Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Par A.Kuruca jauno treneri ''Baskonia'' uz divām sezonām ieceļ Penjaroju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Par A.Kuruca jauno treneri ''Baskonia'' uz divām sezonām ieceļ Penjaroju
Hoans Penjaroja. Foto: Sport.es

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'', kuru pārstāv latviešu aizsargs Artūrs Kurucs, par jauno treneri oficiāli noalgojusi Hoanu Penjaroju, kurš 2021./2022. gada sezonā strādāja par ''Valencia'' galveno treneri.

Jau iepriekš tika ziņots, ka Artūra Kuruca pārstāvētā ''Baskonia'' neturpinās sadarbību ar Nevenu Spahiju, kurš pildīja trenera pienākumus pēc tam, kad no amata atlaida Duško Ivanoviču.

Jau sākotnēji tieši līdzšinējo ''Valencia'' galveno treneri Hoanu Penjaroju uzskatīja par galveno favorītu uz vakantā amata ieņemšanu. Šodien to oficiāli apliecināja klubs, informējot, ka ar 53 gadus veco speciālistu noslēgta vienošanās uz nākamajām divām sezonām. Līdz ar to Penjaroja debitēs kā galvenais treneris ULEB Eirolīgā - līdz šim trenera karjerā viņš nav strādājis ar vienībām, kuras spēlē spēcīgākajā Eiropas klubu turnīrā.

Kā galvenais treneris Penjaroja strādājis ar tādām Spānijas ACB līgas komandām kā ''Andorra'', ''Manresa'', ''San Pablo Burgos'' un ''Valencia''. Kopā ar ''Burgos'' speciālists divas sezonas pēc kārtas kļuva par FIBA Čempionu līgas uzvarētāju. Andoras komandu Penjaroja ieveda ACB līgā, bet, strādājot Manresā, nodrošināja tai iekļūšanu izslēgšanas spēlēs pirmo reizi kopš 1998. gada.

Artūrs Kurucs Spānijas ACB līgā šajā sezonā laukumā devās 27 spēlēs, kurās vidēji pavadītajās 10.5 minūtēs guva 3.1 punktu un atdeva vienu piespēli. Savukārt Eirolīgas 26 spēlēs vidēji pavadītajās 8.5 minūtēs Kurucs iemeta 0.8 punktus un atdeva 0.8 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.baskonia.com/joan-penar...