Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Pasaules kauss: Lietuva vienā grozā ar ASV, Spāniju un Argentīnu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Pasaules kauss: Lietuva vienā grozā ar ASV, Spāniju un Argentīnu
Lins Kleiza palīdzēja Lietuvai kvalificēties Pasaules kausa izcīņai, bet Spānijā, visticamāk, nespēlēs
Foto: SIPA/Scanpix

Starptautiskā Basketbola federācija svētdien, 2. februārī, izziņoja 2014. gada Pasaules kausa izcīņas izlozes grozus. Pirmajā grozā iekļautas FIBA ranga vadošās komandas – ASV, Spānija, Argentīna un Lietuva. Izloze notiks 3. februārī plkst. 20:00 pēc Latvijas laika.

Divdesmit četras komandas pirms izlozes tika izsētas pēc dažādiem principiem. Pirmajā grozā valstsvienības tika atlasītas pēc sasniegtajiem rezultātiem 2006.-2013. gadā, savukārt pārējos piecos grozos virsroku ņēma ģeogrāfiski apsvērumi. Tas tika darīts, lai komandas no viena kontinenta netiktu ielozētas vienā grupā.

Izlozes laikā komandas tiks ielozētas četrās grupās (A, B, C, D) ar sešām komandām katrā. Lietuvas valstsvienība, pateicoties pēdējos astoņos gados sasniegtajiem rezultātiem, izsēta pirmajā grozā kopā ar FIBA ranga līderi ASV, vicelīderi Spāniju un Argentīnu.

Īpašie noteikumi

1) Pasaules kausa izspēles kārtība paredz, ka pirmo divu vietu īpašnieces FIBA rangā – ASV un Spānija – tiks ielozētas dažādos zaros, lai savstarpēji netiktos turnīra pirmajās fāzēs. Spānija spēlēs A grupā, savukārt amerikāņi cīņas sāks C grupā. Argentīna un Lietuva tiks ielozētas B vai D grupās.

2) Ģeogrāfisko principu ievērošanas dēļ Somija nedrīkst tikt ielozēta grupā, kur to jau gaidīs Eiropas komanda (Spānija vai Lietuva). Tas nozīmē, ka somi tiks ielozēti vienā grupā ar ASV vai Argentīnu.

3) Ģeogrāfisko apsvērumu dēļ Austrālija nedrīkst tikt ielozēta vienā grupā ar Jaunzēlandi. Andreja Lēmaņa trenētie austrālieši nokļūs grupā, kur būs vismaz divas Eiropas komandas.

Pasaules kausa izlozes grozi

#1.komanda2.komanda3.komanda4.komanda
1ArgentīnaLietuvaSpānijaASV
2AngolaĒģipteSenegālaSomija
3IrānaKorejaFilipīnasJaunzēlande
4HorvātijaSerbijaSlovēnijaUkraina
5BrazīlijaDominikānaMeksikaPuertoriko
6AustrālijaFrancijaGrieķijaTurcija

Izspēles kārtība

Pasaules kausa izcīņa notiks 2014. gada 30. augustā – 14. septembrī Spānijā. Divdesmit četras komandas tiks sadalītas četrās apakšgrupās (A, B, C, D) pa sešām komandām katrā. Grupu turnīrs no 30. augusta līdz 4. septembrim tiks izspēlēts Bilbao, Laspalmasā, Granadā un Seviļā.

Katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kas risināsies 6.-14. septembrī. Pirmā zara komandas (A1, A2, A3, A4, B1, B2, B3, B4) astotdaļfinālus, ceturtdaļfinālus un pusfinālus izspēlēs Madridē, savukārt otrā zara vienības sacentīsies Barselonā.

Pasaules kausa izspēles kārtība

Astotdaļfināli notiks 6. un 7. septembrī, ceturtdaļfināli tiks izspēlēti 9. septembrī Barselonā un 10. septembrī Madridē. Pusfināli risināsies 11. septembrī Barselonā un 12. septembrī Madridē. Medaļu spēles paredzētas Spānijas galvaspilsētā – cīņa par bronzu 13. septembrī, zelta spēle 14. septembrī.

Izlozei varēs sekot Home | livebasketball.tv un FIBA - YouTube .

Izmantotie resursi:
FIBA.com | We Are Basketball

     [+] [-]

, 2014-02-02 18:45, pirms 11 gadiem
VSB arī rādīs izlozi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-02 19:15, pirms 11 gadiem
Kā somi tika uz čempi ja eiropā palika tikai 9 vietā?

     [+] [-]

, 2014-02-02 19:37, pirms 11 gadiem
extremists rakstīja: Kā somi tika uz čempi ja eiropā palika tikai 9 vietā?
Wild Card.

     [+] [-]

, 2014-02-02 20:30, pirms 11 gadiem
W W E rakstīja: Wild Card.
izraisa mazliet ironiju, ka LV izlase pirms ec parbrauca somiem ar pusspeeku +36, bet somi tiek uz pasauli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-02 23:08, pirms 11 gadiem
chubaki rakstīja: izraisa mazliet ironiju, ka LV izlase pirms ec parbrauca somiem ar pusspeeku +36, bet somi tiek uz pasauli.
man vispār interesē pēc kādiem nopleniem somi tika izvēlēti? atceroties tos pamatprincipus pēc kā izvēlēsies, tad somija nekur nebija pat tuvu tiem visiem.

     [+] [-]

, 2014-02-03 12:02, pirms 11 gadiem
Interesanti. Nav Krievija, nav Latvija. . . , toties ir Ukraina, Somija un vēl daudzas komandas ar kurām Latvija varēja mierīgi spēlēt!
Žēl gan , ka Latvija pērn palaida garām savu lielo iespēju tikt uz pasaules čempionātu. Kur Bagatskim bija prāts braukt uz čempionātu praktiski bez centriem? Nepaņēma veco puiku Kambalu. . . Tā teikt lielība naudu nemaksā. . .