Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Dāvis Bertāns: "Ja veselība ļaus, valstsvienībai palīdzēšu arī augustā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Dāvis Bertāns: "Ja veselība ļaus, valstsvienībai palīdzēšu arī augustā"
Dāvis Bertāns pirmsspēles reklāmas filmēšanā 2022. gada jūnijā. Foto: LBS

"Izlasē varu būt, cik ilgi vien vēlos. Ja veselība atļaus, palīdzēšu valstsvienībai arī Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs 2022. gada augustā," ceturtdien, 16. jūnijā, preses konferencē Rīgas arēnā teica "Dallas Mavericks" uzbrucējs Dāvis Bertāns.

Rūjienas un Valmieras basketbola zvaigzne vēl 26. maijā atradās desmit laika joslu attālumā no Latvijas – “Mavericks” basketbolisti pirmo reizi 10 gadu laikā spēlēja NBA Rietumu konfences finālā. Dāvis Bertāns nonāca pazīstamā teritorijā – latvietim līdzīgs veikums bija pa spēkam, spēlējot Grega Popoviča trenētajā “San Antonio Spurs” vienībā.

Snaiperis nodemonstrēja attieksmes paraugstundu, jau 7. jūnijā kopā ar brāli Dairi ierodoties uz valstsvienības neoficiālajiem treniņiem “Rimi” Olimpiskajā sporta centrā. “Nedaudzās dienas starp NBA pusfinālu un treniņnometni veltīju, lai atbrauktu mājās ar sievu un bērniem. Bija vajadzīga neliela aklimatizācija.”

Jaunākais no brāļiem vairoja optimismu par valstsvienības sastāva aprisēm vasaras turpinājumā. “Visiem zināms, ka noslēdzu labu un garantētu piecu gadu līgumu. Pēc tā parakstīšanas nav jāuztraucas – neatkarīgi no NBA situācijas, (vasarā) varu palīdzēt valstsvienībai, kad vien vēlos. Ja veselība atļaus, būšu ierindā arī augusta spēlēs.”

Dāvja ceļš vairākus gadus vijās paralēli Serbijas zvaigznei Bogdanam Bogdanovičam. Medaļas Eiropas U18 čempionātā Viļņā, starts Pasaules U19 kausā Latvijā, spēlēšana Belgradas “Partizan”, sekmīga karjera Nacionālajā basketbola asociācijā...

Bogdanovičs un Nikola Jokičs nepiedalīsies jūnija-jūlija sabraukumā. Par pārējo serbu spēlētāju līdzdalību Dāvis vēl nezināja. “Nav nojausmas, kuri spēlētāji būs. Salīdzinot ar uzturēšanos “Partizan” rindās, nākusi jauna paaudze, tāpēc pastāv iespēja, ka no tā laika spēlētājiem sastāvā nebūs neviens.

Dalasā latvietis spēlēja kopā ar Bobanu Marjanoviču, kurš nule aizmainīts uz Hjūstonas “Rockets”. Bertāns mēdz sarakstīties ar Kjanu Rīva pretinieku slavenajā filmā par slepkavu Džonu Viku. “Nezinu, vai viņš būs Serbijas sastāvā. Pirms spēles būs jāaizsūta kāda ziņa.”

Jāņu priekšvakarā, 22. jūnijā, latvieši Rīgas arēnā aizvadīs pārbaudes spēli pret trīskārtējo Eiropas čempioni Lietuvu. “Tagad mūsu pretstāve nav tik izteikta kā pirms 10-15 gadiem, kad laukumā tika iets pat ar boksa cimdiem rokās. Gaida principiāla spēkošanās, taču galvenās spēles būs Pasaules kausa kvalifikācijā pret Serbiju un Slovākiju. Esmu gatavs ar vīriem iet cīņā.”

Brāļi Bertāni 2020. gadā kļuva par Valmieras basketbola atbalstītājiem – sporta skola nosaukta viņu vārdā. Pagājušajā vasarā blakus Jāņa Daliņa stadionam tika atklāts Bertānu ģimenes dāvātais – un Kobem Braientam veltītais – brīvdabas basketbola laukums.

Jauni plāni top arī 2022. gada vasarā. “Pārsteigums vēl būs.”

     [+] [-]

, 2022-06-16 19:55, pirms 2 gadiem
Ļoti labi, Ruiča mūrnieks beidzot dabūs uzspēlēt basketbolu un varbūt pat kko iemest ar!

  -1 [+] [-]

, 2022-06-16 21:16, pirms 2 gadiem
Kad NBA sezonā jāspēlē katru otro dienu, tad par veselību vispār nerunā, kad jāspēlē izlasē, tad sākas jau čīkstēšana.. šitā mīkstā paaudze jau ZB!

  +4 [+] [-]

, 2022-06-16 21:42, pirms 2 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: Kad NBA sezonā jāspēlē katru otro dienu, tad par veselību vispār nerunā, kad jāspēlē izlasē, tad sākas jau čīkstēšana.. šitā mīkstā paaudze jau ZB!
Klubs ir darbs. Kas notiks ar darbinieku, kurš saņem lielu naudu, ir ne tā lielākā atdeve un vēl visu laiku sūdzās par veselību?
Piekrīti vai nē, bet izlase nav obligāta, izlase ir brīvprātīga izvēle. Izlase tas ir atņemts laiks atpūsties, saārstēties un veltīt laiku tam, kas tiešām ir svarīgākais dzīvē - ĢIMENEI. Vai tu pats ietu savā atvaļinājumā darīt kaut ko Latvijai, tikai tāpēc, ka tas skaitās "patriotiski"?
Nevajag nosodīt tos, kas pirmajā vietā liek ģimeni, veselību, jo to izlase nesadakterēs. Un, jo īpaši nevajag nosodīt tos, kas godīgi arī pasaka. Saprotu, kad nosoda tādus, kā Bārtulis, kas taisa tradirīdi, vai tos, kas pēdejā brīdī pārdomā.

     [+] [-]

, 2022-06-17 21:53, pirms 2 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: Kad NBA sezonā jāspēlē katru otro dienu, tad par veselību vispār nerunā, kad jāspēlē izlasē, tad sākas jau čīkstēšana.. šitā mīkstā paaudze jau ZB!
Mīkstie bija padlatvieši.

     [+] [-]

, 2022-06-18 01:06, pirms 2 gadiem
Vot tas ir patriots!