Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bagatskis turpinās vadīt Ukrainas izlasi līdz PK kvalifikācijas cikla beigām

Emils Ozerinskis

Bagatskis turpinās vadīt Ukrainas izlasi līdz PK kvalifikācijas cikla beigām
Ainars Bagatskis. Foto: FIBA

Ukrainas basketbola federācija pavēstījusi, ka tā pagarinājusi līgumu ar latviešu speciālistu Ainaru Bagatski, kura vadībā ukraiņi ieguva 11. vietu septembrī notikušajā Eiropas čempionātā.

55 gadus vecais Latvijas basketbola treneris Ainars Bagatskis vada Ukrainas nacionālo vīru valstsvienību kopš 2019. gada pavasara. Pieredzējušais speciālists turpinās vadīt Ukrainas izlasi vismaz līdz 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla noslēgumam.

Bagatska vadībā Ukrainas izlase kvalificējās Eiropas čempionātam, kurā grupu turnīrā ar trīs uzvarām piecās spēlēs ukraiņi kā apakšgrupas otrā labākā komanda kvalificējās izslēgšanas spēlēm. Astotdaļfinālā Bagatska audzēkņi atdūrās pret Polijas izlasi, kas vēlāk aizcīnījās līdz pusfinālam.

Trenera karjeru Bagatskis uzsāka 2005. gadā, pildot spēlējošā trenera pienākumus "Baronā". Pēc tam speciālistu piesaistīja Kauņas "Žalgiris", kurā Bagatskis spēlēja pirms došanās uz "Baronu". Turpmākajā klubu karjeras laikā speciālists darbojies ar "Valmieru", kā arī trenējis Gruzijas, Ukrainas un Krievijas komandas. Klubu karjeras augstāko lidojumu Bagatskis sasniedza 2016.2017. gada sezonā, vadot Telavivas "Maccabi", bet vēlāk trenējot Bambrgas "Brose". Kopš 2019. gada Bagatskis strādā ukraiņu klubā "Kyiv" un arī vada Ukrainas valstsvienību.

Latvijas izlases galvenā trenera pienākumus Bagatskis pirldīja no 2010. līdz 2018. gadam, savā pēdējā Eiropas čempionātā ar sarkanbaltsarkano komandu ieņemot piekto vietu Vecā kontinenta meistarsacīkstēs.

Izmantotie resursi:
https://fbu.ua/news/aynars-bagatsks...

  +1 [+] [-]

, 2022-10-16 17:19, pirms 2 gadiem
Ja nebūtu tik stūrgalvīgs un iedomīgi pašpārliecināts, varētu izveidoties par Eirolīgas treneri. Lai vai kā, lai izdodas.
Ceru piedzīvot brīdi, kad Latvijā atkal būs Krauliņa līmeņa treneris - stingrs, labām prasmēm vadīt spēli, vieds un apveltīts ar labu spēles izpratni. Prozit!

  -1 [+] [-]

, 2022-10-16 17:41, pirms 2 gadiem
nu ja, dīvānu ekspertiem jau labāk redzams pa kurām karjeras kāpnēm pareizāk kāpt

Šindleru Jēkabs rakstīja: Ja nebūtu tik stūrgalvīgs un iedomīgi pašpārliecināts, varētu izveidoties par Eirolīgas treneri. Lai vai kā, lai izdodas.
Ceru piedzīvot brīdi, kad Latvijā atkal būs Krauliņa līmeņa treneris - stingrs, labām prasmēm vadīt spēli, vieds un apveltīts ar labu spēles izpratni. Prozit!

  -2 [+] [-]

, 2022-10-16 17:48, pirms 2 gadiem
Labs speciālists. Gribētu redzēt atkal pie Latvijas izlases stūres, pēc iespējas ātrāk.

     [+] [-]

, 2022-10-16 20:02, pirms 2 gadiem
Labākais treneris ko LV izlasi piedzīvojusi, Banki nobāl!

     [+] [-]

, 2022-10-16 21:18, pirms 2 gadiem
Banki ir labākais, kas mums ir pieejams. Bagatskis ir 0,ja viņam iedod viduvējus spēlētājus. 0=bagatskis

     [+] [-]

, 2022-10-16 22:03, pirms 2 gadiem
Luka Magic rakstīja: Labākais treneris ko LV izlasi piedzīvojusi, Banki nobāl!
Lai kā Bagijs simpatizē tu, tomēr Banki šobrīd šķiet stabilāks.

     [+] [-]

, 2022-10-16 22:48, pirms 2 gadiem
Tomēr, ja tiekam uz Pasaules kausu, mums Banki, jānotur pie izlases pēc iespējams ilgāku laiku posmu, tikai viņš šobrīd tiek galā, ar šo talantīgo izlasi.

Lai, vai kā patiktu Bagatska kvalitātes, pie izlases stūres, kaut kā tomēr pietrūkst viņam, lai mēs varētu ko sasniegt. Bet, visnotaļ labākais treneris, kurš varētu trenēt vīriešu izlasi no LV speciālistiem ir Bagatskis, visi LV speciālisti, kuri mēģinājuši pēc Bagija, nu totāli izgāzās.