Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Barselonas līderis Mirotičs

Agris Suveizda

Par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Barselonas līderis Mirotičs
Nikola Mirotičs un Roks Jokubaitis ar balvām. Foto: Barca Basket

Rīt Serbijas galvaspilsētā Belgradā sāksies ULEB Eirolīgas "Final 4", bet šodien notika individuālo balvu pasniegšana. Otro reizi vēsturē par Eirolīgas sezonas vērtīgāko spēlētāju atzīts "Barcelona" spēlētājs.

Fanu, mediju, treneru un kapteiņu balsojumā par Eirolīgas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts "Barcelona" spēka uzbrucējs Nikola Mirotičs, kurš neuzvarēja vienīgi fanu vērtējumā. Mirotičs šosezon vidēji 24,2 minūtēs izcēlies ar 16,6 punktiem, 5,1 atlēkušo bumbu, 1,2 rezultatīvām piespēlēm, 1,8 kļūdām un lielisku precizitāti (no spēles 65,6%, no tālienes 45,5%, no soda metienu līnijas 87,5%). Mirotičs ir sezonas otrais rezultatīvākais spēlētājs, atpaliekot no iepriekšējās sezonas MVP Vasilijes Miciča (18,2), taču ir līderis pēc vidējiem punktiem 40 minūšu griezumā.

Vērtīgākā spēlētāja balsojumā Mirotičs apsteidza "Monaco" līderi Maiku Džeimsu (16,4p, 5,8rp, 3,2ab, 1,2pb, 2,5kļ) un Pirejas "Olympiacos" garo spēlētāju Sažu Vezenkovu (13,7p, 5,8ab, 1,0pb, 1,5kļ). No "Barcelona" iepriekš vērtīgākā spēlētāja godu bija ieguvis vienīgi leģendārais Huans Karloss Navarro – 2009. gadā. Bez jau pieminētajiem Mirotiča, Džeimsa un Vezenkova sezonas simboliskajā izlasē iekļauts arī Miciča komandas biedrs Šeins Larkins no Stambulas "Anadolu Efes" un "Real Madrid" centrs Edijs Tavarišs.

Par Eirolīgas sezonas labāko treneri kļuvis Pirejas "Olympiacos" grieķu stūrmanis Jorgoss Bardzokass, labākā aizsardzības spēlētāja gods ticis Milānas "Olimpia" garajam spēlētājam Kailam Hainsam, bet sezonas uzlecošā zvaigzne ir Mirotiča lietuviešu komandas biedrs Roks Jokubaitis. "Barcelona", ko pārstāv arī Rolands Šmits, regulārajā sezonā ar bilanci 21-7 bija labākā komanda Eirolīgā, bet ceturtdaļfinālā tikai smagā piecu spēļu sērijā tika galā ar Minhenes "Bayern" (3-2). Rītvakar plkst. 22.00 pēc Latvijas laika "Barcelona" pusfinālā tiksies ar "Real Madrid", bet trīs stundas agrāk pirmajā pusfinālā spēkosies Stambulas "Anadolu Efes" un Pirejas "Olympiacos". Medaļu spēles paredzētas sestdien – plkst. 17.00 un 20.00.

Izmantotie resursi:
https://www.euroleaguebasketball.ne...