Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bosnijas un Hercegovinas kungu un dāmu izlases spēlēs finālturnīros – valdība piešķir naudu

Agris Suveizda

Bosnijas un Hercegovinas kungu un dāmu izlases spēlēs finālturnīros – valdība piešķir naudu
Džanans Musa. Foto: Karli Sauls/Delfi.ee

Bosnijas un Hercegovinas Ministru padome vakar oficiāli pieņēmusi lēmumu piešķirt trūkstošo finansējumu basketbola federācijai, lai septembrī vīriešu izlase varētu piedalīties Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet sieviešu izlase – Pasaules kausa finālturnīrā.

Bosnijas un Hercegovinas Basketbola federācija vasaras laikā vairākkārt zvanīja trauksmes zvanus par nepietiekamu finansējumu izlašu sagatavošanai un dalībai finālturnīros un draudēja ar dalības atsaukšanu. Tika sāktas naudas vākšanas kampaņas, tostarp plašajā bosniešu diasporā ārzemēs, tomēr Ministru padome beigu beigās atsaukusies federācijas lūgumam un naudu piešķīrusi.

Ministru padome vakar oficiāli lēma par 200 tūkstošu konvertējamo marku (aptuveni 101,6 tūkstošu eiro) piešķiršanu no šā gada budžeta rezervēm. Nauda piešķirta ar nolūku segt gatavošanās posma un lidmašīnas biļešu izmaksas. Vīriešu izlase augusta izskaņā Pasaules kausa atlases otro posmu sāks ar spēlēm Melnkalnē un mājās pret Franciju, bet septembra sākumā Vācijā Eiropas čempionātā tiksies ar Ungāriju, Vāciju, Slovēniju, Franciju un Lietuvu. Sieviešu izlasei septembra beigās jāpiedalās Pasaules kausa finālturnīrā Austrālijā, apakšgrupā tiekoties ar Puertoriko, Ķīnu, Dienvidkoreju, Beļģiju un ASV.

Ja Bosnijas un Hercegovinas federācija atsauktu izlases no finālturnīriem, pēkšņs ceļš uz Eiropas vīriešu čempionāta finālturnīru visdrīzāk pavērtos vai nu Zviedrijai (pēc kvalifikācijas ranga), vai Latvijai (pēc FIBA ranga). Izslēgtās Krievijas vietu ieņēma Melnkalne, kura bija pirmā aiz svītras abos rangos, taču oficiālo lēmumu FIBA pamatoja ar kvalifikācijas rangu.

Aizvadīto nedēļas nogali Bosnijas un Hercegovinas vīriešu izlase pavadīja Igaunijā, pārbaudes spēlēs tiekoties ar beļģiem (74:68) un igauņiem (89:102).

Izmantotie resursi:
https://www.vijeceministara.gov.ba/...