Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kuzminsks pievienojas "Zenit" un atkal spēlēs Eirolīgā

Rolands Eliņš

Kuzminsks pievienojas "Zenit" un atkal spēlēs Eirolīgā
Mindaugs Kuzminsks. Foto: Rokas_Lukosevicius/15.lt/Scanpix

Lietuvas basketbolists Mindaugs Kuzminsks oficiāli pievienojies Krievijas klubam "Zenit", kas nākamajā sezonā spēlēs ULEB Eirolīgā.

"Būs ļoti patīkami atkal spēlēt Eirolīgā," kluba paziņojumā citēts Mindaugs Kuzminsks. "Sanktpēterburgas komandā ir lielisks treneris, profesionāls klubs un ļoti labi spēlētāji. Parasti man ir grūti pieņemt lēmumu, bet šoreiz tas bija vienkārši. Prieks pievienoties komandai, un cerams, ka jaunajā sezonā gūsim pašus lielākos panākumus."

Līgums ar Kuzminsku noslēgts uz vienu sezonu. Iepriekšējās divās sezonās viņš pārstāvēja citu Krievijas komandu "Lokomotiv", kas Eirolīgā tobrīd nespēlēja. Līgums ar "Zenit" izziņots dienu pēc tam, kad Kuzminsks ar Lietuvas izlasi noslēdza olimpisko spēļu atlases turnīru, OS ceļazīmi neiegūstot.

Pirms tam Kuzminsks Eirolīgā aizvadījis astoņas sezonas, pārstāvot Kauņas "Žalgiri", Spānijas "Unicaja", "Olympiacos" un Milānas "Olimpia". Kopā viņam Eirolīgā ir 164 spēles, kurās viņš vidēji guvis astoņus punktus.

Kuzminsks spēlējis arī NBA, kur kopā ar Kristapu Porziņģi Ņujorkas "Knicks" sastāvā 2016. un 2017. gadā aizvadīja 69 spēles, vidēji iemetot 6.3 punktus.

"Zenit" aizvadītajā sezonā ierindojās astotajā ULEB Eirolīgas regulārajā sezonā, 34 spēlēs tiekot pie 20 uzvarām. Ceturtdaļfinālā Sanktpēterburgas komanda parūpējās par sīkstu sēriju pret "Barcelona", beigās zaudējot ar 2-3.

Izmantotie resursi:
Миндаугас Кузминскас – новый игрок БК «Зенит»!

     [+] [-]

, 2021-07-05 19:39, pirms 3 gadiem
Nesaprotami kāpumi, kritumi šī čaļa sniegumā!
NYK laikā ar KP kopā... stabils rotācijas spēlētājs, kas nebaidījās ne no kā...
Cerams, ka šis ir solis pareizajā virzienā!!!

     [+] [-]

, 2021-07-05 20:41, pirms 3 gadiem
viedoklis rakstīja: Nesaprotami kāpumi, kritumi šī čaļa sniegumā!
NYK laikā ar KP kopā... stabils rotācijas spēlētājs, kas nebaidījās ne no kā...
Cerams, ka šis ir solis pareizajā virzienā!!!
Jā, tāds klasiskais mūsu bāleliņu stāsts. Ir visas dotības un iespējas, bet kaut kā nesaliekas tādā labā veiksmīgā storijā