Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bosnija nepietiekama finansējuma dēļ varētu nepiedalīties ''EuroBasket''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Bosnija nepietiekama finansējuma dēļ varētu nepiedalīties ''EuroBasket''
Bosnijas vīriešu izlase. Foto: FIBA

Bosnijas Basketbola federācija nākusi klajā ar paziņojumu, ka tai pietrūkst finansējuma, lai nodrošinātu vīriešu un sieviešu izlašu dalību ''EuroBasket'' finālturnīrā un FIBA Pasaules kausa izcīņā dāmām. Bosnieši apsver iespēju atsaukt savu dalību no šiem turnīriem.

''Ņemot vērā lielās izmaksas, ko sastāda dalība ''EuroBasket'' un Pasaules kausa izcīņā, mēs tās nevaram segt. Klauvējām pie vairākām durvīm, jautājot atbalstu, bet lielākoties sastapāmies ar negatīvām atbildēm, tiekot arī ignorētiem no valsts puses un sabiedriskajām institūcijām. Situācija, godīgi un tieši sakot, ir tāda, ka mūsu izlašu dalība ''EuroBasket'' un Pasaules kausā ir zem lielas jautājuma zīmes. Šobrīd mums nav izejas, tāpēc brīdis, kad atsauksim savu dalību no minētajiem turnīriem, ir tuvu,'' teikts Bosnijas Basketbola federācijas paziņojumā.

''Esam izmēģinājuši pilnīgi visu. Mums tiešām vairs nav variantu. Tāpēc vēršamies pie privātajiem sponsoriem, valsts un sabiedriskajām institūcijām, lai rastu palīdzību. Nevajag mūs slavēt, kad šis viss būs beidzies. Iespējams, šoreiz nemaz nebūs, par ko mūs slavēt,'' turpināja bosnieši.

Eiropas čempionāta B apakšgrupā bosniešiem paredzēti mači pret turnīra saimnieci Vāciju, Lietuvu, Slovēniju, Franciju un Ungāriju.

''EuroBasket'' jau piedzīvoja izmaiņas dalībvalstu sarakstā, kad pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā dalība tika liegta okupantiem. Pie vietas turnīrā FIBA reitinga rezultātā tika Melnkalne, bet nākamā aiz svītras ir tieši Latvijas izlase.

Bosnijas sieviešu izlase pirmo reizi vēsturē kvalificējās FIBA Pasaules kausa izcīņai. Tā no 22. septembra līdz 1. oktobrim norisināsies Austrālijā.

Izmantotie resursi:
https://basket.ba/uz-izostanak-podr...

  +1 [+] [-]

, 2022-07-23 17:04, pirms 2 gadiem
Plzzzz ne rauciet, LV tur iederas daudz vairāk

  +1 [+] [-]

, 2022-07-23 17:06, pirms 2 gadiem
Par citu nelaimi nepriecājas,bet ja bus iespēja Latvijai jajiet iekšā, naudiņa ganjau musejiem pietiktu .

  +1 [+] [-]

, 2022-07-23 17:19, pirms 2 gadiem
Kādēļ nepriecāties, ja tāda iespēja ir. Kam nav naudiņas, lai sēž mājās. Vēl pagaidīsim, līdz viss tiks atrisināts

     [+] [-]

, 2022-07-23 19:07, pirms 2 gadiem
Pēc tādiem tekstiem, parasti nauda atrodas, tā kā cerību nav daudz.