Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Prieks, ka izdevās dot iespēju jaunajiem"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Štelmahers: "Prieks, ka izdevās dot iespēju jaunajiem"
Roberts Štelmahers un BK Ventspils: FIBA Izaicinājuma kausā joprojam bez zaudējumiem.
Foto: bkventspils.lv

BK "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers pēc uzvaras FIBA Izaicinājuma kausa mačā pret somu "Pyrinto" (79:59) ar gandarījumu atzīmēja savas komandas atdevi šajā mačā un iespēju pieredzi krāt arī komandas jaunākajiem basketbolistiem.

"Esmu ļoti priecīgs par spēles iznākumu, par spēlētājiem, viņu pašatdevi un nopietno attieksmi. Mums svarīga ir katra spēle, lai augtu gan individuāli, gan kā komanda. Varbūt pēdējā ceturtdaļa nebija tik pārliecinoša, bet prieks, ka izdevās iedot ilgāku spēles laiku arī jaunajiem. Ja pirms tam tās bija tikai sekundes, tad šodien jau minūtes. Lai izaugtu labs spēlētājs, viņam jādod iespēju spēlēt. Viņi centās izdarīt visu, ka šobrīd ir viņu spēkos. Nāks jaunas spēlēs, būs citādākas izjūtas. Domāju, šodien viņi izturēja godam."

Jautāts par potenciālo sāncenšu pētīšanu, Štelmahers atzina, ka to vēl nedarot, jo līdz šīm spēlēm vēl daudz citu maču: "Tiešām neesmu pētījis, turklāt šajā ziņā liels speciālists ir Gints Fogels, kurš jau ir izpētījis visas iespējas un variantus. Vēl neiedziļinos, jo priekšā daudz citu spēļu, kas arī ir svarīgas. Tiksim arī līdz tām, bet pagaidām nefantazēju, kā būtu, ja būtu vai kas būtu ērtāk. Mēs eja laukumā un uzvaram visus, un vienalga, kas mums nāk pretī.

"Galvenais bija nospēlēt labi aizsardzībā, nepieļaut vieglus metienus, ko trīs ceturtdaļas arī ļoti veiksmīgi darījām. Pēdējā nedaudz atslābinājāmies, tomēr tā tik un tā bija laba spēle un laba uzvara savu skatītāju priekšā. Cerams, tā arī izdosies turpināt," gandarīts par komandas sniegumu mačā bija arī ventspilnieku leģionārs Donalds Simss.

Sāncenšu saspēles vadītājs Antero Lehto atzina, ka veiksmīgi komanda darbojusies vien pirmajā ceturtdaļā, bet tad, viņam nesaprotamu iemeslu dēļ, tā vienkārši apstājusies: "Mēs spēlējām enerģiski un tiešām cīnījāmies, bet pēc tam vienkārši apstājāmies. Nezinu kāpēc, bet mūsu apņēmība un vēlme spēlēt strauji mazinājās. Tiešām nesaprotu iemeslu, bet tā notika un ar to arī šajā spēlē viss beidzās. "Ventspils" ir ļoti laba komanda, kas to izmantoja un pelnīti uzvarēja"

Līdzīgās domās bija arī "Pyrinto" kluba galvenais treneris Ville Tuominens; "Būšu godīgs – mēs šodien zaudējām labākai komandai. Tomēr pirmo ceturtdaļu aizvadījām normāli, taču tad mūsu spēle aizsardzībā un mūsu spēles intensitāte strauji kritās. Mēs absolūti necentāmies traucēt sāncenšu saspēle, bet "Ventspils" ir laba komanda, kas to prot izmantot – ja jau pretinieks ļauj saspēlēties, viņi to dara, kamēr atrod iespēju brīvam metienam. Nezinu, kāpēc komandai pazuda vēlme cīnīties, tas notika pārāk agri, un par to esmu ļoti sarūgtināts. Tu nedrīksti padoties arī tad, ja spēlē pret spēcīgākiem sāncenšiem, jo nekad nezini iepriekš, kas var notikt. Priecē, ka spēlētāji, kuriem parasti ir mazāks spēles laiks, vēlējās cīnīties un parādīja to arī laukumā."