Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bertomeu: "Nākamā būs labākā Eirolīgas sezona vēsturē"

Andrejs Siliņš

Bertomeu: "Nākamā būs labākā Eirolīgas sezona vēsturē"
Hordi Bertomeu. Foto: Itar-Tass/Scanpix

"Pastāv iespēja, ka dažās valstīs [nākamā] sezona būs jāsāk bez skatītājiem tribīnēs. Tomēr kopējā prognoze ir tāda, ka dažu mēnešu laikā pēc jaunās sezonas sākšanās situācija būs normāla," preses konferencē pēc ULEB Eirolīgas sezonas atcelšanas sacīja organizācijas prezidents Hordi Bertomeu.

"Pieņēmām vienu no sarežģītākajiem un bēdīgākajiem lēmumiem Eirolīgas vēsturē. Bet šis ir labākais lēmums basketbola un mūsu interesēs. Izmēģinājām visu, lai atsāktu sezonu. Šosezon Eirolīgā un Eirokausā netiks noteikti čempioni," preses konferencē sacīja Bertomeu. "Tikšanās laikā spēlētāju lielākās bažas bija par īso sagatavošanās laiku [sezonas atsākšanas gadījumā]. Lielākā daļa spēlētāju teica, ka nebūtu gatavi demonstrēt sniegumu, kādu Eirolīga pieprasa."

"Nekam neesam izskatījuši iespēju mainīt komandu skaitu vai būtiski mainīt turnīra formātu. Komandu skaita samazināšana neatspoguļotu to, ko pārstāvam. Šodien sākam strādāt pie nākamās sezonas," Eirolīgas prezidents aicināja sākt koncentrēties uz nākamo sezonu. "Kopā - spēlētāji, treneri, tiesneši - atgriezīsimies spēcīgāki. Neviens [klubs] nedomā atstāt Eirolīgu koronavīrusa dēļ, neviens šodienas video zvanā neko tādu neteica. Šobrīd ir pārāk agri noteikti koronavīrusa [pandēmijas] ekonomisko iespaidu uz nākamo sezonu. Kopā ar komandām pēdējās nedēļās esam strādājuši pie stratēģijām, īpaši biļešu jautājumā."

"Nepārtraukti uzturam kontaktus ar [galveno sadarbības partneri] IMG. Mums ir vienots skatījums uz problēmām un idejām. Mēģinām problēmas pārvarēt kopā. Mūsu sadarbības turpināšana nekad nav bijis aktuāls jautājums. Tagad ir laiks saprast, kādus zaudējumus klubiem būs nesusi šī sezona. Jāstrādā ar faniem, lai uzturētu viņos interesi. Tieši to arī darām," turpināja Bertomeu. "Pastāv iespēja, ka dažās valstīs [nākamā] sezona būs jāsāk bez skatītājiem tribīnēs. Tomēr kopējā prognoze ir tāda, ka dažu mēnešu laikā pēc jaunās sezonas sākšanās situācija būs normāla."

Jau iepriekš izskanēja, ka komandu sastāvs Eirolīgā nākamajā sezonā nemainīsies. Tas nozīmē, ka Belgradas "Partizan" un Boloņas "Virtus", kas publiski pauduši vislielāko apņemšanos jau nākamsezon atgriezties Eirolīgā, atkal būs spiestas spēlēt Eirokausā. "Mēģinājām parādīt konsekvenci. Pilnībā saprotu, ka ir klubi, kas vēlas piedalīties Eirolīgā nākamsezon, esmu lepns par to, ka ir šādi klubi. Taču cilvēkiem jāsaprot, cik īpaša ir šī situācija," komentēja organizācijas vadītājs.

Šīs sezonas "Final Four" bija paredzēts Vācijas pilsētā Ķelnē, bet Bertomeu atzina, ka vēl ir pāragri teikt, ka Ķelne tiks pie "Final Four" organizēšanas tiesībām arī nākamsezon. "Centīsimies, lai tā notiktu. Aizvadām sarunas ar vietējiem partneriem un meklējam veidu, kā kompensēt [nenotikušo "Final Four"]," sacīja Bertomeu. "Klubi saprot, ka šogad ieņēmumi no Eirolīgas būs citādāki [nekā iepriekš un nekā sākotnēji tika paredzēts]. Nav kāda atsevišķa komanda, kas zaudē vairāk nekā cita, pandēmijas dēļ mēs visi esam zaudētāji. Esmu drošs, ka nākamā būs labākā Eirolīgas sezonas vēsturē."