Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lietuva kandidātos Eiropas čempionātam iekļauj NBA torņus, starp atteikumiem arī Motiejūns

Agris Suveizda

Lietuva kandidātos Eiropas čempionātam iekļauj NBA torņus, starp atteikumiem arī Motiejūns
Donāts Motiejūns. Foto: imago images/Xinhua/Scanpix

Lietuvas basketbola izlases galvenais treneris Kazis Maksvītis paziņojis 16 spēlētāju paplašināto kandidātu sarakstu Pasaules kausa atlases spēlēm augustā un Eiropas čempionāta finālturnīram septembrī.

"Sastāvs nav tāds, kādu sezonas laikā biju iedomājies, taču domāju, ka tas jebkurā gadījumā nav slikts. Daži atteicās, daži nevar savainojumu dēļ, bet kopumā esam sapulcējuši labu komandu," Lietuvas Basketbola federācija citē Maksvīti. Lietuvas izlasei nepalīdzēs ne tikai Kauņas "Žalgira" un Sasāri "Dinamo" uzbrucēji Edgars Ulanovs un Eimants Bendžus un Neapoli pametušais centrs Artūrs Gudaitis, bet arī "Baskonia" spēka uzbrucējs Tads Sedekerskis, kurš nupat piedalījās kvalifikācijas mačos, taču vēlas labāk sagatavoties sezonai, un "Monaco" garais spēlētājs Donāts Motiejūns, kurš Nacionālajā basketbola asociācijā aizvadījis vairāk par 250 spēlēm.

Jaunu sastāva problēmu gadījumā 31 gadu vecais Motiejūns gan esot gatavs tomēr lekt pēdējā vilcienā. "Man bija saruna ar viņu, un viņš lūdza izlaist čempionātu personisku iemeslu dēļ. Tomēr, ja nacionālajai izlasei viņu vajadzēs un kāds no garā gala gūs savainojumu, viņš būs gatavs pievienoties un palīdzēt," teica Maksvītis, kuram lielākās bažas ir par ceturtā numura pozīciju. "Brīžiem spēlēsim ar abiem mūsu NBA garajiem spēlētājiem Jonu Valančūnu un Domantu Saboni, bet brīžiem spēlēs tikai viens no viņiem. Sedekerska prombūtnē šajā pozīcijā visdrīzāk spēlēs Mindaugs Kusminsks un Gedimins Oreliks. Kā saka – vieta nekad nepaliek brīva, kāds to aizņems."

Lietuvas izlase gatavošanos sāks 25. jūlijā, taču izlases lielāko zvaigžņu Saboņa un Valančūna pievienošanās komandas treniņprocesam gaidāma tikai 5. vai 6. augustā, lai izpildītu NBA noteikumus par 28 dienu ierobežojumu – līdz tam spēlētāji drīkst trenēties tikai individuāli. Lietuva 4. un 7. augustā pārbaudes spēlēs uzņems Igauniju, 10. un 11. augustā – Somiju, 16. un 18. augustā tiksies ar Spāniju (viesos un mājās), bet gatavošanās posmu noslēgs 19. augustā mājās pret Nīderlandi. Pasaules kausa atlases izšķirošo fāzi Lietuva sāks 24. augustā Ungārijā un 27. augustā uzņems Melnkalni, bet Eiropas čempionāta grupu turnīrā Vācijā tiksies ar Franciju, Slovēniju, Vāciju, Ungāriju un Bosniju un Hercegovinu.

Lietuvas kandidāti

PozīcijaSpēlētājsGads.Klubs
Saspēles vadītājsLuks Lekavičs1994.Žalgiris
Roks Jokubaitis2000.Barcelona (Spānija)
Kristups Žemaitis1996.Wolves
Uzbrūkošais aizsargsMarjus Grigonis1994.Panathinaikos (Grieķija)
Roks Giedraitis1992.Baskonia (Spānija)
Toms Dimša1994.Treviso (Itālija)
Vieglais uzbrucējsIgns Brazdeiķis1999.Magic (NBA)
Mindaugs Kuzminsks1989.
Arns Butkevičs1992.Žalgiris
Spēka uzbrucējsEigirds Žukausks1992.Tofas (Turcija)
Gedimins Oreliks1990.Lietkabelis
Gītis Masjulis1998.Rytas
Martins Ehods1997.Rytas
CentrsDomants Sabonis1996.Kings (NBA)
Jons Valančūns1992.Pelicans (NBA)
Laurins Birutis1997.Žalgiris

     [+] [-]

, 2022-07-16 17:04, pirms 2 gadiem
cerams ka LTV7 vai TV6 rādīs kaut leišu spēles, kamēr mūsējie "atpūšas". par kaut ko fanot gribēsies.
Manuprāt, lielākā problēma sastāvā būs PG pozīcija nevis kā tur minēja, ka PF. Kalnietis ir Kalnietis, viņu aizstāt būs kā būs.
Izskatās, ka jaunais talants Veļička nav izturējis pārbaudi, vai?