Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Ziepju opera Lietuvā: Balčūns atkāpjas, Sabonis un Kazlausks atgriežas

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ziepju opera Lietuvā: Balčūns atkāpjas, Sabonis un Kazlausks atgriežas
Arvīds Sabonis (pa labi) pēc uzņemšanas NBA Slavas zālē
Foto: AFP/Scanpix

Kaislības Lietuvas basketbolā nerimstas. Ceturtdien, 10. oktobrī, noticis kārtējais notikumu pavērsiens – ilggadējais Lietuvas Basketbola federācijas ģenerālsekretārs Mindaugs Balčūns paziņoja par atkāpšanos, bet prezidents Arvīds Sabonis, viceprezidents Antans Gouga un vīriešu valstsvienības galvenais treneris piekrita atgriezties pirms astoņām dienām atstātajos posteņos.

Konflikts publiskajā vidē izplatījās 2. oktobrī. Federācijas izpildkomitejas sēdē Sabonis paziņoja par atkāpšanos. Viņa pēdās nekavējoties sekoja Kazlausks, par aiziešanas iemesliem nosaucot nespēju sastrādāties ar ģenerālsekretāru Balčūnu un negatīvo mediju attieksmi Eiropas čempionāta laikā. Lietuvas basketbolisti ar grūtībām izkļuva no grupas, taču turpinājumā izcīnīja piecas uzvaras pēc kārtas un nopelnīja sudraba medaļas.

Basketbola aizkulišu cīņas pagājušajā nedēļā Lietuvā izpelnījās ne mazāku uzmanību kā diplomātiskais konflikts pret Krieviju (kaimiņvalsts “Pirmais kanāls” publicēja 18 minūtes garu sižetu, apgalvojot, ka Padomju armijas specvienības nav vainīgas 1991. gada 13. janvāra traģiskajos notikumos pie Viļņas televīzijas torņa, kur gāja bojā 14 cilvēki un vairāki simti tika ievainoti). Notika diskusijas televīzijā, interneta portālos un laikrakstu slejās, kamēr ceturtdien ar jaunām atklāsmēm klajā nāca federācijas viceprezidents Guoga.

“Vakar Juozukas (pirtī) nopēra mani kailu,” sociālajos tīklos rakstīja Guoga. “Pēc tam atvēsinājos ezerā. Sapratu, ka nevaru visu pamest, jo man rūp basketbola nākotne. Atvainojos par (Šarūna) Marčuļoņa, Kazlauska un (Lietuvas izlases ģenerālmenedžera Pauļa) Motejūna sāpināšanu. Priecājos, ka Sabonis nolēmis atgriezties federācijā. Varbūt projām iešu es.”

Nedaudz vēlāk Guoga par notikušajām pārmaiņām informēja portālu lrytas.lt. “Mindaugs Balčūns pieņēma goda lēmumu un nolēma atkāpties. Viņš saprata, ka pienācis laiks tikt prom.”

Situāciju saasināja izlasei veltītā kritika portālā basketnews.lt. Daudzi uzskatīja, ka negatīvās publikācijas pasūtījusi federācija ar Balčūnu priekšgalā. Nespējot paciest intrigas, Sabonis atkāpās no prezidenta amata.

Ceturtdien Saboņa viedoklis tika publicēts federācijas mājas lapā. “Basketbola pasaulē bijusi sarežģīta nedēļā, daudzas diskusijas un jaunu risinājumu meklējumi. Esmu pārliecināts, ka Lietuvas basketbols būs spēcīgs un turpinās uzlabot savas pozīcijas gan Lietuvā, gan pasaulē. Pateicos Mindaugam Balčūnam par daudziem darba gadiem Lietuvas Basketbola federācijā. Esmu pārliecināts, ka viņš nepametīs basketbolu un turpinās strādāt mūsu iemīļotā sporta veida labā.”

Kazlausks izmaiņas vērtē pozitīvi. “Es par to cīnījos. Ja Arvīds atgriežas, neredzu problēmas turpināt darbu valstsvienībā. Savādāk var būt tikai gadījumā, ja federācijas izpildkomiteja būs mainījusi savas domas par mani.”

Izmantotie resursi:
lrytas.lt

  +2 [+] [-]

, 2013-10-10 17:07, pirms 11 gadiem

     [+] [-]

, 2013-10-10 17:15, pirms 11 gadiem
Rubilka
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-10-10 17:29, pirms 11 gadiem
Pieprasu LV hokeja ziepeni ar Irbi un Lipmanu galvenajaas lomaas.

     [+] [-]

, 2013-10-10 18:31, pirms 11 gadiem
njaa,pie mums reizeem nav labaak!! bet saadi veel nav bijis!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja