Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas piespēļu rekordists Kalatess karjeru turpinās Stambulas "Fenerbahce"

Agris Suveizda

Eirolīgas piespēļu rekordists Kalatess karjeru turpinās Stambulas "Fenerbahce"
Niks Kalatess. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Turcijas basketbola klubs Stambulas "Fenerbahce" pavēstījis par divu gadu līguma noslēgšanu ar grieķu saspēles vadītāju Niku Kalatesu, kurš iepriekšējās divas sezonas pavadīja Barselonā.

33 gadus vecais un 196 centimetrus garais Kalatess iepriekšējā Eirolīgas sezonā piedalījās 29 spēlēs, 27 reizes gāja starta pieciniekā un vidēji 24,5 minūtēs sakrāja 7,3 punktus, 6,4 rezultatīvas piespēles, 4,0 atlēkušās bumbas un 1,9 kļūdas. Kalatess trešo reizi karjerā un trešo reizi piecu sezonu laikā kļuva par Eirolīgas labāko piespēlētāju, un viņam pieder arī Eirolīgas visu laiku rekords – Eirolīgas karjerā viņš vidēji spēlē izdarījis 6,1 rezultatīvu piespēli. Tuvākie sekotāji ar 5,3 piespēlēm Eirolīgas karjerā ir Fakundo Kampaso un Tomā Ertels.

ASV dzimušais grieķu un īru izcelsmes basketbolists 2009. gadā tika draftēts ar 45. numuru, bet profesionālo karjeru viņš sāka šaipus okeānam, ar Atēnu "Panathinaikos" 2011. gadā triumfējot Eirolīgā un ar Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban" 2013. gadā triumfējot Eirokausā, kā arī kļūstot par Eirokausa MVP. No 2013. līdz 2015. gadam Kalatess spēlēja Memfisas "Grizzlies", NBA aizvadot 129 spēles, starta pieciniekā sākot septiņas spēles un vidēji 15,6 minūtēs tiekot pie 4,6 punktiem, 2,7 rezultatīvām piespēlēm un 1,9 atlēkušajām bumbām. Pēc tam Kalatess atgriezās Atēnās, bet 2020. gadā devās uz Barselonu. Kalatess sešreiz kļuvis par Grieķijas čempionu un trīsreiz – par Grieķijas MVP, bet Spānijā ieguva vienu titulu un divus kausus.

Par "Fenerbahce" jauno galveno treneri kļuvis grieķis Dimitris Itudis, kurš agrāk bija "Panathinaikos" asistents, kad tur spēlēja Kalatess, un kurš pārņēmis arī Grieķijas izlases stūri. Šovasar Stambulas sastāvā, tostarp aizsardzības līnijā, ir lielas izmaiņas. Prom devušies arī tādi aizsargi kā Nando De Kolo un Pjerrija Henrijs, bet klāt nākuši Skotijs Vilbekins no Telavivas "Maccabi" un Kārsens Edvardss no Detroitas "Pistons". Uzbrukumā pievienojies arī Kalatesa komandas biedrs Katalonijā Naidžels Heizs, kā arī NBA čempions Nemaņa Bjelica.

Pagājušajā sezonā Stambulas "Fenerbahce" ar 10 uzvarām un 18 zaudējumiem Eirolīgā ieņēma tikai 12. vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.fenerbahce.org/haberler...