Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Prometey" patur sastāvā vienu no līderiem Agadu

Emils Ozerinskis

"Prometey" patur sastāvā vienu no līderiem Agadu
Keilebs Agada. Foto: Anna Polegenko

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas čempionvienība "Prometey" turpina sastāva komplektāciju jaunajai sezonai, panākot vienošanos ar vienu no aizvadītās sezonas līderiem Keilebu Agadu.

28 gadus vecais Nigērijā dzimušais un Kanādā uzaugušais Keilebs Agada pērnajā sezonā piedalījās 18 ULEB Eirokausa spēlēs, kurās saspēles vadītājs izcēlās ar 14,4 punktiem, četrām rezultatīvām piespēlēm un četrām izcīnītām bumbām zem groziem. Savukārt Latvijas - Igaunijas līgā basketbolists piedalījās 22 spēlēs, palīdzot Ukrainas klubam triumfēt turnīrā ar 10,9 gūtiem punktiem, 4,7 rezultatīvām piespēlēm un četrām izcīnītām atlēkušajām bumbām caurmērā spēlē.

Šajā vasarā Agada piedalījies vienā Kanādas Elites basketbola līgas spēlē, pārstāvot Otavas "Blackjacks". Pēc pieciem gadiem Otavas Universitātē basketbolists profesionālo karjeru Eiropā uzsāka Spānijas komandās "Prat" un "Melilla Baloncesto". 2020./2021. gada sezonu Agada pavadīja Izraēlas vienībā "Hapoel Be'er Sheva", bet gadu vēlāk spēlēja Austrālijas čempionāta vienībā Melnburnas "United".

Jaunajā sezonā "Prometey" vienības sastāvā vairs nebūs iespaidīgā danku meistara Dīdžeja Stefensa, kurš pēc trīs klubā pavadītiem gadiem šķīries no ukraiņu kluba.

"Prometey" līdz šim piesaistījusi trīs ASV basketbolistus. Ārējā līnijā spēlējošajiem Markusam Kīnam un Ronaldam Mārčam nu pievienojies arī Tajs Odiasi. "Prometey" rindās garo galu turpinās balstīt čehu milzis Ondržejs Balvīns, kā arī no "Tartu Universitātes" pārnākušais ukrainis Andrijs Voinalovičs.

Komandas treneru korpusam kā spēlētāju individuālo prasmju attīstītājs pievienojies latvietis Raimonds Feldmanis.

"Prometey" piesaistītie spēlētāji 2023./2024. gada sezonai

SpēlētājsPoz.Dz.g.Aug.ValstsKlubs 2022/2023
Markuss KīnsPG1995178ASVStrasbourg (Francija)
Keilebs AgadaPG1994193Nigērija/KanādaPrometey
Ronalds MārčsSF1993196ASVRoanne (Francija)
Andrijs VoinalovičsPF1999205UkrainaTartu Ulikool (Igaunija)
Tajs OdiasiPF1995206ASVBrescia (Itālija)
Ondržejs BalvīnsC1992217ČehijaPrometey

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/prometeybc/

  +1 [+] [-]

, 2023-07-04 11:47, pirms gada
Tatad vai nu pedejo sesta legionara vietu ienems latvietis vai atkal bez uz zema interese par so komandu!

     [+] [-]

, 2023-07-04 12:33, pirms gada
Stratēģiski būtu ļoti pareizi parakstīt kādu labu latvieti. Pirmais, kurš ienāk prātā - Dairis... Laikam ka vēl bez līguma, augsta līmeņa turnīrs, vecums tāds, ka varbūt jau pietiek dauzīties pa pasauli apkārt...

     [+] [-]

, 2023-07-04 13:43, pirms gada
eermss rakstīja: Stratēģiski būtu ļoti pareizi parakstīt kādu labu latvieti. Pirmais, kurš ienāk prātā - Dairis... Laikam ka vēl bez līguma, augsta līmeņa turnīrs, vecums tāds, ka varbūt jau pietiek dauzīties pa pasauli apkārt...
Dairis, Strēlnieks, ja gatavi gaidīt un riskēt. Tas pats par Lomažu. Kurucs. Teorijā labi latvieši bez līguma netrūkst. Cita lieta, ka labiem latviešiem arī cipars salīdzinot ar 2. šķiras amerikāni būs lielāks.

     [+] [-]

, 2023-07-04 13:50, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Dairis, Strēlnieks, ja gatavi gaidīt un riskēt. Tas pats par Lomažu. Kurucs. Teorijā labi latvieši bez līguma netrūkst. Cita lieta, ka labiem latviešiem arī cipars salīdzinot ar 2. šķiras amerikāni būs lielāks.
Kuru no Kuruciem domā? Problēma jau tajā, ka jāspēlē 30+ spēles Latvijas Igaunijas līgā, ko es gados jauniem spēlētājiem nenovēlu, jo tas līmenis ir zems. Veterāniem kā Dairim un Strēlniekam būtu ok

     [+] [-]

, 2023-07-04 14:04, pirms gada
florbolsvienmersirdi rakstīja: Kuru no Kuruciem domā? Problēma jau tajā, ka jāspēlē 30+ spēles Latvijas Igaunijas līgā, ko es gados jauniem spēlētājiem nenovēlu, jo tas līmenis ir zems. Veterāniem kā Dairim un Strēlniekam būtu ok
Rodionu. No Strasbūras prom, kopš ir Eiropā nekur īsti nostabilizēties nesanāk. Lat-Est līga noderētu pārliecībai, Eirokauss, lai apliecinātu, ka tur arī top līmeni.

     [+] [-]

, 2023-07-04 14:11, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Rodionu. No Strasbūras prom, kopš ir Eiropā nekur īsti nostabilizēties nesanāk. Lat-Est līga noderētu pārliecībai, Eirokauss, lai apliecinātu, ka tur arī top līmeni.
Vel jau Mareks Mejeris derētu?

     [+] [-]

, 2023-07-04 14:26, pirms gada
eermss rakstīja: Stratēģiski būtu ļoti pareizi parakstīt kādu labu latvieti. Pirmais, kurš ienāk prātā - Dairis... Laikam ka vēl bez līguma, augsta līmeņa turnīrs, vecums tāds, ka varbūt jau pietiek dauzīties pa pasauli apkārt...
Dairis ACB lejasgalā nebija īsti top spēlētājs. Prometey tomēr specīgaks un citi mērķi

     [+] [-]

, 2023-07-04 16:07, pirms gada
Haha, Timma! Bet viņu jau vecene nelaidīs.... Bļin, ja Prometejā būtu viens normāls latvietis ar sakarīgu spēles laiku, toč brauktu regulāri skatīties...

  -1 [+] [-]

, 2023-07-04 16:47, pirms gada
florbolsvienmersirdi rakstīja: Vel jau Mareks Mejeris derētu?
Teorijā, protams. Praksē - vai ukraiņu klubs ir ieinteresēts ņemt džeku, kas pēdējos gados reti aizvada vairāk, kā 10-12 spēles klubu basketā tīri, kā mārketinga triku. Katrā ziņā, kā jau pirmīt rakstīju - ir daudz laba līmeņa letiņu uz, ko teorijā Prometey var skatīties, ja viņiem interesē piesaistīt komandā latviešu basketbolistu.

     [+] [-]

, 2023-07-04 17:08, pirms gada
Real Rebel rakstīja: Dairis ACB lejasgalā nebija īsti top spēlētājs. Prometey tomēr specīgaks un citi mērķi
Kāds brīnums, ka Vef un Jaunupa fans neko nesprot no mārketinga. Ja Prometey izlemj piesaistīt latvieti, kā daļu no mārketinga, tas automātā nenozīmē, ka tam jābūt s5 džekam, kas spēlēs 35 minūtes. Protams, Zonnes variants tur nebūs - nelaidīs nevienu tikai tāpēc, ka latvietis. Ja piesaistīs, tad piesaistīs laba līmeņa latvieti, kas, visticamāk būs tuvs rezervists, labs rotācijas spēlētājs - padziļinās kluba rezerves. To tāds Dairis mierīgi var. Iedos vairāk spēles laika Lat-Est, Uleb - nedaudz mazāk. Latviešiem āķis lūpā vairāk iet skatīties, klubam sastāva dziļums un peso par biļetēm. Un reālākais, ko tāds Prometey var paņemt, teiktu dalās 3 kategorijās - tie, kam tuvojas pēdējā deja - Dairis, Strēlnieks, tie, kam bija augsts potenciāls, bet, kādā brīdī kaut kas nesagāja un pašiem vajag sava veida restartu un ja atverās ir liels boosts komandai, ja nē - rotācijā iederēsies, savu izdarīs - Rodions, Anžejs (kuram gan klubs ja nejaucu ir), Timma. Un jaunie talanti - paņemt, kādu no šobrīd labākajiem 18-20 gadniekiem un iespēlēt, kā 11.-12. Uleb ar limitētām minūtēm, regulāru rotācijas džeku Lat-Est.
Un tas viss tikai tad, ja ir vēlme pievienot sastāvam latvieti, tikai ar domu - mums vajag latvieti, jo tas nostrādās, kā bonusa reklāma, jo neņemot to vērā - ex-jugoslāvs vai amerikānis ar līdzīgām kvalitātēm būs lētāks.

     [+] [-]

, 2023-07-04 17:13, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Teorijā, protams. Praksē - vai ukraiņu klubs ir ieinteresēts ņemt džeku, kas pēdējos gados reti aizvada vairāk, kā 10-12 spēles klubu basketā tīri, kā mārketinga triku. Katrā ziņā, kā jau pirmīt rakstīju - ir daudz laba līmeņa letiņu uz, ko teorijā Prometey var skatīties, ja viņiem interesē piesaistīt komandā latviešu basketbolistu.
Pag, ko? Mejerim iepriekšējā sezonā pāri pa 30 spēlēm. Pirms tam sezonu vēl vairāk

  -1 [+] [-]

, 2023-07-04 17:25, pirms gada
florbolsvienmersirdi rakstīja: Pag, ko? Mejerim iepriekšējā sezonā pāri pa 30 spēlēm. Pirms tam sezonu vēl vairāk
Vainīgs. Kaut kādā kreisajā statu lapā paskatījos. Tur pēdējos gados uzrādīja ļoti čābīgu spēļu skaitu. Tad jā, viņam ar spēlēm viss ok - cita lieta, kā prometey ar garo galu. Jo tas ir vēl viens faktors, ja izlemj ņemt latvieti - kuru pozīciju grib papildināt?

     [+] [-]

, 2023-07-04 18:23, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Vainīgs. Kaut kādā kreisajā statu lapā paskatījos. Tur pēdējos gados uzrādīja ļoti čābīgu spēļu skaitu. Tad jā, viņam ar spēlēm viss ok - cita lieta, kā prometey ar garo galu. Jo tas ir vēl viens faktors, ja izlemj ņemt latvieti - kuru pozīciju grib papildināt?
Izskatās, ka Tev sekošana mūsu leģionāriem sākas un beidzas ar NBA večiem. Mejeris pēdējās sezonas aizvadījis labās līgās, lai ko tādu drukātu.