Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bogdanovičs traumas dēļ nespēlēs izlasē, serbiem pret Latviju nepalīdzēs NBA spēlētāji

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Bogdanovičs traumas dēļ nespēlēs izlasē, serbiem pret Latviju nepalīdzēs NBA spēlētāji
Bogdans Bogdanovičs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Atlantas ''Hawks'' basketbolists Bogdans Bogdanovičs veicis labās kājas operāciju, kas viņam liegs spēlēt vismaz trīs mēnešus, tādējādi spēlētājs izlaidīs 2022. gada Eiropas čempionātu. Serbijas galvenais treneris Svetislavs Pešičs atklājis, ka 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijā pret Latviju nespēlēs neviens NBA spēlējošais valsts basketbolists.

Serbijas basketbola izlasei veiktās operācijas dēļ kājai šajā vasarā nepalīdzēs Atlantas ''Hawks'' basketbolists Bogdans Bogdanovičs, portālam ''sportklub.rs'' atklāja Serbijas izlases ārsts Dragans Radovanovičs. ''Pirms divām vai trim nedēļām viņam tika veikta operācija labajai kājai. Atlabšanas periods nebūs īsāks par trim mēnešiem. Viņš paliks ASV vēl vismaz mēnesi un tad atgriezīsies Belgradā.'' Spēlētājs NBA sezonas otrajā daļā mocījās ar labās kājas savainojumu, kas lika viņam izlaist sērijas piekto spēli pret Maiami ''Heat'' izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Veiktā operācija un atlabšanas periods gan nozīmē to, ka Bogdanovičs paspēs izārstēties pirms jaunās sezonas. Karjeras laikā spēlētājs NBA pārstāvējis Sakramento ''Kings'' un Atlantu, iepriekšējā sezonā regulārā turnīra 63 mačos vidēji metot 15.1 punktu un izcīnot četras bumbas zem groziem.

Serbijas galvenais treneris Svetislavs Pešičs medijam atzina, ka viņš nesteidzas ar kandidātu sastāva nosaukšanu uz 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm pret Latviju (30. jūnijā) un Beļģiju, jo tā galējais termiņš ir 20. jūnijs. Pešičs gan atklāja, ka jūnija beigās un jūlija sākumā gaidāmajos mačos Serbija iztiks bez NBA spēlētājiem. Tas nozīmē, ka tiem nespēlēs nedz Nikola Jokičs, nedz pārējie - Bobans Marjanovičs, Nemanja Bjelica un Aleksejs Pokuševskis. ''Visticamāk, kandidātus nosauksim nākamās nedēļas vidū. Paplašinātais saraksts jau ir zināms, un šis būtu jau konkrētāks spēlētāju sastāvs. Vienīgais, kas ir skaidrs, ka šajās spēlēs iztiksim bez NBA spēlētāju dalības.''

Savainojumu Turcijas izslēgšanas spēlēs ''Anadolu Efes'' sastāvā guva pēdējo divu Eirolīgas sezonu vērtīgākais basketbolists Vasilije Micičs, taču viņa savainojums nav bijis nopietns. Serbijas galvenais treneris gan bija izvairīgs, vai Micičs būs sastāvā gaidāmajos Pasaules kausa kvalifikācijas mačos, atklājot, ka šobrīd viņa prioritāte ir spēlēšana kluba rindās.

Jau ziņots, ka Latvijas izlasē spēlē pret Serbiju piedalīsies Dalasas ''Mavericks'' basketbolists Dāvis Bertāns un ''Barcelona'' spēlējošais Rolands Šmits. Izlase gatavoties A grupas noslēdzošajiem mačiem pret Serbiju un Slovākiju sāks 16. jūnijā, 22. un 26. jūnijā aizvadot pārbaudes spēles pret Lietuvu.

Izmantotie resursi:
https://sportklub.rs/kosarka/euroba...

     [+] [-]

, 2022-06-12 15:36, pirms 2 gadiem
Jauki, mūsu izlasei izredzes kļūst lielākas. Serbijas izlase nebūs labākajā sastāvā, bet tomēr priecāties pāragri. Nedrīkst viņus novērtēt zemu. Ar cerībām raugoties uz nākotni.

     [+] [-]

, 2022-06-12 18:55, pirms 2 gadiem
Jokiča nebūs, tad jau Porziņģis varētu spelēt...

     [+] [-]

, 2022-06-12 19:17, pirms 2 gadiem
Mums jau arī virkne nav pateikusi Jā, piemēram, Anžejs, Strēlnieks, kurus ļoti gribētos redzēt.

     [+] [-]

, 2022-06-13 12:00, pirms 2 gadiem
Būs Janka un vēl Andžejs būs

     [+] [-]

, 2022-06-13 13:09, pirms 2 gadiem
Tas ir pozitīvi