Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pirmdien 11 Eirolīgas klubi balsos par sezonas turpināšanu

Andrejs Siliņš

Pirmdien 11 Eirolīgas klubi balsos par sezonas turpināšanu
"Barcelona" uzbrucējs Rolands Šmits. Foto: Barcelona Basket

Pirmdien 11 basketbola klubi, kuriem ir ilgtermiņa licences dalībai turnīrā, piedalīsies balsojumā par sezonas turpināšanu vai atcelšanu, vēsta spāņu medijs as.com.

Izraēlā un Vācijā nolemts pabeigt vietējo čempionātu sezonas, savukārt Spānijas ACB līga plāno paziņot savu lēmumu par sezonu līdz 31. maijam. Arī Eirolīgas vadība iepriekš solīja pieņemt izšķirošo lēmumu līdz maija beigām. vairākas pilsētas, tostarp Lietuvas pilsēta Kauņa, izteikušas gatavību uzņemt turnīru, kurā tiktu pabeigta pašreizējā Eirolīgas sezona.

Trešdien as.com vēstī, ka Eirolīgas lēmums varētu būt jau nākamās nedēļas sākumā, jo pirmdien paredzēts balsojums, kurā savu nostāju paudīs 11 klubi, kam ir ilgtermiņa licences dalībai Eiropas prestižākajā klubu turnīrā. Tā kā balsotāju skaits ir nepāra skaitlī, par labu vienam vai otram scenārijam pietiks ar sešām balsīm. Eirolīgas vadītāja Žordi Bertomeu balss būs izšķiroša gadījumā, ja kāds no 11 klubiem atturēsies.

Lai gan balsojumā piedalīsies tikai 11 no šosezon 18 turnīrā spēlējošajām komandām, pārējām septiņām vēl pieņemtais lēmums būs jāapstiprina.

11 klubi, kam ir ilgtermiņa licences un būs iespēja balsot ir: Stambulas "Anadolu Efes" un "Fenerbahce", Maskavas CSKA, Madrides "Real", "Barcelona", Vitorijas "Baskonia", Kauņas "Žalgiris", Telavivas "Maccabi", Milānas "Olimpia", Atēnu "Panathinaikos", Pirejas "Olympiacos".

Pirms balsojuma Eirolīgas vadība iepazīstinās klubus ar visiem iespējamajiem sezonas noslēgšanas scenārijiem, plusiem un mīnusiem, veselības drošības protokolu, kā arī pilsētām, kas pretendē uz turnīra uzņemšanu. Bez jau minētās Lietuvas, kas pretendē ar Kauņu un Viļņu, gatavību uzņemt Eirolīgu paudušas Atēnas, Saloniki, Ļubļana, Berlīne un Ķelne. Tieši Ķelnē bija paredzēts šīs sezonas "Final Four" turnīrs.

Izmantotie resursi:
https://as.com/