Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA ar oficiālu vēstuli informējusi Eirolīgu par vēlmi spēlēt nākamajā sezonā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

CSKA ar oficiālu vēstuli informējusi Eirolīgu par vēlmi spēlēt nākamajā sezonā
Maskavas CSKA galvenais treneris Dimitris Itudis. Foto: EPA/Scanpix

Maskavas CSKA, kas ir pastāvīgās licences turētāja ULEB Eirolīgā, kā arī atrodas organizācijas valdē, ar oficiālu vēstuli apliecinājusi vēlmi piedalīties nākamā gada turnīrā. Pie tam, kā mājas spēļu vietu CSKA varētu izmantot Belgradu, kur šogad notiks Eirolīgas izšķirošie mači.

Kopš februāra beigām Ukrainā norit Krievijas izraisīta karadarbība, uz notikumu reaģējot arī sporta pasaulei. Aptuveni mēnesi pēc kara sākuma ar lēmumu klajā nāca ULEB Eirolīga, kura lēma izslēgt no šīs sezonas turnīra Maskavas CSKA, Sanktpēterburgas ''Zenit'' un Kazaņas UNICS, bet no Eirokausa Krasnodaras ''Lokomotiv-Kuban''.

Tomēr nebija skaidrības saistībā ar turpmākajām sezonām. Maskavas CSKA ir A licences turētāja un viena no Eirolīgas akciju turētājām. Iepriekš tika ziņots, ka Eirolīga izvērtē iespējas atņemt CSKA tās pastāvīgo A licenci, taču šādu notikumu pavērsienam traucē dažādi juridiski šķēršļi.

Nākamo soli spērusi Maskavas CSKA, kas ar oficiālu vēstuli informējusi ULEB Eirolīgas valdi par tās vēlmi piedalīties nākamās sezonas turnīrā. Ņemot vērā, ka CSKA ir A licences turētāja, akciju turētāja un viena no loceklēm valdē, situācija šajā jautājumā ir sarežģīta. Sagaidāms, ka šis būs viens no nozīmīgākajiem jautājumiem valdes sēdes laikā ''Final Four'' ietvaros Belgradā.

Lai arī ir noteikts starptautisks lidošanas liegums uz Krieviju, CSKA jau izplānojusi, ka tā varētu izmantot Stambulu vai Belgradu kā starpposmu, kā nokļūt uz spēlēm. Bez tam CSKA kā vienu no mājas spēļu vietām izskata Belgradu, kur notiks šī gada izšķirošās Eirolīgas spēles.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/eurole...

  +1 [+] [-]

, 2022-05-17 09:16, pirms 2 gadiem
Jāzina, kādi force majeure atrunāti tajā nolikumā tīri juridiski
Diezin karš tur ir pieminēts vai nē
Cita lieta, kurš gan ar viņiem gribēs sacensties

  +2 [+] [-]

, 2022-05-17 09:24, pirms 2 gadiem
uzprasiet krievu kuģim - tas zin, kur iet!

 +10 [+] [-]

, 2022-05-17 09:26, pirms 2 gadiem
Nekādu problēmu,lai paprasa putleram izvākt savus orkus no Ukrainas un lai samaksā Ukrainai kompensāciju par sagrauto infrastruktūru un sņem sodu par kara noziegumiem.

  +7 [+] [-]

, 2022-05-17 09:29, pirms 2 gadiem
"Jāzina, kādi force majeure atrunāti tajā nolikumā tīri juridiski"

Nekas te nav jāzin! Kamēr krievs pārkāpj visas juridiskās un starptautiskās normas veicot genocīdu Ukrainā nav pilnīgi nekādas nozīmes ar viņiem diskutēt. Izslēgt no civilizētas pasaules un punkts!

  +4 [+] [-]

, 2022-05-17 09:38, pirms 2 gadiem
Neviens ar viņiem nespēlēs.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-17 10:12, pirms 2 gadiem
Gribēt var daudzko , BET jums krieviem vispirms vajadzētu iedot '' garšīgu '' tējiņu padzerties , pēc kuras uz visiem laikiem aizmieg ,tas kurš nelikumīgi sagrābis varu jūsu valstī !

  +4 [+] [-]

, 2022-05-17 11:54, pirms 2 gadiem
Lai aizmirst, fašistiskas valsts klubam nav vietas mūsdienu sabiedrībā!!! viena maza šizofrēniķa dēļ tagad ilgi vēl cietis viss krievijas sports! un, lai arī cieš!!!

     [+] [-]

, 2022-05-17 12:14, pirms 2 gadiem
Vai tad krieveļi nevēlējās un nereklamēja savu līgu?

  +1 [+] [-]

, 2022-05-17 13:13, pirms 2 gadiem
Ar urlu armijas nosaukumu atļaujas prasīt kautko te vēl Eiropai?Tie tādi piedzēruša papagaiļa sapņi!

     [+] [-]

, 2022-05-17 14:25, pirms 2 gadiem
Wolfs_M rakstīja: Neviens ar viņiem nespēlēs.
nu tā gan gluži nav... Serbi toč ir viņu pusē. Moš ar turki spēlēs un fig viņ zin ko vēl Grieķi sadomās. tur ar Putlera atbalstītāju netrūkst. šitā situācija baigais mīnu lauks Eurolīgai - nebūs uzmanīgi - puse spēlēs ar krieviem tikai, otra puse savā starpā

     [+] [-]

, 2022-05-17 20:21, pirms 2 gadiem
Rašisti ar CSKA priekšgalā draudēja izveidot savu līgu ar 100mio$ budžetu. Kur palika draudu, vai arī atzīst, ka kaķa lāsti debesīs nekāpj. Rašisti, turki, viens grieķu klubs un serbu klubs ir gatavi spēlēt, lai izmanto opciju. Vismaz Eirolīga sapratīs, ka ULEB kauss ir vajadzīgs neskatoties uz to, ka tas nes zaudējumus.
Lai vispirms rašiti atzīst, ka CSKA, kas ir armijas centrālais sporta klubs, ka karš Ukrainā un CSKA ir nesavienojami notikumi, CSKA mērķis ir izbeigt karu Ukrainā, un humānu apstākļu dēļ CSKA mājas spēles aizvadīs dažādās Ukrainas pilsētās, lai solidarizētos ar ukraiņiem un popularizētu basketbolu, piemēram, Harkivas, Mariopoles un citās pilsētās.