Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Mazurs: "Izmantojām Irānas basketbola lielāko problēmu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mazurs: "Izmantojām Irānas basketbola lielāko problēmu"
Nikolajs Mazurs un Kristiāns Feierbergs. Foto: Romāns Kokšarovs, FIBA

"Pateicos spēlētājiem par parādīto cīņas sparu, gara spēku un pašatdevi. Otro dienu pēc kārtas cīnāmies karstā laikā, abas vienības spēlē no aizsardzības. Neesam atlētiskākā, jaudīgākā komanda, taču turnīrs parādīs, kam ir lielāks gribas spēks," pēc uzvaras Daugavpilī pār Irānas basketbolistiem teica Latvijas U19 izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

"Spēlētāji aizsardzībā izdarīja maksimumu. Jā, bija kļūdas un zema metienu precizitāte, taču spēle ir uzvarēta," turpināja Mazurs. "Irānas lielākais pluss – viņi spēlē pieaugušo līgā kā atsevišķa komanda. Katrs zināja, ko dara, taču viņu spēlē atspoguļojās valsts kopējā basketbola problēma. Viņi nezina, kā spēlēt pret "step out", kad izdarām agresīvu spiedienu pret mazajiem spēlētājiem."

Kā komandai veicās pret zonas aizsardzību un zonas presingu? “Zonas uzbrukums daudz neatšķiras no cilvēks-cilvēks uzbrukuma. Tikām pie tādiem pašiem brīviem metieniem kā pret Puertoriko, tikai neiemetām. Precizitāte atspoguļojas rezultātā – tu iemet vai neiemet.”

Noa Viljamsons svētdien spēlēja tikai pirmajā puslaikā. “Vadījos pēc sajūtām. Pretinieki spēlēja mobilāk un Noa nedaudz kavēja uz “step out”. Laukumā pavadītajās minūtēs viņš padarīja labu darbu – nākamajā spēlē būs svaigāks.

“Visas komandas agresīvi sedz soda laukumu, atdod piespēles uz stūriem,” galvenais treneris dalījās pirmo divu dienu vērojumos. “Latvijā ikdienā tādu basketbolu nespēlējam, bet Daugavpils pieredze rāda, ka ļoti jākoncentrējas uz atlēkušo bumbu paņemšanu groza apakšā. Senegālas un Lietuvas cīņā tikai “rībaunds” izšķīra spēli. Lieli spēlētāji, ar garām rokām – aiztaisa visu laukumu.”

Svētdien skaļāki kļuva arī Latvijas līdzjutēji. “Paldies Latvijas Basketbola savienībai par iespēju spēlēt skatītāju priekšā – vairāk neesam tukšā zālē. Rīt būs darba diena – jānoskatās divas Serbijas spēles, jāatjaunojas, jāaizvada savs treniņš. Serbi – tehniski, labi apmācīti. Māk driblēt, māk mest.”

“Neatkārtojām vakardienas kļūdu, kad izlaidām lielu pārsvaru,” teica Latvijas spēka uzbrucējs Kristiāns Feierbergs. “Priecājos, ka uzvarējām. Metienu precizitāte nebija pati labākā, taču izdarījām visu nepieciešamo, lai izcīnītu panākumu.”

“Katra spēle un katra uzvara ir ļoti svarīga. Vakar pēc zaudējuma ļoti noskumām, taču tagad neveiksmes smagums novēlies no pleciem. Paldies skatītājiem! Ir lieliski spēlēt savu fanu priekšā. Ļoti patīk, ka mums ir tādi atbalstītāji.”

     [+] [-]

, 2021-07-04 21:34, pirms 3 gadiem
Lepojamies, kad izlasi var sagaidīt pie viesnīcas?

     [+] [-]

, 2021-07-04 23:19, pirms 3 gadiem
Cūkgaļu ?

     [+] [-]

, 2021-07-05 13:53, pirms 3 gadiem
noa viljamsons ir latvietis??

  +1 [+] [-]

, 2021-07-05 15:09, pirms 3 gadiem
Lido rakstīja: noa viljamsons ir latvietis??
Jā, jo viņam ir Latvijas pase! Pilnīgi nav nozīmes, kāda ir viņa ādas krāsa, acu izgriezums vai galvaskausa forma.

     [+] [-]

, 2021-07-05 15:40, pirms 3 gadiem
Malači!
Vismaz bija daudz maz sakarīga spēle 4/4,tikai ar zonas presingu vienalga netika galā!
Laikam pie vainas LJBL,kas aizliegusi zonas presinga izmantošanu !?