Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lietuva NBA torņu pirmajā spēlē pārliecinoši uzvar Somiju, Madsenam 16 punkti

Agris Suveizda

Lietuva NBA torņu pirmajā spēlē pārliecinoši uzvar Somiju, Madsenam 16 punkti
Domants Sabonis un Jons Valančūns. Foto: Josvīds Elinsks/Delfi.lt

Trešo uzvaru trijās pārbaudes spēlēs šomēnes izcīnījusi Lietuvas vīriešu basketbola izlase, kas Kauņā 4559 skatītāju klātbūtnē ar 76:61 pārspēja Somiju.

• Sakramento "Kings" centrs Domants Sabonis kā vienīgais uzvarētājiem guva divciparu punktu skaitu, 23 minūtēs un 25 sekundēs tiekot pie 10 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām, trim rezultatīvām piespēlēm un četrām kļūdām. Ņūorleānas "Pelicans" centram Jonam Valančūnam 15 minūtēs un 24 sekundēs astoņi punkti, sešas atlēkušās bumbas un trīs kļūdas.

• Gan Sabonis, gan Valančūns aizvadīja pirmo pārbaudes spēli, un pirmo maču nospēlēja arī somu garais spēlētājs Aleksandrs Madsens, kurš 16 minūtēs bija rezultatīvākais ar 16 punktiem. Bijušais VEF basketbolists karjeru turpinās Atēnu AEK, kur spēlēs kopā ar Jāni Strēlnieku.

• Lietuva jau spēles sākumā guva 13 punktus pēc kārtas (15:2), ne reizi nenokļūstot iedzinējas lomā un iniciatīvu vairs neatdodot. Lielākais pārsvars bija 24 punkti (70:46).

• Rīt abas komandas tiksies atkal, bet šoreiz Viļņā – Lietuvai tā būs jau ceturtā mājvieta četru mājas pārbaudes spēļu laikā. Iepriekš Igaunija tika uzveikta Klaipēdā (84:70) un Alītā (90:88).

• Ja lietuviešiem pirmo spēli aizvadīja NBA centri Daumants Sabonis un Jons Valančūns, somi Lietuvā vēl ieradušies bez savas lielākās zvaigznes Lauri Markanena (Klīvlendas "Cavaliers"), kurš kopš pirmdienas jau drīkst pievienoties izlasei. Šovakar nespēlēja arī Sasu Salins ("Tenerife") un Mikaels Jantunens ("Treviso"), kuri uz Lietuvu aizbraukuši.

• Lietuvai bez rītdienas mača gaidāmas vēl trīs pārbaudes – Kanāriju salās un Viļņā pret Spāniju (attiecīgi 16. un 18. augustā) un Viļņā pret Nīderlandi (19.).

• Pasaules kausa atlasē abu izlašu bilance ir 5-1. Lietuva otro posmu sāks Ungārijā un mājās pret Melnkalni, bet Somija uzņems Izraēlu un viesosies Igaunijā. Septembrī Eiropas čempionāta grupu turnīru lietuvieši aizvadīs Vācijā, bet somi – Čehijā.


Izmantotie resursi:
https://fibalivestats.dcd.shared.ge...