Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Polonara maina klubus Stambulā, Micičs paliek Efes, Hezoņa pievienojas ''Real''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Polonara maina klubus Stambulā, Micičs paliek Efes, Hezoņa pievienojas ''Real''
Vasilije Micičs pret Fabjēnu Kozēru. Foto: Reuters/Scanpix

ULEB Eirolīgas iepriekšējo divu sezonu čempione Stambulas ''Anadolu Efes'' parakstījusi līgumu ar itāļu spēka uzbrucēju Ahili Polonaru. Arī nākamajā sezonā komandu turpinās pārstāvēt Vasilije Micičs, bet Atēnu ''Panathinaikos'' piesaistījusi lietuviešu centru Artūru Gudaiti. Mario Hezoņa parakstījis divu gadu līgumu ar Madrides ''Real''.

Ergina Atamana vadītā ''Anadolu Efes'' no otra Stambulas granda ''Fenerbahce'' pārvilinājusi itāļu spēka uzbrucēju Ahili Polonaru, noslēdzot divu gadu līgumu. Otrs gads gan nav garantēts.

Aizvadītajā sezonā Polonara vidēji guva 7,3 punktus un savāca 4,3 atlēkušās bumbas, bet vēl iepriekš bija Vitorijas ''Baskonia'' līderis.

Vairāki avoti vēstī, ka Polonara bijis tuvu, lai atgrieztos mājās un pievienotos Boloņas ''Virtus'', tomēr tas nav noticis saspīlēto attiecību ar Torniki Šengeliju dēļ.

Efes ar starpsezonas papildinājumiem sevi vēlreiz pieteikusi kā vienu no galvenajām favorītēm uz titulu. Komandai pievienojies uzbrucējs Vils Klaiberns, centrs Ante Žižičs un Francijas izlases spēka uzbrucējs Amats Mbajē.

Par svarīgāku ziņu Eirolīgas čempiones sakarā gan jāmin Vasilijes Miciča nedošanās uz NBA un palikšana ''Anadolu Efes''. To savā ''Twitter'' kontā pavēstījis viņa aģents Miško Raznatovičs.

Pagājušajā sezonā serbu aizsargs aizvadīja 34 mačus, izceļoties ar 18,2 punktiem, 2,7 atlēkušajām bumbām un 4,5 rezultatīvām piespēlēm. Micičs otro gadu pēc kārtas tika atzīts par Eirolīgas ''Final Four'' vērtīgāko spēlētāju.

Tāpat Eiropas ietekmīgākais aģents Raznatovičs savā ''Twitter'' kontā paziņojis, ka ''Fenerbahce'' turpinās pārstāvēt Marko Guduričs, noraidot baumas par serbu aizsarga pārcelšanos citviet.

Madrides ''Real'' pavēstījusi par divu gadu līgumu ar horvātu uzbrucēju Mario Hezoņu, kurš līdz pat aizvadītās sezonas beigām pārstāvēja okupantu klubu UNICS.

Pagājušajā Eirolīgas sezonā 27 gadus vecais uzbrucējs vidēji guva 14,2 punktus un savāca 6,2 atlēkušās bumbas.

Profesionāļa karjeru Hezoņa uzsāka ''Real'' sīkstākajā konkurentē ''Barcelona'', pēc kurā pavadītiem trīs gadiem devās uz NBA. Pagājušajā gadā horvāts atgriezās Eiropā un sezonu noslēdza ''Panathinaikos''.

Grieķijas basketbola grands Atēnu ''Panathinaikos'' noslēdzis viena gada līgumu ar lietuviešu centru Artūru Gudaiti. Viņš kļuvis par otro Lietuvas basketbolistu Pao nākamās sezonas komplektācijā. Atēnās spēlēs arī Marjuss Grigonis.

Līdz Krievijas iebrukumam Ukrainā centra spēlētājs pārstāvēja okupantu klubu ''Zenit'', 17 mačos izceļoties ar 6,7 punktiem un 4,2 atlēkušajām bumbām. Sezonu Gudaitis noslēdza Itālijā, pārstāvot Neapoles komandu.

Karjeras laikā Gudaitis spēlējis arī Lietuvas flagmaņis Kauņas ''Žalgiris'' un Viļņas ''Rytas'', kā arī Itālijas čempionē Milānas ''Olimpia'' kopā ar Latvijas izlases kapteini Dairi Bertānu.

Iepriekš, kad ''Panathinaikos'' rindās bija divi lietuvieši, grieķiem izdevās triumfēt Eirolīgā. Tas notika 2006./2007. gada sezonā, kad zaļos pārstāvēja Ramūns Šiškausks un Roberts Javtoks.

Boloņas ''Virtus'', kas jaunajā sezonā atgriezīsies Eirolīgā, ir parakstījusi divu gadu līgumu ar latviešu aģenta Artūra Kalnīša klientu Gabrielu Ifi Lundbergu. Pagājušo sezonu dānis uzsāka okupantu zemes komandā CSKA, bet pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā pārcēlās uz NBA, aizvadot četrus mačus Fīniksas ''Suns'' rindās.

''Basketnews'' avoti vēstī, ka Lundbergs sezonā saņems pusotru miljonu eiro, kas ir lielākais līgums ''Virtus'' komandā.

Belgradas ''Crvena Zvezda'' nokomplektējusi groza apakšu nākamajai sezonai. No Milānas uz Serbiju pārcēlies Bendžamins Bentils, bet no Stambulas mājās atgriezīsies Serbijas izlases centrs Filips Petruševs.

Izmantotie resursi:
https://www.anadoluefessk.org/haber...
https://kkcrvenazvezda.rs/2022/07/2...
https://kkcrvenazvezda.rs/2022/07/1...
https://www.paobc.gr/deltia-typoy/1...