Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bagatskis: ''Izbaudām katru maču, jo spēlējam par Ukrainu un tās cilvēkiem''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Bagatskis: ''Izbaudām katru maču, jo spēlējam par Ukrainu un tās cilvēkiem''
Ainars Bagatskis. Foto: FIBA

Ukrainas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis sarunā ar ''Basketnews.com'' atklājis gatavošanās cikla nianses Eiropas čempionātam un kvalifikācijas mačiem, skaidrojis noskaņojumu komandā un pateicies atbalstītājiem.

''Protams, turpinam saskarties ar grūtībām. Nenovēlu nevienam trenerim vai cilvēkam atrasties šādā situācijā. Krievijas uzbrukums miermīlīgai valstij kā Ukrainai ietekmēja ne tikai ukraiņus, bet arī visu pasauli. Ja runājam par basketbolu, tad, sākoties karam, atradāmies Spānijā un gatavojāmies FIBA Pasaules kausa kvalifikācijas spēlei. Nebija nekādu iespēju īstenot taktiku vai sagatavot spēlētājus psiholoģiski. Tagad situācija ir nedaudz labāka – visiem basketbolistiem ir līgumi ārzemēs, visi atrodas ārpus Ukrainas,'' sacīja valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Iepriekš vēstījām, ka Latvijas valdība piešķīra 123 tūkstošus eiro Ukrainas izlases gatavošanās posmam un startam Eiropas meistarsacīkstēs, un kvalifikācijas mačos. Pateicīgs bija arī Bagatskis: ''Saņēmām lielu atbalstu no vairākām valstīm un federācijām. Vēlētos teikt lielu paldies Latvijas Basketbola savienībai un Latvijas valdībai, kas palīdzēja Ukrainas basketbolam un tās cilvēkiem. Tāpat mums palīdzīgu roku sniedza Itālijas un Turcijas basketbola federācijas. Turku dēļ esam šeit, Stambulā.''

''Sastāva ziņā esam labākā situācijā, gatavojoties FIBA Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm. Tomēr tāpat nevarējām aizvadīt treniņu pilnā sastāvā līdz Stambulā ieradās NBA basketbolisti – Leņs un Mihaiļuks. Tad aizvadījām četrus treniņus un spēlējām pārbaudes turnīrā. Izbaudām katru maču, jo spēlējam par Ukrainu un tās cilvēkiem. Kamēr puiši ir frontē, mēs spēlējam basketbolu. Tā ir vienīgā lieta, ko varam darīt, lai palīdzētu,'' turpināja latviešu speciālists.

''2017. gadā, kad vadīju Latvijas izlasi, mums paredzēja 17., 18. vietu Eiropas čempionātā. Beigās bijām piektie, ceturtdaļfinālā zaudējot nākamajai čempionei Slovēnijai. Tagad daudzi uzskata, ka Ukraina nebūs augstāk par 19. vietu. Taču mani neinteresē mūsu ieņemtā vieta turnīra beigās. Ja spēlēsim kvalitatīvu basketbolu, cīnīsimies viens par otru un valsti, varam sasniegt lielākas lietas,'' Bagatskis noslēdza.

Ukrainas izlase Eiropas čempionāta grupu turnīra spēles aizvadīs Milānā, kur pretī stāsies mājiniece Itālija, Grieķija, Igaunija, Lielbritānija un Horvātija. Pirms ''EuroBasket 2022'' ukraiņi Rīgā aizvadīs FIBA Pasaules kausa kvalifikācijas maču pret Itāliju (24. augustā) un dosies uz Islandi (27. augusts).

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-176474-...

     [+] [-]

, 2022-08-16 19:01, pirms 2 gadiem
Respect....👍

  -1 [+] [-]

, 2022-08-16 20:12, pirms 2 gadiem
Kamēr puiši ir frontē, mēs spēlējam basketbolu. Tā ir vienīgā lieta, ko varam darīt, lai palīdzētu,'' turpināja latviešu speciālists.

Nu nezinu kāds tur respect….

  -2 [+] [-]

, 2022-08-16 20:17, pirms 2 gadiem
Vai tiešām kāds Latvijas izlasei 2017 gadā paredzēja 17. 18 vietu?? Te gan Bagijs šauj pa grāvi tieši tāpat kā ar 2017 gada Latvijas izlasi ar ko viņam bija jāizcīna medaļa!!

5 vieta - tas nav nekāds sasniegums ar tādu izlasi kāda bija viņa rīcībā 2017 gadā!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2022-08-17 06:58, pirms 2 gadiem
Ukrainas eksperti sāk vairoties , kuri zin kur katram jāatrodas
ļoti atsit kremļa palaistuves, kas arī visu zin