Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Itālijas izlasi pamet galvenais treneris: vietā varētu stāties Mesinas asistents Pozeko

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Itālijas izlasi pamet galvenais treneris: vietā varētu stāties Mesinas asistents Pozeko
Džanmarko Pozeko. Foto: Imago Images/Scanpix

Itālijas Basketbola federācija otrdien paziņoja, ka darbu ar vīriešu valstsvienību neturpinās Meo Saketi, kurš šo amatu ieņēma kopš 2017. gada. Viņa vietu, visticamāk, ieņems Milānas ''Olimpia'' galvenā trenera Etores Mesinas asistents Džanmarko Pozeko.

Itālijas basketbola izlases galvenais treneris Meo Saketi par izlases treneri kļuva 2017. gadā, valstsvienību vadot 50 spēlēs. Viņa vadībā 2019. gada Pasaules kausā Itālija ieņēma desmito vietu, bet pēdējās vasaras olimpiskajās spēlēs itāļi bija piektie.

Septembrī Itālija būs viena no valstīm, kurā notiks 2022. gada Eiropas čempionāts, taču jau šobrīd zināms, ka uz to vīriešu basketbola izlasi gatavos cits speciālists, jo otrdien tika paziņots, ka Saketi amatu pametis. Tas noticis pēc tikšanās ar Itālijas Basketbola federācijas prezidentu Romā. Publiskajā paziņojumā federācija pateikusies Saketi par darbu izlases labā un novēlējusi veiksmi turpmākajā trenera karjerā.

Pēc ''La Gazzetta dello Sport'' informācijas par nākamo Itālijas izlases galveno treneri kļūs Milānas ''Olimpia'' galvenā trenera asistents Džanmarko Pozeko. Kā treneris Pozeko bijis galvenais treneris tādās Itālijas komandās kā ''Orlandina'', ''Varese'', ''Fortitudo'' un ''Dinamo Sassari'', bet šo sezonu viņš pavadīja kā Etores Mesinas palīgs Milānas ''Olimpia''.

Pagaidām gan Itālijas Basketbola federācija Pozeko apstiprināšanu nav oficiāli pavēstījusi. 2022. gada Eiropas čempionāts notiks no 1. līdz 18. septembrim un tajā Itālija spēlēs C grupā ar tādām komandām kā Grieķija, Igaunija, Ukraina, Lielbritānija un Horvātija. Tikmēr 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas H apakšgrupā pēc trim nospēlētām spēlēm itāļi ar diviem panākumiem ir pirmie.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/nation...
Meo Sacchetti non č pił il Commissario Tecnico...