Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Jahovičs: "Nav tā, ka esmu tikai lomas spēlētājs"

Jahovičs: "Nav tā, ka esmu tikai lomas spēlētājs"
Rīgas VEF kapteinis Kristapa Janičenoka prombūtnē - Gatis Jahovičs
Foto: Gints Ivuškāns, f64

"Uzdevumi laukumā man īpaši nav mainījušies, galvenais - aizsardzība, atlēkušās bumbas un pieslēgšanās ātrajos uzbrukumos. Lai gan arī šad un tad uz mani izspēlē kādu sadarbību," pēc uzvaras pār "Krasnie Kilya" savu pēdējā laikā arvien pamanāmāko sniegumu uzbrukumā komentēja Rīgas VEF kapteinis Gatis Jahovičs.

"Gatavojāmies grūtai spēlei. No sākuma it kā spēle aizgāja, bet tad nedaudz atslābinājāmies, un sākās kļūdas," maču komentēja Jahovičs, kurš pats 26 minūšu laikā guva četrus punktus un izcīnīja trīs bumbas. "Nebijām gatavi tam, ka "Krasnie Krilya" pielietos tik agresīvu aizsardzību," komandas 20 pieļautās kļūdas komentēja Gatis.

"Man bija uzdevums segt Rašu. Zinājām, ka viņam ir labs metiens. Esmu nedaudz garāks, tāpēc man bija vieglāk viņu nosegt nekā kādam citam no mūsu mazajiem spēlētājiem. Pirmajā puslaikā gan īsti neizdevās, viņš iemeta pāris metienus pāri rokām. Otrajā puslaikā gan sanāca," savu uzdevumu aizsardzībā atklāja Jahovičs.

Pēdējā laikā Gatis spēlējis ilgas minūtes, kas ļāvis arī atraisīties uzbrukumā. "Tagad, kad Kristaps [Janičenoks] ir savainots, mans spēles laiks audzis. Celis arī vairs nesāp. Uzdevumi laukumā man īpaši nav mainījušies, galvenais - aizsardzība, atlēkušās bumbas un pieslēgšanās ātrajos uzbrukumos. Lai gan arī šad un tad uz mani izspēlē kādu sadarbību. Nav tā, ka esmu tikai lomas spēlētājs."

"Janvāris bija ļoti neveiksmīgs, zaudējām visiem pēc kārtas. Spēli pret Liepāju uzvarējām knapi, knapi, bet tad arī sākās uzvaru sērija. Tagad arī pret spēcīgākiem pretiniekiem mums izdodas nospēlēt veiksmīgi un, cerams, tā tas turpināsies kādu laiku, vismaz līdz Eirokausa beigām," smēja Gatis.

"Šī bija grūta spēle, lai gan gandrīz visu spēli bijām priekšā. Zinājām, ka viņiem ir labi spēlētāji, un nebūs viegli, bet nospēlējām kā komanda un labi, ka izcīnījām uzvaru," savu pirmo spēli Rīgas publikas priekšā atcerējās VEF pēdējais ieguvums, lietuviešu uzbrucējs Donāts Zavacks, kurš 24 ar pusi laukumā pavadītajās minūtēs palīdzēja komandai ar astoņiem punktiem un divām atlēkušajām bumbām.


, 2012-02-12 16:39, pirms 12 gadiem
Nu Jahovičs ir vien no atslēgas spēlētājiem!
, 2012-02-12 16:57, pirms 12 gadiem
Izrādās, ka Jahovičs māk arī runāt!!!!
, 2012-02-12 17:08, pirms 12 gadiem
Esi gan
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-12 17:57, pirms 12 gadiem
lomas speeleetaajs pagaidaam ir tavu speeju maksimums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-12 19:14, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: veiksmi Gatim atdot kredītu lai gan cik zinu, tad ties. aizsardzība ir

aiziet, Gači!
Motte, nejauc sportu ar piznesu.
, 2012-02-13 00:56, pirms 12 gadiem
Gacha to varetu teikt, ja tu nebutu tk traumatisks. Visadi citadi japiekriit.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.