Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Šmits: "Jūtos slikti, ka Eirolīgas dēļ nevarēju palīdzēt Latvijas izlasei"

Agris Suveizda

Šmits: "Jūtos slikti, ka Eirolīgas dēļ nevarēju palīdzēt Latvijas izlasei"
Rolands Šmits. Foto: FC Barcelona

Latviešu basketbolists Rolands Šmits intervijā Lietuvas portālam 15min.lt apstiprināja, ka viņam veiksmīgā sezona lielā mērā ir saistīta ar lietuviešu trenera Šarūna Jasikēviča atgriešanos klubā.

"100%. Viņš man deva pārliecību, viņš man dod iespēju spēlēt. Katrā treniņā un katrā spēlē cenšos palīdzēt komandai, cik vien spēju. Esmu iemācījies agresīvāk spēlēt ar muguru pret grozu, vairāk izmantot fiziskās dotības. Tas man ir ļoti palīdzējis. Zem groza tagad jūtos pārliecināts, jo treneru štābs manī iedvesa pārliecību," atzina 25 gadus vecais valmierietis, kurš Eirolīgas sezonā ir sācis astoņas no 27 spēlēm un vidēji gandrīz 17 minūtēs ticis pie 6,6 punktiem un 3,5 atlēkušajām bumbām."Kad Jasikēviču apstiprināja amatā, biju ļoti priecīgs, jo zināju – ja katrā treniņā atdošu 100%, viņš dos man iespēju. Iepriekšējos gados nespēlēju daudz, tā ka tā man bija jauna iespēja. Varēju parādīt savas labākās kvalitātes, lai izcīnītu spēles laiku."

Jasikēvičs latviešu uzbrucēju bija noskatījis jau agrāk, taču toreiz "Barcelona" nevēlējās viņu laist uz Kauņas "Žalgiri". Savukārt Barselonā Šmits varēja nokļūt arī krietni agrāk par 2017. gadu – 2011. gada maijā Eirolīgas "Final 4" laikā viņš atrādījās treniņos, kur viņu pētīja gan "Barcelona", gan Malagas "Unicaja". Vēlāk gan līgums tika parakstīts ar ne tik augsta kalibra Spānijas klubu – "Fuenlabrada". "Es tolaik pat nezināju, ka tā ir atrādīšanās! Vienkārši ierados paskatīties "Final 4" un trenēties ar komandām – aizvadīju divus treniņus ar dublieriem."

Šmits var spēlēt gan trešā, gan ceturtā, gan piektā numura pozīcijās. Viņš ir 207 centimetrus garš, ar 217 centimetru roku izpletumu un 75 centimetrus augstu vertikālo lēcienu. Un, kā jau latvietis, Šmits var trāpīt arī no tālienes – šajā Eirolīgas sezonā viņa tālmetienu precizitāte ir 44,1%, vidēji spēlē izdarot 1,25 trejačus. "Es pat nezinu!" Šmitam tika vaicāts, no kurienes viņam tik labas fiziskās dotības. "Kad biju mazs puika, biju garš, taču kalsns. Viss nāca dabiski. Vienkārši ēdu pēc iespējas veselīgāk. Neko īpašu – parastu, veselīgu pārtiku. Strādājot zālē un laukumā, tas viss saliekas kopā."

TV3 Sport Open - vēl vairāk sporta Tavā TV ekrānā!

Visos piecos Eiropas jaunatnes čempionātos Šmits un Latvijas izlases tikās ar lietuviešiem, uzvarot trijos no pieciem mačiem. Šmits sacīja, ka nekādas īpašās sāncensības Baltijas izlašu starpā nebija, taču atminējās, ka Domants Sabonis, kurš drīzumā piedalīsies NBA Zvaigžņu spēlē, bija viens no labākajiem pretiniekiem: "Tas bija ļoti fizisks duelis." Pārstāvot Eirolīgas līderi "Barcelona", Šmits nebija spējīgs palīdzēt Latvijas izlasei Eiropas čempionāta atlasē – Latvija apakšgrupā palika pēdējā vietā un uz finālturnīru nedosies. "Ak, tas ir ļoti sāpīgi. Ko gan varu teikt – ir smagi, kad nevari palīdzēt komandai. Eirolīgas spēlētājiem ir grūti tikt uz izlasēm, un visas šīs situācijas dēļ jūtos slikti. Visi darīja, ko spēja, taču tāds ir sports. Diemžēl nāksies gaidīt daudzus gadus, lai atkal spēlētu Eiropas čempionātā. Īpaši, kad komandā ir tik daudz talanta."

Izmantotie resursi:
https://www.15min.lt/eurolyga/nauji...

  +1 [+] [-]

, 2021-03-04 17:05, pirms 3 gadiem
Grūti iedomāties, ka mēs zaudējām Bulgāriem abas spēles, bet ar Šmitu sastāvā tas pat liekas būtu neiespējami.

  +3 [+] [-]

, 2021-03-04 17:46, pirms 3 gadiem
nekas, vecais.. ar Tevi viss ir OK.. tā turpināt.. ne visu sportā var ietekmēt

  +6 [+] [-]

, 2021-03-04 18:47, pirms 3 gadiem
Nevajag pārdzīvot, Štelmis tevi varbūt nemaz laukumā nelaistu.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-04 19:29, pirms 3 gadiem
Šmits - īsts vecis !!!

  +1 [+] [-]

, 2021-03-04 20:07, pirms 3 gadiem
Rolis ir īsts basketbola darbaholiķis, un tas viņam nàk atpakaļ ar uzviju!

     [+] [-]

, 2021-03-04 22:55, pirms 3 gadiem
Šmits Eiropas basī ir latviešu karalis - liels prieks, ka neatlaidīgais darbs nes panākumus.