Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" pretinieces "Karsiyaka" mērķis - uzvara FIBA Izaicinājuma kausā

Andrejs Siliņš

"Ventspils" pretinieces "Karsiyaka" mērķis - uzvara FIBA Izaicinājuma kausā
Ufuks Sarica
Foto: FIBA Europe

Basketbola kluba "Ventspils" pretinieces FIBA Izaicinājuma kausa Top16 turnīrā Turcijas vienības "Pinar Karsiyaka" galvenais treneris Ufuks Sarica "FIBA Europe" mājaslapā atzinis, ka komandas mērķis ir izcīnīt uzvaru turnīrā.

"Domāju, ir pārāk agri runāt par čempiontitulu, bet no otras puses - kāpēc ne," retoriski vaicā "Karsiyaka" galvenais treneris Sarica, kurš pie komandas stūres stājās pirms šīs sezonas. "Eiropas turnīra kausa iegūšana, protams, mums ļautu būt ļoti veiksmīgiem un lepniem. Zinu to izjūtu no savas pieredzes, un vēlētos to izjust arī kā treneris."

42 gadus vecais Sarica, kurš spēlētāja karjeru noslēdza 2004. gadā, savulaik "Efes Pilsen" sastāvā triumfēja Korāča kausā, 1996. gada finālā divu spēļu summā ar minimālu pārsvaru (146:145) apspēlējot Milānas "Olimpia" (tagad - "EA7 Emporio"). Turcijai ir bagātākā līga Eiropā, taču starptautiskajā arēnā panākumus gūt izdevies gaužām reti.

Bez "Efes Pilsen" kausu virs galvas cēlusi tikai viena komanda - šī gada pavasarī FIBA Izaicinājuma kausā triumfēja "Bešiktaš". "Mūsu kluba vēsturē šādu panākumu nav, un cīņa par kausu šosezon noteikti mums ir ļoti svarīga. Izmira ir lieliska pilsēta basketbolam, mūsu līdzjutēji ir vienreizēji, viņi lieliski saprot spēli," uzslavas komandas atbalstītājiem teic Sarica.

"Karsiyaka" bija labākā aizsardzības komanda Izaicinājuma kausa grupu turnīrā, vidēji mačā ielaižot vien 62,5 punktus. "Protams, aizsardzībai manā kā trenera filozofijā ir prioritāte," uzsver treneris Sarica. "Pirms sezonas komandā aicināju spēlētājus ar aizsardzības spēles kvalitātēm. Liku komandai noticēt, ka aizsardzība ir svarīgākā lieta. Tomēr mūsdienu basketbolā ar aizsardzību vien nepietiek. Jāspēlē labi abos laukuma galos. Ja spēj apturēt pretinieku savā laukuma pusē, iespējas pieaug."

"Karsiyaka" šosezon rāda teicamu sniegumu arī Turcijas līgā, kur jau uzveiktas Eirolīgas Top16 komandas "Bešiktaš" un "Fenerbahce", kā arī čempionāta līdere "Galatasaray", pēdējām divām sagādājot līdz šim vienīgos zaudējumus sezonā. Ar astoņām uzvarām desmit mačos "Karsiyaka" šobrīd ieņem sesto vietu turnīra tabulā.

Savulaik "Karsiyaka" vienībā spēlējis pašreizējais "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers, bet sezonu vēlāk, kad latviešu saspēles vadītājs jau bija pievienojies "Ulkerspor", komandā spēlēja arī pašreizējais "Karsiyaka" treneris Sarica.

Izmantotie resursi:
FIBA Europe
Türkiye Basketbol Ligleri Resmi Web Sitesi |...

  +4 [+] [-]

, 2012-12-18 14:08, pirms 12 gadiem
Kaads ir meerkis BKVentspils un Stelmaheram?

  +6 [+] [-]

, 2012-12-18 14:35, pirms 12 gadiem
vf rakstīja: Kaads ir meerkis BKVentspils un Stelmaheram?
Nu visticamāk, ka Final 4. Bet lai tur iekļūtu un labi pacīnītos ir vajadzīgi Akselis un Sandis ierindā. Un kādu labu centru, ar Meieri un Zaķi būs par maz.

     [+] [-]

, 2012-12-18 18:06, pirms 12 gadiem
Top16 iekljuva..augstak vairs neuzleks.