Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

"Twitter" čalas: LBS melnā bilde un bravūrīgā video piesaukšana

Rolands Eliņš

"Twitter" čalas: LBS melnā bilde un bravūrīgā video piesaukšana
Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlase šovakar ar 65:66 piekāpās Bulgārijai, attiecīgi paliekot pēdējā vietā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra H grupā. Sociālajā tīklā "Twitter" netrūka iespaidu uzreiz pēc spēles, kas, protams, nekādi citādi kā negatīvi Latvijas basketbola sabiedrībā nemaz nevar būt, bet vismelnāko bildi (vārda tiešā nozīmē) piedāvāja Latvijas Basketbola savienība pati.

Tieši pirms nedēļas LBS sociālajos tīklos tika publicēts video, kurā tika nodota vēsts Bulgārijas izlasei - tika norādīts, ka Bulgārijas sieviešu izlases dēļ uz Eiropas čempionātu netika "mūsu meitenes", tādēļ tagad Latvijas izlasei spēle pret Bulgārijas vīriešu valstsvienību būs personīga lieta. Šovakar ciestais zaudējums ar 65:66 acīmredzot nozīmē, ka šo personīgo lietu līdz galam novadīt neizdevās.

Protams, tagad, kad izredzes tikt uz finālturnīru zaudētas (un tieši zaudējuma Bulgārijai dēļ), Latvijas basketbola sekotājiem par šo pašpārliecināto video nav jāatgādina, un vairākos tvītos uzsvērts, ka tas tomēr bijis nevietā. Arī pašai LBS uz video vairs prāts nenesas, un pēc spēles beigām tā publicēja pilnīgi melnu attēlu. Lai arī futbola sabiedrību kļūtu skaidrs, ka situācija patiešām ir slikta, Latvijas Futbola federācija pievienojās tiem, kas izrāda atbalstu LBS. To gan, protams, ātri vien apsviedīgi cilvēki iztulkoja šo vēsti kā LFF īsti neglaimojošo "tagad esam savējie".

Arī Saeimas deputāts Sandis Riekstiņš izteicās, ka šāds rezultāts Latvijas basketbolam nebija pelnīts, un savas kritikas devas, protams, netrūka galvenajam trenerim Robertam Štelmaheram, kā arī uzmanību izpelnījās Latvijas izlases basketbolista Rolanda Freimaņa pēc spēles televīzijā paškritiski teiktais, kas gan reizē arī bija vēl viens apvainojums Bulgārijas virzienā.

Slēpts komentārs: Madzigais

 +19 [+] [-]

, 2021-02-20 23:28, pirms 3 gadiem
Ko var gribēt, ja metieni nekrīt, soda metieni 57% un nav sūro džeku mentalitātes, bet satetovējušies mīkstie zēni no Instagramas publicē bildes ar saviem mersīšiem? Ejiet trenēties, pizdjuki!
Slēpts komentārs: DansLočmelis

  +8 [+] [-]

, 2021-02-20 23:34, pirms 3 gadiem
Dīvains likās tas uzstādījums par katru cenu spēlēt uz groza apakšu, ja nekrīt trīnīši.Bet arī uz groza apakšu neizdevās iespēlēt un tad sākās haoss, ko nespēja novērst treneru štābs. Būtu spēlējuši gan gan, tad arī rezultāts būtu.Nebija neviena ''Valtera'', kas spēj treneri pasūtīt... bekot.

  +9 [+] [-]

, 2021-02-20 23:35, pirms 3 gadiem
DansLočmelis rakstīja: Latvietim pēc katra zaudējuma treneris vainīgs HA HA. Īstenībā cik tie latvieši ir aprobežoti. Lūk ir Juris un ir kārklu Juris, un latvietis ir karklu Juris.
Tev sūdabrāli bez tautības neviens nejautāja..

  +9 [+] [-]

, 2021-02-20 23:43, pirms 3 gadiem
Nevaru atcerēties lielāku apkaunojumu Latvijas sportam 21.gadsimtā. Arī 20.ne.
Slēpts komentārs: DansLočmelis

  +6 [+] [-]

, 2021-02-20 23:46, pirms 3 gadiem
Gan treneri, gan spēlētāji bez smadzenēm un bez o!ām. Bez smadzenēm, jo puļī tik troikas kaut nekrīt un ne spēlētājiem ne treneriem nav ideju, ko vēl darīt. Bez o!ām jo kurā spēle zaudēta, kad jāuzvar. Nav latvieši uzvarētāju tauta. Cik spēles zaudētas, kas ir būt vai nebūt, skumji

 +10 [+] [-]

, 2021-02-21 00:02, pirms 3 gadiem
Ar šādu sastāvu ir jāmāk zaudet bulgāriem, paldies Štelmahera kungam!

  +7 [+] [-]

, 2021-02-21 00:03, pirms 3 gadiem
Izskatās, ka vissliktākā basketbola atmiņa un apzināšanās par mūsu basketbolistu spēju uzvarēt svarīgās spēles ir pašam LBS... Man atlika uzzināt, ka kārtējo reizi ir jābūt konkrētam rezultātam, lai saprastu, ka pakaļā ir. Bet nē, tiem idiotiem vēl vajag uztaisīt video, lai izdarītu vēl lielāku spiedienu, un mēs visi pēc spēles par vēl lielākiem mudakiem izskatītos. Auni. Diemžēl vidējā latvieša chokera un lūzera gēns ir smagi iekšā mūsu sportistos un nekur nav vēl pazudis.

  +7 [+] [-]

, 2021-02-21 00:06, pirms 3 gadiem
Madzigais rakstīja: Mocības beigušās..Bet pie vainas ir FIBA nevis Štelmahers!🙄😁 visu cieņu..
FIBA? kurš tad mums vēl nebija? Strēlnieks? Gražulis diez vai tik lielu pienesumu viens dotu. Tas arī viss. Parējie bez NBA džekiem spelētu arī EČ. Diemžēl problēma ir daudz dziļāka kā FIBA.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-21 00:17, pirms 3 gadiem
AlanRich rakstīja: FIBA? kurš tad mums vēl nebija? Strēlnieks? Gražulis diez vai tik lielu pienesumu viens dotu. Tas arī viss. Parējie bez NBA džekiem spelētu arī EČ. Diemžēl problēma ir daudz dziļāka kā FIBA.
Smits. Bet bulgariem nebija Vezenkovs

  +6 [+] [-]

, 2021-02-21 00:25, pirms 3 gadiem
AlanRich rakstīja: FIBA? kurš tad mums vēl nebija? Strēlnieks? Gražulis diez vai tik lielu pienesumu viens dotu. Tas arī viss. Parējie bez NBA džekiem spelētu arī EČ. Diemžēl problēma ir daudz dziļāka kā FIBA.
Jā, treneru korpusa (ne)esamība

  +4 [+] [-]

, 2021-02-21 00:30, pirms 3 gadiem
Frisk rakstīja: Smits. Bet bulgariem nebija Vezenkovs
Ok. Jeb kurā gadījumā šī ir Latvijas izlase. Atskaitot NBA večus nav jau tā ka pietrūka nezin kas. Ja 1/2 no pirmās izlases nav spējīga uzvarēt Bulgārus tad pārdomām jābūt

     [+] [-]

, 2021-02-21 01:15, pirms 3 gadiem
AlanRich rakstīja: FIBA? kurš tad mums vēl nebija? Strēlnieks? Gražulis diez vai tik lielu pienesumu viens dotu. Tas arī viss. Parējie bez NBA džekiem spelētu arī EČ. Diemžēl problēma ir daudz dziļāka kā FIBA.
Ir kas dzirdēts par sarkasmu fibiniek?!

     [+] [-]

, 2021-02-21 08:25, pirms 3 gadiem
Šo traģēdiju varētu daļēji likt kā ekvivalentu tam, ja Latvijas hokeja izlase izkristu no augstākās līgas. Pirms 5 gadiem tas bija tuvu, tomēr federācijā notika pārmaiņas, un ir pavisam cita izlase. Atliek cerēt, ka arī šis notikums būs kā spēriens pa pakaļu LBS, un jau 2023.gadā izlasi redzēsim PK.

  +8 [+] [-]

, 2021-02-21 08:40, pirms 3 gadiem
Viena izgāšanās pēc otras,vai tāpēc vajadzēja tērēt miljonus un taisīt bezjēdzīgu burbuli bez skatītājiem,kam bija tā gaišā doma pūst burbuļus.... .
Ja nav savu skatītāju (fanu), tad var spēlēt kaut uz marsa...
Burbulis bija lieks smagums spēlētājiem...
Bars ar nesakarīgiem tre neriem,lēmumu pieņemt nevar neviens...
Vismaz viens no tiem dīkdieņiem varēja sēdēt pie Tv ekrānna un tur redzētun dot padomus,ka Lomažs rok spēli,kaŠķēle 4/4 -atkal pārdriblējas,ka Zoriks pats nezin ko dara,ka zem groza ar steigu vajag atgriezt Berziņu ,Freimani jo nespējam pat savu grozu vinnēt,utt
Vislielākaisdebīlisms bija nelaist laukumā vismlabāko spēlētāju TIMMU,viņam bija jāspēlē ,kamēr spēka nav,es gan domāju ,ka viņšm vienā vakarā pat divas spēles nospēlētu...
Labi,te var daudz ko rakstīt,bet ko tas dod,vienīgi dvēseli atvieglot...
kopumā jau LBS nevar vainot,jo viņi objektīvi nav vainīgi,jo visus šos sūdus savārija iepriekšēja vara ar padomi priekšgalā ,kad salika abās izlasēs blatņikus bez nopietnas trenera pieredzes...
Vienīgā vaina ,ka Vējonim nebija aknu un neiztaisija tīrīšanu ,bet atļāva plostam peldēt pa straumi,LBS UN TRENEROS PRASIJĀS ĢENERĀLĀ TĪRĪŠANA ,KURU VIŅŠ NEIZMANTOJA...
Slēpts komentārs: sapnis

  +3 [+] [-]

, 2021-02-21 09:24, pirms 3 gadiem
Vejoni- zzs atkritums- kadu vel tev amatu piedavat- mesl
Slēpts komentārs: ingaa

  +1 [+] [-]

, 2021-02-21 09:46, pirms 3 gadiem
Atriebās par meitenèm? Būtu labāk laiduši sieviešu izlasi šajā spēlē to izdarīt, tās toč būtu labāk nospēlējušas par šituem @attiebējiem”, muļļas

  +1 [+] [-]

, 2021-02-21 09:49, pirms 3 gadiem
ingaa rakstīja: Nu jā, vainīgi tie, kas ielika Štelmaheru, kurš izdarīja darbu savu spēju robežās
Nu blin,kādam tad pašam jābūt idiotam,lai pieņemtu darbu,ko zin ka nespēs izpildīt...maximas krāvējs iet uz slimnīcu operēt cilvēkus???

  +2 [+] [-]

, 2021-02-21 10:11, pirms 3 gadiem
vaseldžefs rakstīja: Šo traģēdiju varētu daļēji likt kā ekvivalentu tam, ja Latvijas hokeja izlase izkristu no augstākās līgas. Pirms 5 gadiem tas bija tuvu, tomēr federācijā notika pārmaiņas, un ir pavisam cita izlase. Atliek cerēt, ka arī šis notikums būs kā spēriens pa pakaļu LBS, un jau 2023.gadā izlasi redzēsim PK.
Spēriens pa pakaļu, labi teikts! Te der atcerētiess Batjkas Lukašenko kādreiz teikto pērli Ja vēl vakar mēs bijām uz bezdibeņa malas, tad šodien mēs esam spēruši vienu platu soli uz priekšu!

  -1 [+] [-]

, 2021-02-21 12:31, pirms 3 gadiem
Lieliska iespēja veikt izlases treneru pulciņa atjaunotni. Puikas jau brīvie letiņi, treneri no sovdepijas . Kopā neiet ! Leimanis būtu īstais vecis ! Savi treneru kadri būs vien pēc gadiem desmit...
Slēpts komentārs: M

     [+] [-]

, 2021-02-21 13:07, pirms 3 gadiem
Neko darīt ka Afro-bulgārija tik varena .

  +1 [+] [-]

, 2021-02-21 13:22, pirms 3 gadiem
norcha 172 rakstīja: Dīvains likās tas uzstādījums par katru cenu spēlēt uz groza apakšu, ja nekrīt trīnīši.Bet arī uz groza apakšu neizdevās iespēlēt un tad sākās haoss, ko nespēja novērst treneru štābs. Būtu spēlējuši gan gan, tad arī rezultāts būtu.Nebija neviena ''Valtera'', kas spēj treneri pasūtīt... bekot.
Es domāju, ka viens tāds arī bija. Un tāpēc pēdējās minūtēs atradās uz beņķa. Kurš gan tas varētu būt? Hmm...

  +1 [+] [-]

, 2021-02-21 14:41, pirms 3 gadiem
Latvijas basketbola izlases ( sieviešu un vīriešu) visu laiku pretīgāka spēle.
Kā zinādams, pēc 1.puslaika beidzu skatīties, lai nebeigtu nervus , skatoties tās šausmas, jo jutu, draugi, nav labi

  +4 [+] [-]

, 2021-02-21 15:23, pirms 3 gadiem
Vismaz video uztaisīja, piedraudēja bulgāriem

     [+] [-]

, 2021-02-22 09:28, pirms 3 gadiem
Viennozīmīgi 100% Stelmahera vaina, bet atskatoties pagātnē vai Latvija vispār ir uzvarējusi kādu spēli, turnīru ar ko var lepoties. Kaut kad sen , sen Eiropas čempionātā uzvarēja Lietuvu, tas bija vēl kad Kambala spēlēja un citi no tās paaudzes, pēc tam viena izgāšanās pēc otra, ši laikam vissāpīgākā, sāpīgs bija arī finālturnīrs pirms dažiem gadiem, kad Latvija ar maksimāli labāko sastāvu palika bez medaļām. Būtu toreiz izcīnījuši medaļas, iespējams pat zelta, tas būtu bijis milzīgs stimuls tālākai basketbola attīstībai un būtu arī cita attieksme pret izlasi, gan treneru izvēlē, gan komandas komplektācijā. Sis ir sekas, trekns punkts iepriekšējām neveiksmēm!