Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Gomeļskis: "Latvijā basketbols ir daudz populārāks nekā futbols"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Gomeļskis: "Latvijā basketbols ir daudz populārāks nekā futbols"
Jānis Timma, Kristaps Porziņģis, Dāvis Bertāns. Foto: fiba.basketball/eurobasket/2017

Krievijas basketbola komentētājs Vladimirs Gomeļskis vērš uzmanību uz to, cik daudzi latviešu basketbolisti spēlē NBA un Eirolīgas klubos. Viņaprāt, rezultātus dod arī Valda Valtera piedāvātā bērnu un jaunatnes attīstības programma.

Lietuvā basketbols ir daudz populārāks nekā futbols, savukārt Latvijā un Igaunijā šis sporta veids ir mazāk populārs. Ar ko varat to izskaidrot? "Ar nacionālo izlašu un klubu panākumiem vai neveiksmēm. Starp citu, Latvijā pirms astoņiem gadiem sāka darboties bērnu un jaunatnes attīstības programma, kas jau dod rezultātus. Pievērsiet uzmanību, cik daudzi latviešu basketbolisti spēlē NBA un Eirolīgas klubos. Latvijā basketbols ir daudz populārāks nekā futbols," norāda Vladimirs Gomeļskis. Latvijas futbola izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā pēdējoreiz spēlēja tālajā 2004. gadā, taču neizskatās, ka pie mums šis sporta veids nav tik populārs.

Kā zināms, NBA klubos nodarbināti četri mūsējie - Dāvis Bertāns, Rodions Kurucs, Anžejs Pasečņiks un Kristaps Porziņģis, savukārt aizvadītās sezonas Eirolīgā spēlēja Dairis Bertāns, Artūrs Kurucs, Rihards Lomažs, Jānis Strēlnieks, Rolands Šmits un Jānis Timma.

Gribētos vairāk uzzināt par basketbola attīstības programmu Latvijā. "Latvijā ieviesta programma, kas paredz bērnu un jauniešu sporta skolu izveidošanu katrā rajonā. Rīgas fiziskās kultūras institūts [t.i. LSPA] katru gadu sagatavo 15-18 trenerus basketbolā. Katrs no viņiem saņem nozīmējumu uz vienu no tādām skolām un tādējādi iegūst darbu, dzīves vietu un vairākus metodiskos līdzekļus. Latvijā notiek valsts čempionāts starp vispārizglītojošajām skolām, sākot ar rajonu līmeni. Visas spēles obligāti vēro bērnu un jauniešu sporta skolu treneri. Tādā veidā valstī tiek izvērtēts visu bērnu talanta līmenis basketbolā. Labākie saņem uzaicinājumu uz sporta skolu, kur nodarbības ir bez maksas. Programmas autors ir Valdis Valters, kurš to piedāvāja nacionālajai basketbola federācijai," informē komentētājs.

Atgādinām, ka Vladimira tēvs Aleksandrs Gomeļskis bija Rīgas ASK galvenais treneris (1953.-1966.), tolaik trīs reizes ieguva PSRS čempionāta zeltu un izcīnīja trīs Eiropas čempionu kausus (1958, 1959, 1960). Trīs laika posmos viņš bija PSRS izlases galvenais treneris (1961-1970, 1977-1983, 1987-1988). Gomeļska vadībā tika iegūti septiņi Eiropas čempionāta zelti (1961, 1963, 1965, 1967, 1969, 1979, 1981), divi pasaules čempionāta zelti (1967, 1982) un olimpiskais zelts (1988).

Izmantotie resursi:
gomelskybasket.ru

  -1 [+] [-]

, 2020-07-03 16:25, pirms 4 gadiem
nesaprotu kāpēc mums LV basketa sistēmas detaļas skaidro krievijas kekss?

un murgo par popularitāti. lai salīdzina World Cup vai Eirolīgas finālu TV reitingus futbols vs basketbols, uzreiz mutes ciet ...

  +1 [+] [-]

, 2020-07-04 08:27, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: nesaprotu kāpēc mums LV basketa sistēmas detaļas skaidro krievijas kekss?
Doma bij bišķi cita.. pistokrievkeksu, bet tas, ka basketā mums ir virkne spēlētāji, kuri spēj demonstrēt augstu tehniku un skatāmus spēles elementus. Savukārt vietējie kājbumbas dračītāji to tik spēj, ka kaut kā aizmocīt bumbu līdz laukuma vidum, kur aizsardzības bastioni to viegli atņem un skriet atpakaļ.. pilnīgi neskatāms fufelis

  +3 [+] [-]

, 2020-07-04 09:00, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: nesaprotu kāpēc mums LV basketa sistēmas detaļas skaidro krievijas kekss?

un murgo par popularitāti. lai salīdzina World Cup vai Eirolīgas finālu TV reitingus futbols vs basketbols, uzreiz mutes ciet ...
Aha, ar 2 sastāvu savāc 10k cilvēkus arēnā, bez 10 līderiem.
Baskets vienmēr bijis populārākais sporta veids Latvijā starp Latviešiem.

     [+] [-]

, 2020-07-04 17:31, pirms 4 gadiem
Tā ir. Latviešu vidū populārākais sporta veids Latvijā ir basketbols, bet krieviem - futbols. Hokejs savukārt interesē visiem. Nesaskatu tur nekādu problēmu. Tāpat, piemēram, Dienvidāfrikā futbols ir populārs vietējo melnīšu vidē, bet baltie fano par regbiju un uz futeni neiet. Katram savs.