Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Dairis Bertāns: "Augustā izlasē jāsavācas labākajiem un jāpārbrauc visiem pāri"

Agris Suveizda

Dairis Bertāns: "Augustā izlasē jāsavācas labākajiem un jāpārbrauc visiem pāri"
Dairis Bertāns. Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlases aizsargs Dairis Bertāns intervijā portālā MVP atskatījās uz valstsvienības kaunpilno neiekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā un komentēja savu aiziešanu no Eirolīgas vājākā kluba "Khimki".

"Man pašam šķiet, ka pie konkrētās spēles ritējuma, nevienam neko nepārmetot, iespējams, būtu bijis labāk, ja es un Janka nemaz nebūtu atbraukuši, jo beigās sanāca baigā raustīšana – gan mums, gan pārējiem džekiem, kas nedēļu jau bija gatavojušies šai spēlei. Nebijām gluži svešķermeņi, bet acīmredzot treneris gribēja visiem dot iespēju palīdzēt komandai. Bet tādās spēlēs tā īsti nenotiek – nedrīkst raustīt spēlētājus. Es pats nospēlēju 15 minūtes sešos piegājienos, tātad katrā piegājienā laukumā biju pa divām trim minūtēm. Šādā laika posmā nevari paspēt neko izdarīt, sajust spēli. Īpaši zinot, ka mums bija jābūt tiem, kas atbrauc un uzvar spēli."

"Ja godīgi, tad [zaudējumu bulgāriem] neesmu [sagremojis] vēl joprojām. Kā atceros to spēli, tā vēderā kaut kas sagriežas. Joprojām šķiet, ka tas nav iespējams. Toreiz Melnkalnē mums bija daudz, daudz grūtāks uzdevums. Uzvarēt vien tur nav viegli, bet mēs to paveicām, taču pietrūka vajadzīgā pārsvara. Ar vēsu galvu atskatoties uz to spēli, tas vēl nebija tik sāpīgi. Bet tagad zaudēt mājās bulgāriem šādā spēlē – tas nav pieņemami. Es joprojām to nespēju pieņemt un, visticamāk, nekad nespēšu. Ģērbtuvēs bija absolūts klusums, neviens nespēja aptvert notikušo," teica Bertāns, kurš prāto par palīdzēšanu izlasei augustā gaidāmajā priekškvalifikācijā. "Uzreiz pēc spēles pret Bulgāriju jau piezagās doma, ka man izlasē viss ir beidzies. Bet, pārdomājot ar vēsu galvu, šķiet gluži pretēji – ir jāiet un jācīnās tālāk. Protams, netikšana uz Eiropas čempionātu ar tādu komandu ir katastrofa, bet sevis žēlošana un pārdzīvošana neko nelīdzēs. Manā skatījumā, uz pirmskvalifikācijas ciklu ir jāsavācas visiem labākajiem, jāpārbrauc visiem pāri un jāparāda, ka esam dzīvi un gatavi iet tālāk."

Piektdien "Khimki" neizmantoja pēdējo termiņu, līdz kuram jāizmaksā alga, un Bertāns vienpusēji lauza līgumu. "Ja godīgi, tas drīzāk bija iegansts. Ja situācija komandā būtu labāka un pats spēlētu vairāk, tad, visticamāk, būtu palicis līdz sezonas beigām. Bet kaut kā viss bija sakrājies jau tiktāl, ka ne treniņos, ne spēlēs basketbols vairs nesagādāja nekādu prieku," teica aizsargs, kurš iepriekšējās pilnās algas saņēmis par septembri un oktobri, taču par novembri tika pie 70% atalgojuma, bet decembri – tikai 20%. "Arī [Jānim] Timmam situācija ir interesanta, taču nebūtu korekti, ja es to komentētu, jo pats klāt neesmu stāvējis."

Izmantotie resursi:
https://www.delfi.lv/mvp/saruna/dai...

1 2 67 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2021-03-07 11:25, pirms 3 gadiem
Nju būs grūti, bet jādara viss lai tiktu uz Pasaules čempi, tā būtu kā maza kompensācija par šo visu savarīto!
Slēpts komentārs: zaxx

  +7 [+] [-]

, 2021-03-07 11:35, pirms 3 gadiem
Protams, ka šiem vēl ir palicis vismaz viens čempionāts ar Strēlnieku priekšgalā. Galvenais nozīmēt atbilstošu treneri un viss izdosies!

  +1 [+] [-]

, 2021-03-07 11:35, pirms 3 gadiem
Latvijas izlasei ir tikai liels kopējais potenciāls, bet šis kvalifikācijas sastāvs nebija jau nu nemaz tik zvaigžņots un neievainojams, lai teiktu, ka netikšana bija katastrofa. Jau pirms kvalifikācijas turnīra sākuma bija doma, ka ar šādu sastāvu Latvijai draud divi bezierunu zāģi pret grieķiem, nez vai favorītu statuss pret bosniešiem un knaps pārsvars pret bulgāriem. Pret bulgāriem svarīgos brīžos nepaveicās un viss arī beidzās. Trešā vieta grupā arī būtu objektīvi, ne jau nu Latvija tur bija karaļi, kas palika pēdējie.

     [+] [-]

, 2021-03-07 11:41, pirms 3 gadiem
Tieši tā ir jābrauc pāri ar 18+ bez žēlošanas.

Kepkas jāizklīdina pa krūmiem!

  +9 [+] [-]

, 2021-03-07 11:43, pirms 3 gadiem
zaxx rakstīja: Delfi ir tādi lo.. bļīn kā var likt maksāt par bļin rakstu, tik nožēlojami tas ir...
Delfi ir privāta citas valsts bode
Par sporta avīzi taču arī maksāji, vai arī veikalā visu izlasīji?

  +6 [+] [-]

, 2021-03-07 11:46, pirms 3 gadiem
"Es pats nospēlēju 15 minūtes sešos piegājienos, tātad katrā piegājienā laukumā biju pa divām trim minūtēm. Šādā laika posmā nevari paspēt neko izdarīt, sajust spēli. Īpaši zinot, ka mums bija jābūt tiem, kas atbrauc un uzvar spēli."

Apstiprina to, ko visi te jau nedēļām maļam, ka rotācijas pilnīgs pi****.

  -2 [+] [-]

, 2021-03-07 11:48, pirms 3 gadiem
Blumu atpakal uz izlasi,lai ar savu energiju un parliecibu!

  +5 [+] [-]

, 2021-03-07 11:59, pirms 3 gadiem
jocker rakstīja: "Es pats nospēlēju 15 minūtes sešos piegājienos, tātad katrā piegājienā laukumā biju pa divām trim minūtēm. Šādā laika posmā nevari paspēt neko izdarīt, sajust spēli. Īpaši zinot, ka mums bija jābūt tiem, kas atbrauc un uzvar spēli."

Apstiprina to, ko visi te jau nedēļām maļam, ka rotācijas pilnīgs pi****.
Biju jau sev nosolījies to Štelmaheru, kurš pats droši vien nav laimīgs, ka tā sanāca, likt mierā, bet atkal uznāca sašutums par to id..otisko sviestu viņa izpildījumā
Slēpts komentārs: lawson3

     [+] [-]

, 2021-03-07 12:01, pirms 3 gadiem
Izlase lielajos turnīros nekad nav spējusi parādīt savu potenciālu. Nav neko ievērības cienīgu izcīnijusi. Latvija nekad nav spējusi apspēlēt izlasi, kurā spēlē labāki spēlētāji nekā mūsu izlasē. Pagrūduši vājākām - to spēļu pietiek.

  +5 [+] [-]

, 2021-03-07 12:08, pirms 3 gadiem
ainars_vindulis_4034643 rakstīja: Izlase lielajos turnīros nekad nav spējusi parādīt savu potenciālu. Nav neko ievērības cienīgu izcīnijusi. Latvija nekad nav spējusi apspēlēt izlasi, kurā spēlē labāki spēlētāji nekā mūsu izlasē. Pagrūduši vājākām - to spēļu pietiek.
Protams, ka tur ir kaut kāds psihologiskais moments, pārliecības trūkums svarīgākajos brīžos. Un, ja tas trīceklis smagā formā uznāk arī trenerim, kurš tā vietā lai pàrliecinoši vājākai izlasei ar vienkāršu taktiku pārbrauktu pāri, sāk spēlēt paslēpes un kasīt kreiso ausi ar labo kāju tā it kā pret asv spēlētu, tad nu sanāk tā kā sanāk...
Slēpts komentārs: livs

     [+] [-]

, 2021-03-07 12:26, pirms 3 gadiem
Śoké daźu fanu, jãsaka latviskã pieticîba, mums bija labãkã kpmanda UN grupã bija jãuzvar. Bieźi priecãjamies par vietu desmitniekã, par iekłûśanu finãlturnîrã Leiśiem labs starts skaitãs medałas! Tãpat reti kura komanda IR labãkstîśnãs sastãvã. Tã serbi UN spãñi bez vairãkãm savãm zvaigzném 2017.gadã izcînîja medałas, betmums daźiem lieli prieki par nosacîto 5 vietu, ko pat uz laukumã neizcînîja. vien formãli saskaitîja grozu attiecîbu, Ja bûtu jãizspélé ar grieķiem un itãłiem vél nezin kã beigtos

  +2 [+] [-]

, 2021-03-07 12:29, pirms 3 gadiem
Gan jau būs labi Dairi, 2026. gadā paņemsim titulu ar 30 gadīgu KP priekšgalā! Varat uzņemt ekrānšāviņu ar šo komentāru un saglabājiet pc. Pēc 5 gadi jums žokļi atkārsies!

  +1 [+] [-]

, 2021-03-07 12:32, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Śoké daźu fanu, jãsaka latviskã pieticîba, mums bija labãkã kpmanda UN grupã bija jãuzvar. Bieźi priecãjamies par vietu desmitniekã, par iekłûśanu finãlturnîrã Leiśiem labs starts skaitãs medałas! Tãpat reti kura komanda IR labãkstîśnãs sastãvã. Tã serbi UN spãñi bez vairãkãm savãm zvaigzném 2017.gadã izcînîja medałas, betmums daźiem lieli prieki par nosacîto 5 vietu, ko pat uz laukumã neizcînîja. vien formãli saskaitîja grozu attiecîbu, Ja bûtu jãizspélé ar grieķiem un itãłiem vél nezin kã beigtos
Latviskā pieticība? Un tu runā par to, ka izlase nemaz nebija tik laba. Divi diametriāli pretēji viedokļi vienā tavā rakstā.
Un tā gada izlase grieķus un itāļus arī būtu notesusi. Visa Eiropa pēc SLO-LV spēles uzzināja, ka finālistes tikās šajā 1/4. Ja ne serbi kā grupas pirmā spēle, arī serbus mēs būtu uzvarējuši.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-07 12:35, pirms 3 gadiem
Es jau atkal cenšos meklēt pozitīvo - būs jauns treneris, kuram rudenī būs iespēja "iespēlēt" izlasi pirms pamatkvalifikācijas turnīra. Galvenais dabūt treneri, spēlētājiem atbraukt, visiem aizmirst dzīvot pagātnē un iet uz priekšu!

  +2 [+] [-]

, 2021-03-07 12:35, pirms 3 gadiem
Ja runã par treneri, tad spélétãji ir pateikuśi, ka vajag ãrzemju treneri.

     [+] [-]

, 2021-03-07 12:39, pirms 3 gadiem
livs rakstīja: Zēns sevi noraka ar ļoti bālo sniegumu HIMKI un cerības iekļūt Eirolīgas komandās tuvas nullei.Latvijas komandās vietu piedāvās.Skumīgi ka talants sakāpa galvā un ambīcijas pārvarēja reālo sniegumu....Tukši vārdi jo ir jāšaubās vai vietu izlasē ar tādu sniegumu var izcīnīt.Timma mazliet cerīgāks...bet ņemšanās ar dāmu ved tajā pat virzienā....
par Timmas ņemšanos nevaru komentēt, bet tev gan izskatās, ka ir ņemšanās ar dāmu, turklāt Timmas dāmu, turklāt virtuāli

  +3 [+] [-]

, 2021-03-07 12:44, pirms 3 gadiem
Konkréta grupã ar tiem spélétãjiem, Latvijai bija śoreiz labãkã izlase,Kur Jacks saskata divkosîbu?
Ja par 2017.g. slovéñi finãlã izmocîja uzvaru, pret serbu novãjinãto izlasi. Togad vél Donćićs nebija tas kas tagad UN Latviju pirmkãrt noraka melnais, protams arï prasmïga trenera trùkums.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-07 13:10, pirms 3 gadiem
Ar tādu gailēnu pārbraukšanas pāri attieksmi atkal būs auzas

  +2 [+] [-]

, 2021-03-07 13:57, pirms 3 gadiem
Es loti ceru ka R. Štelmaheram visu atlikušo dzīvi, atceroties šo spēli, ne tikai kautkas vēderā sagriezīsies, bet sāksies spontāna płutka

  -1 [+] [-]

, 2021-03-07 14:20, pirms 3 gadiem
zaxx rakstīja: Delfi ir tādi lo.. bļīn kā var likt maksāt par bļin rakstu, tik nožēlojami tas ir...
Delfi malači! Vnk es Daira vietā nedotu interviju viņiem, bet kādam citam resursam.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-07 14:24, pirms 3 gadiem
vozā rakstīja: Nju būs grūti, bet jādara viss lai tiktu uz Pasaules čempi, tā būtu kā maza kompensācija par šo visu savarīto!
uz Pasaules čempi ?, 30 gadu laika basketbolisti nav tikuši, kapec lai tas notiktu tagad ???????????

  +3 [+] [-]

, 2021-03-07 14:43, pirms 3 gadiem
zaxx rakstīja: Delfi ir tādi lo.. bļīn kā var likt maksāt par bļin rakstu, tik nožēlojami tas ir...
tātad.. rezumējot! Reklāmu negribam, maksāt ar negribam, bet kvalitāti un super rakstus - to gan gribam! UN iespējami ātri!

     [+] [-]

, 2021-03-07 14:54, pirms 3 gadiem
oscarsq rakstīja: tātad.. rezumējot! Reklāmu negribam, maksāt ar negribam, bet kvalitāti un super rakstus - to gan gribam! UN iespējami ātri!
Tieši tā
pats neesmu ne tuvu žurnālistikā vai kādā citā darbā, kas prasītu naudu par ziņām vai kāda cita veida informatīviem rakstiem, bet apzinos, ka ja reiz tas ir darbs, tad kaut kādā veidā tiem žurnālistiem ir jāpelna.

Raksts/informācija/ziņas ir viņu piedāvātā prece. Viņi to izliek pārdošanā. Lasītājs, ja grib lasīt, tad nopērk, ja nē, tad iet tālāk nevis pieprasa žurnālistam savu intelektuālo kapitālu un darbu izlikt uz letes.

Mēs vai tad Rimi arī ejam iekšā un čīkstam, kāpēc pārtika nav pa brīvu? Ja reiz vidējais cilvēks ir tik tālu evolvējies un sapratis, ka sataustāmas preces un bieži vien arī pakalpojumi ir kaut kas par ko var pieprasīt samaksu, tad laiks arī saprast, ka tas pats attiecas uz unikālu informāciju, kuras sagatavošanā ieguldīts darbs.

  +4 [+] [-]

, 2021-03-07 14:58, pirms 3 gadiem
Mums kaut kas nav riktīgi ar domāšanas stilu.
Tā īsti, pēc atgriešanās Latvijā, joprojām neesmu izpratis vietējo mentalitāti.
Es nesaprotu šo basketbola cilvēku šovenismu.
Mums ir divas galējības - ja esam ne pārāk labi (kā futbolā, tad pašlepnums pazūd vispār un vārtam sevi pa dubļiem kā memļaki)... bet, ja uz papīra esam labi, tad pārējos sākam nenovērtēt un saukt par zemniekiem.
Puče pareizi pateica - ja zemnieki Jūs uzvarēja 2x. Nevis 1x, bet 2x... tad kad esat Jūs paši?!?

  +1 [+] [-]

, 2021-03-07 17:15, pirms 3 gadiem
Latviešu mentalitāte, ka katrs pie sevis kaut ko kaļ, bet citiem nesaka. Kā kāds sāk runāt, tā to noliek uzreiz . Labāk blin, lai visi runā un jo ātrāk jo labāk, un jo skaļāk, jo labāk. Poh... kaut vai izkaujas, bet izrunā...un jo ātrāk jo labāk, nevis sāk to darīt tikai spēles laikā . Un treneris arī... vislabāk tomēr būtu latviešu treneris, čujs, ka ārzemnieku klausītu, bet medaļas tomēr ar viņu neizcīnītu, jo ļetiņus tikai letiņš var aizvest uz čempionu titulu. Bet vēlreiz... lai treniņus nemaz nesāk, ja pirms tam kopā visi nav piedzērušies, meitas copejusi un izkāvušies ...arī treneris.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-07 17:22, pirms 3 gadiem
...Ok tā kā daudzi precējušies un meitās iet īsti nevar...lai vismaz kādu nedēļu padzīvo armijas nometnē, stingru instruktoru vadībā.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-07 17:45, pirms 3 gadiem
inars Vindulis , 12:01, pirms 6 stundām , ignorēt , atbildēt
Izlase lielajos turnīros nekad nav spējusi parādīt savu potenciālu. Nav neko ievērības cienīgu izcīnijusi. Latvija nekad nav spējusi apspēlēt izlasi, kurā spēlē labāki spēlētāji nekā mūsu izlasē. Pagrūduši vājākām - to spēļu pietiek.
============
nekad, es gan atceros kā Lietuvu izdrāza 1/8 eiropas čempī, kas bija liela sensācija

  +2 [+] [-]

, 2021-03-07 18:25, pirms 3 gadiem
Tagad jauns sauklis, “ Visiem braucam pāri”

  +4 [+] [-]

, 2021-03-07 18:27, pirms 3 gadiem
Latvijas basketbola vadība, ar mērķi kvalificēties nakamajam pasaules kausam, varētu izveidot nebijušu superprojektu- kaut kādā veidā sadabūt naudu, lai var izlases kodola 8-10 večus apvienot vienā komandā, kuru vada izlases treneris un kas spēlē Uleb kausā vai čempionu līgā. visi tiktu uz visiem logiem un ideāli saprastos laukumā! es protams fantazēju!

  -2 [+] [-]

, 2021-03-07 19:37, pirms 3 gadiem
basis89 rakstīja: Latvijas basketbola vadība, ar mērķi kvalificēties nakamajam pasaules kausam, varētu izveidot nebijušu superprojektu- kaut kādā veidā sadabūt naudu, lai var izlases kodola 8-10 večus apvienot vienā komandā, kuru vada izlases treneris un kas spēlē Uleb kausā vai čempionu līgā. visi tiktu uz visiem logiem un ideāli saprastos laukumā! es protams fantazēju!
Nedarbosies. Kā tad viņi tiks no ULEB kausa uz izlasi - tādās situācijās ULEB izlases spēles dienā vienkārši ieliks šīs komanda spēli un neviens netiks uz izlasi!

     [+] [-]

, 2021-03-07 19:43, pirms 3 gadiem
Augusta pret kadiem rumaniem var drosi vien spelet cik gribat....

  +3 [+] [-]

, 2021-03-07 20:30, pirms 3 gadiem
fantomas rakstīja: Latviešu mentalitāte, ka katrs pie sevis kaut ko kaļ, bet citiem nesaka. Kā kāds sāk runāt, tā to noliek uzreiz . Labāk blin, lai visi runā un jo ātrāk jo labāk, un jo skaļāk, jo labāk. Poh... kaut vai izkaujas, bet izrunā...un jo ātrāk jo labāk, nevis sāk to darīt tikai spēles laikā . Un treneris arī... vislabāk tomēr būtu latviešu treneris, čujs, ka ārzemnieku klausītu, bet medaļas tomēr ar viņu neizcīnītu, jo ļetiņus tikai letiņš var aizvest uz čempionu titulu. Bet vēlreiz... lai treniņus nemaz nesāk, ja pirms tam kopā visi nav piedzērušies, meitas copejusi un izkāvušies ...arī treneris.
Tagad vai nekad izlase kopā dzēra, šņauca un viesnīcas ārdīja - bija rezultāts?
1 2 67 komentāri