Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

NBA MVP Jokičs šovasar spēlēs Serbijas izlasē, bet ne pret Latviju

Rolands Eliņš

NBA MVP Jokičs šovasar spēlēs Serbijas izlasē, bet ne pret Latviju
Nikola Jokičs. Foto: KSS

Serbijas basketbola izlases vadība paziņojusi, ka Nikola Jokičs šovasar pārstāvēs izlasi, taču darīs to tikai augustā paredzētajās PK atlases spēlēs un septembrī Eiropas čempionāta finālturnīrā.

"Situācija sakarā ar diviem PK atlases mačiem pret Latviju un Beļģiju ir sarežģīta," Serbijas Basketbola federācijas mājaslapā citēts izlases direktors Dragans Tarlačs. "Svarīgi izrunāties ar spēlētājiem un ievērot pacietību, kā arī abpusēji saprotošiem. Viena skaidra lieta ir tā, ka NBA spēlētājiem šovasar ir konkrēts ierobežojums, cik ilgu laiku viņi var pavadīt izlases rīcībā."

"Ņemot vērā šos ierobežojumus, izstrādājam plānu visai vasarai," turpināja Tarlačs. "Un šajā sakarā esam saņēmuši apstiprinājumu no Nikolas Jokiča, ka viņš piedalīsies PK atlases spēlēs augustā un Eiropas čempionāta finālturnīrā septembrī. Jokičs apņēmās būt kopā ar izlasi no pirmās dienas, kad to atļaus NBA noteikumi."

Serbu centrs Jokičs divus gadus pēc kārtas par pasaules spēcīgākās līgas NBA regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju. Denveras "Nuggets" spēlētājs šosezon izcēlās ar 27.1 punktu, 13.8 atlēkušajām bumbām un 7.9 rezultatīvām piespēlēm vidēji spēlē, ievedot savu komandu izslēgšanas spēlēs.

Jokičs iepriekš Serbijas izlasē spēlēja 2019. gada Pasaules kausā, taču tur nācās izstāties ceturtdaļfinālā. Jokičs ir arī olimpiskais vicečempions, iegūstot sudrabu Rio spēlēs, kamēr Tokijas olimpiskajām spēlēm Serbija nemaz nekvalificējās.

Serbijas izlasei tagad paredzētas spēles 30. jūnijā Rīgā pret Latviju un trešajā jūlijā savā laukumā pret Beļģiju. Paredzams, ka sastāvs šīm spēlēm tiks nosaukts tuvākajā laikā.

Serbija un Latvija jau garantējušas tikšanu nākamajā kārtā, kurā pirmās spēles paredzētas 25. un 28. augustā, bet pēc tam novembrī un februārī.

Izmantotie resursi:
https://kss.rs/%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d...

  +1 [+] [-]

, 2022-06-15 12:47, pirms 2 gadiem
Tas labi ka ne pret Latviju bet žēl gribēju redzēt Rīgā šo zvaigzni

     [+] [-]

, 2022-06-15 13:19, pirms 2 gadiem
kristaps30 rakstīja: Tas labi ka ne pret Latviju bet žēl gribēju redzēt Rīgā šo zvaigzni
Jā, dalītas sajūtas par šo - labi, ka nav, bet tai pat laikā gribētos redzēt spēlējot Rīgā.

     [+] [-]

, 2022-06-15 13:23, pirms 2 gadiem
Serbija nebūs neviena nba

     [+] [-]

, 2022-06-15 13:32, pirms 2 gadiem
NBA spēlētājiem šovasar ir konkrēts ierobežojums, cik ilgu laiku viņi var pavadīt izlases rīcībā.
Kāds zin skaitli?

     [+] [-]

, 2022-06-15 13:51, pirms 2 gadiem
backstab rakstīja: Jā, dalītas sajūtas par šo - labi, ka nav, bet tai pat laikā gribētos redzēt spēlējot Rīgā.
Nekas, 2025. gadā, cerams, būs tāda iespēja, kad EČ notiks Rīgā, šobrīd lai mūsējie kvalificējas PČ.