Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jeromanovam un Kalvem pa 20 punktiem, Čavaram - uzvara

Andrejs Siliņš

Jeromanovam un Kalvem pa 20 punktiem, Čavaram - uzvara
Edgars Jeromanovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta AVīze, f64

Cīņa par otro vietu FIBA Izaicinājuma kausa izcīņas C apakšgrupā saasinājusies. Otrdien Agņa Čavara Sedertaljes "Kings" mājās ar 67:62 apspēlēja Edgara Jeromanova pārstāvēto Norčēpingas "Dolphins". Savukārt trešo neveiksmi piecos mačos piedzīvoja Ernesta Kalves pārstāvētā "Szolnoki Olaj", kas ar 83:94 atzina "Kormend" pārākumu.

Par "Ventspils" pārliecinošo uzvaru pār somu "Pyrinto" jau vēstījām, bet otrajā C grupas mačā šovakar Zviedrijas spēcīgāko komandu duelī "Kings" mājās revanšējās "Dolphins" par zaudējumu pirmā apļa spēlē. Pie tam "Kings" izcīnīja uzvaru ar piecu punktu starpību (67:62), kas ir vairāk nekā pirmajā mačā zaudēts (62:64).

Līdz ar to, ja abām zviedru komandām turnīra beigās būs vienāda bilance, augstāku vietu ieņems "Kings". Pēdējā kārtā "Dolphins" izbraukumā spēls pret "Pyrinto", bet "Kings" viesosies Ventspilī.

Šodienas mačā uzvarētāju rindās Agnis Čavars laukumā bija 13 minūtes un 39 sekundes, punktus neguva (2p. 0/1, 3p. 0/1), bet izcīnīja trīs arlēkušās bumbas, divas reizes bloķēja pretinieku metienus, reizi pārtvēra bumbu un saņēma trīs personiskās piezīmes. Čavaram esot laukumā, "Kings" uzvarēja ar +13, kas bija labākais rādītājs starp visiem komandas spēlētājiem.

Edgars Jeromanovs spēlēja 34 minūtes un 21 sekundi, aizvadot rezultatīvāko spēli šajā sezonā - 20 punkti (2p. 3/8, 3p. 4/7, s.m. 2/4). Tāpat Latvijas izlases kapteiņa rēķinā piecas bumbas zem groziem, divas rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, trīs izprovocētas piezīmes un trīs personiskās piezīmes pašam.

C grupa

VKomandaUZP
1.BK Ventspils5010
2.Sodertalje Kings237
3.Norkkoping Dolphins237
4.Tampereen Pyrinto146

Arī Kalvem rezultatīvākā spēle sezonā

Rezultatīvāko spēli šajā sezonā šovakar aizvadīja arī latviešu uzbrucējs Ernests Kalve, ar kura 20 gūtajiem punktiem tomēr nebija gana līdzēts, lai "Szolnoki Olaj" uzvarētu Ungārijas derbijā - aizvadot bēdīgu pēdējo ceturtdaļu, ar 83:94 zaudēts otrai šīs valsts pārstāvei turnīrā "Kormend". Ernestam 25 nospēlētajās minūtēs 20 gūti punkti (2p. 6/6, 3p. 1/4, s.m. 5/6), septiņas izcīnītas atlēkušās bumbas, pa vienai rezultatīvai piespēlei, pārtvertai bumbai un bloķētam metienam, trīs izprovocētas piezīmes un piecas personiskās piezīmes.

Līdz ar to pirms pēdējās kārtas, kad "Olaj" mājās jāspēlē pret grupas pastarīti "Timisoara", Ungārijas čempione atrodas trešajā vietā grupā. Punktu skaits vienāds ar "Kormend", taču savstarpējā bilance Šolnokas komandai negatīva (-7). "Kormend" pēdējā kārtā mājās jātiekas ar vēl nezaudējušo "EWE Baskets" no Oldenburgas. "Olaj" jāuzvar pašiem un jācer, ka "Kormend" nesagādās pārsteigumu, pieveicot vāciešus.

Vairāk par Kalves gaitām "Szolnoki Olaj" komandā intervijā ar spēlētāju: Kalve: "Komandas biedri bieži piemin spēles...

F grupa

VKomandaUZP
1.EWE Baskets5010
2.Kormend237
3.Szolnoki Olaj237
4.Timisoara146