Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Spānija naturalizē spāņu klubos nekad nespēlējušo amerikāni Braunu

Agris Suveizda

Spānija naturalizē spāņu klubos nekad nespēlējušo amerikāni Braunu
Lorenzo Brauns. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Spānijas Basketbola federācija šodien oficiāli paziņojusi par nepilnus 32 gadus vecā amerikāņu aizsarga Lorenzo Brauna naturalizēšanu. Paredzams, ka viņš rudenī piedalīsies "EuroBasket 2022" finālturnīrā.

Spānijas federācija Brauna naturalizāciju pamato ar nepieciešamību paplašināt sastāvu, kurā robus iecirtuši savainojumi. Saspēles vadītāja pozīcijā Spānija palikusi bez viena no saviem līderiem Rikija Ruvio, kurš decembrī saplēsa kreisā ceļgala priekšējo krustenisko saiti un februārī no Klīvlendas "Cavaliers" tika aizmainīts uz Indianas "Pacers", bet Serhio Rodrigess pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm beidza karjeru izlasē.

Brauns ar Spānijas galveno treneri Serdžo Skariolo savulaik strādāja NBA komandā Toronto "Raptors", kur Skariolo bija asistenta lomā. Nacionālajā basketbola asociācijā Brauns, pārstāvot arī Filadelfijas "76ers", Minesotas "Timberwolves" un Fīniksas "Suns", kopumā aizvadījis 103 spēles, septiņas sācis starta pieciniekā un vidēji 11,5 minūtēs sakrājis 2,8 punktus, 1,8 rezultatīvas piespēles un 1,5 atlēkušās bumbas. 2018. gadā Brauns kļuva par G līgas vērtīgāko spēlētāju. 2013. gada draftā viņš tika izvēlēts ar 52. numuru.

Pārcēlies no Ķīnas, karjeru Eiropā Brauns sāka 2019. gadā, kad pievienojās Belgradas "Crvena zvezda". Pēcāk viņš spēlēja Stambulas "Fenerbahce", bet iepriekšējo sezonu pavadīja Kazaņas UNICS, klubu priekšlaicīgi pametot neilgi pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. Brauns nākamajā sezonā atgriezīsies Eirolīgā, pievienojoties Telavivas "Maccabi". Atšķirībā no melnkalnieša Nikolas Mirotiča un Kongo DR spēlētāja Serža Ibakas, Brauns nekad nav spēlējis Spānijas klubos.

Eiropas čempionāta finālturnīrā Spānija spēlēs vienā apakšgrupā ar Melnkalni, Turciju, Gruziju, Beļģiju un Bulgāriju, bet Pasaules kausa atlases otrajā posmā spēlēs pret Itāliju, Islandi un Nīderlandi. Parīt Spānija viesosies Rīgā, lai pirmo posmu pabeigtu ar izbraukuma spēli pret Ainara Bagatska vadīto Ukrainu.

Izmantotie resursi:
https://www.feb.es/2022/7/5/balonce...

  +3 [+] [-]

, 2022-07-05 17:34, pirms 2 gadiem
Tiešām PČ un EČ medaļniecei ir jānaturalizē kkāds otrās šķiras, gandrīz veterāna vecumu sasniegušu, amerikāni, lai cīnītos par medaļām EČ?
Nožēlojami...

  -2 [+] [-]

, 2022-07-05 18:03, pirms 2 gadiem
Motorolers rakstīja: Tiešām PČ un EČ medaļniecei ir jānaturalizē kkāds otrās šķiras, gandrīz veterāna vecumu sasniegušu, amerikāni, lai cīnītos par medaļām EČ?
Nožēlojami...
nekā nožēlojama tur nav, it īpaši ņemot vērā to, ka viņiem nav nemaz tik daudz labu pg + traumas jau tā paretināja pg rindas.

     [+] [-]

, 2022-07-05 19:46, pirms 2 gadiem
kauns spāņiem

     [+] [-]

, 2022-07-06 08:45, pirms 2 gadiem
Real Rebel rakstīja: nekā nožēlojama tur nav, it īpaši ņemot vērā to, ka viņiem nav nemaz tik daudz labu pg + traumas jau tā paretināja pg rindas.
Nē, tas ir nožēlojami.

     [+] [-]

, 2022-07-06 08:51, pirms 2 gadiem
nabagi