Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Grieķijas basketbolistus Eiropas čempionātā vadīs titulētais Itudis

Grieķijas basketbolistus Eiropas čempionātā vadīs titulētais Itudis
Dimitris Itudis. Foto: VTB League

Par Grieķijas vīriešu izlases galveno treneri šī gada Eiropas čempionātā iecelts Maskavas CSKA stūrmanis Dimitris Itudis. Tiesa, gaidāmajās Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs viņš komandu nevadīs.

Par Ituda iespējamo kļūšanu par Grieķijas izlases galveno treneri tika ziņots jau iepriekš, taču viņa apstiprināšanai amatā bija jāsagaida Maskavas CSKA atļauja, kas nu devusi zaļo gaismu.

Eiropas čempionātā grieķi sacentīsies vienā apakšgrupā ar Itāliju, Ukrainu, Horvātiju, Igauniju un Lielbritāniju. Finālturnīrs notiks no 1. līdz 18. septembrim Itālijā, Vācijā, Gruzijā un Čehijā.

Zīmīgi, ka Pasaules kausa kvalifikācijā Grieķijas komandu turpinās vadīt Sotiris Manolopuloss, un sagaidāms, ka viņš šo amatu saglabās arī pēc Eiropas čempionāta. Tieši grieķi ir B apakšgrupas vadībā, un šī grupa otrajā atlases kārtā apvienosies ar A grupu, kurā spēlē Latvija. Latviešiem vieta nākamajā kārtā jau ir kabatā.

Grieķijas basketbola speciālists Dimitris Itudis kopš 2014. gada trenē Maskavas CSKA, ar kuru kopā 2016. un 2019. gadā triumfējis ULEB Eirolīgā. Trenera karjeras laikā Itudis bijis galvenais treneris arī PAOK, MENT un Turcijas ''Banvit'', bet kā asistents Atēnu ''Panathinaikos''.

Izmantotie resursi:
https://sportando.basketball/en/dim...