Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirokausā nākamajā sezonā spēlēs Londonas un Parīzes klubi, kā arī ukraiņu ''Prometey''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Eirokausā nākamajā sezonā spēlēs Londonas un Parīzes klubi, kā arī ukraiņu ''Prometey''
Deniss Lukašovs ar Ukrainas karogu. Foto: FIBA Champions League

Izraēliešu žurnālists Arale Veisbergs atklājis 20 klubu sarakstu, kas nākamajā sezonā spēlēs ULEB Eirokausā. Tajā atrodami Londonas un Parīzes komandu nosaukumi, bet nav iekļautas Belgradas ''Partizan'' un ''Valencia'' vienības. Tāpat starp dalībniekiem ir ukraiņu ''Prometey'', kas, visticamāk, bāzētos Rīgā.

Izraēliešu žurnālists ziņo, ka starp nākamās sezonas ULEB Eirokausā vairs nespēlēs franču ''Metropolitans 92'', Krasnodaras ''Lokomotiv Kuban'' (izslēgta), ''MoraBanc Andorra'' (izkrita uz Spānijas otro līgu), Belgradas ''Partizan'', ''Valencia'' un Boloņas ''Virtus'' (pašreizējā čempione).

Šīs komandas aizstās ambiciozā Francijas vienība ''Paris Basketball'', kas aizvadītajā sezonā debitēja ''Pro A'' čempionātā, Telavivas ''Hapoel'', Londonas ''Lions'', kas iepriekš piedalījās FIBA Eiropas kausā, itāļu ''Brescia'' un divas Čempionu līgā spēlējušas vienības – ukraiņu ''Prometey'' un rumāņu ''Cluj Napoca''.

Kā ziņo ''Basketnews.com'', Ukrainas ''Prometey'' plāno trenēties un aizvadīt mačus Rīgā.

''Partizan'' un ''Valencia'' Eirokausa klubu sarakstā nav atrodamas, visticamāk, tāpēc, ka iegūs wildcard dalībai Eirolīgā. Kā ziņo lietuviešu basketbola žurnālists Donāts Urbons, vairums Eirolīgas pašreizējo klubu nobalsojuši par Maskavas CSKA un Sanktpēterburgas ''Zenit'' nepielaišanu nākamās sezonas sacensībām, tās aizstājot ar jau minētajām Serbijas un Spānijas vienībām.

ULEB Eirokausa 2022./2023. gada sezonas komandas

KlubsValstsKlubsValsts
HapoelIzraēlaLionsAnglija
PrometeyUkrainaBursasporTurcija
BuducnostMelnkalneJoventutSpānija
Cedevita OlimpijaSlovēnijaGran CanariaSpānija
JL BourgFrancijaratiopharmVācija
TowersVācijaPromitheasGrieķija
TrentoItālijaLietkabelisLietuva
SlaskPolijaTurk TelekomTurcija
Cluj NapocaRumānijaParis BasketballFrancija
Umana ReyerItālijaBresciaItālija

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-173653-...

     [+] [-]

, 2022-06-16 15:23, pirms 2 gadiem
Pilseta runa, ka Prometey ari officiali ir pieteicis dalibu Latvijas Est liga, ta ka bus mums ari viens EIROKAUSA klubs! Rubenietis ir runajis!