Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Prieks par spēlētajiem!"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Štelmahers: "Prieks par spēlētajiem!"
BK "Ventspils" komanda
Foto: bkventspils.lv

BK "Ventspils" galvenais Roberts Štelmahers pēc mača ar Zviedrijas vicečempioniem "Kings" (90:56) uzslavēja komandas profesionalitāti un atzina, ka ir ļoti gandarīts par tās sniegumu FIBA Izaicinājuma kausa pirmajā posmā.

"Protams, grūti runāt pēc spēles, kuru izdevies uzvarēt ar šādu pārsvaru. Varu vienīgi pateikt paldies spēlētājiem, ka spēja saņemties uz šo maču un pierādīt, ka ir profesionāļi. Vienmēr uzsveram, ka nav svarīgi, kas nāk pretī, katram mačam jāgatavojas nopietni un tā tas arī jāaizvada. Prieks, ka pirmo posmu izdevies noslēgt ar sešām uzvarām. Var jau būt, ka līdzjutēji to arī gaidīja, jo trāpījās tāda skandināvu grupa, taču mēs zinām, ka basketbolu tagad tiešām māk spēlēt visur. Izbraukuma spēlēs nācās rādīt raksturu. Esmu ļoti apmierināts ar komandas sniegumu pirmajā kārtā," pēc mača sacīja Roberts Štelmahers.

Ventspilnieku galvenais treneris arī atzīmēja, ka spēle ar "Kings" bijusi īpaši, jo gribējies arī iepriecināt un palīdzēt mazajai Ladai: "Nevienam negribētu novēlēt iet cauri tam, kam iet vecāki un noteikti arī bērniņš. Centāmies, cik varējām. Lai viņai veicas, lai veseļojas un nāk uz spēlēm vēl."

Produktīvākais mača spēlētājs Jānis Timma atzīst, ka savākties šādam mačam palīdzējusi vēlme turpināt uzvaru sēriju: "Protams, nav viegli savākties, kad esi uzvarējis piecus mačus pēc kārtas un jau nodrošinājis vietu nākamajā kārtā, taču treneru uzstādījums bija, ka gads jābeidz bez zaudējumiem. Tāpēc gatavojāmies uz šo spēli, kā parasti un arī to aizvadījām, kā jebkuru citu maču. Arī pašam šī spēle sanāca laba, varbūt līdz šim veiksmīgākā sezonā, kas droši vien saistīts ar to, ka atgūstos no savainojuma. Varbūt šodien bija mana diena, bet tiešām labi nospēlēja visa komanda. Bija piespēles, bija atmetieni, visi skrēja uz priekšu, tā kā paldies komandai!"

Viesu treneris Vedrans Bosničs bija neapmierināts un sarūgtināts par veidu, kā komanda atvadījās no FIBA Izaicinājuma kausa, taču uzsvēra arī ventspilnieku nopelnus viņa spēlētāju vājajā sniegumā: "Šī bija mūsu vājākā spēle Izaicinājuma kausā, jo neizpildījām neko no tā, par ko bijām vienojušies. Mēs zinājām, ka spēlējām ar augstāka līmeņa komandu, kas dominē mūsu grupā un kura ir individuāli spēcīgāka, taču varējām nospēlēt labāk. Šī spēle mums bija ļoti svarīga, taču padevāmies ļoti ātri. Nevaram atļauties sāncenšiem tik brīvi darboties groza apakšā un nogādāt tur bumbu, ja pašiem ir tikai viens laba līmeņa garais spēlētājs. Diemžēl to arī darījām un tā zaudējām šo spēli. "Ventspils" dominēja pie groziem, izcīnot par 18 atlēkušajām bumbām vairāk, kas ir par daudz. Mēs neesam tāda līmeņa komanda, lai tas neietekmētu mača iznākumu. Komandā ir tikai viens basketbolists, kuram pirms tam bijusi pieredze Izaicinājuma kausā, citiem tādas nav un vairums no viņiem ir jauni spēlētāji, kas noteikti ieguva vērtīgu pieredzi. "Ventspils" aizvadīja lielisku spēli un uzvarēja tāpēc, ka ir lieliskā formā, nevis tikai tāpēc, ka mēs nebijām maksimāli koncentrējušies."

"Neizdevās nekas no tā, kas bija plānots pirms spēles un ko mums bija licis treneris. Nezinu, varbūt pārdegām, jo tā tomēr bija līdz šim svarīgākā spēle šajā sezonā, ko ļoti gribējās nospēlēt labi. Tas attiecas arī uz mani, laikam jau emociju bija pārāk daudz. Gribas šādos mačos parādīt, kā varu spēlēt, bet viss sanāca pavisam citādāk. Ne tuvu nebiju līmenī, kādā varu spēlēt. Pašu rokās bija tikšana uz nākamo raundu, taču neizdevās. Tā dzīvē gadās," sarūgtinājumu par savu un visas komandas spēli neslēpa arī uzbrucējs Agnis Čavars.

  -4 [+] [-]

, 2012-12-12 11:51, pirms 12 gadiem
Nu vēl jau ir jāpiestrādā pie komandas profesionalitātes un noskaņošanas - svētdien 2 minūtēs un 28 sekundēs pret LU no rezultāta 77:48 atlaist līdz 78:63 bija jautri

  +3 [+] [-]

, 2012-12-12 12:37, pirms 12 gadiem
noro rakstīja: Nu vēl jau ir jāpiestrādā pie komandas profesionalitātes un noskaņošanas - svētdien 2 minūtēs un 28 sekundēs pret LU no rezultāta 77:48 atlaist līdz 78:63 bija jautri
Uz laukuma sastāvu piefiksēji?