Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Prometey" atsakās no Floida un pievieno sastāvam Itālijā spēlējušo Odiasi

Emils Ozerinskis

"Prometey" atsakās no Floida un pievieno sastāvam Itālijā spēlējušo Odiasi
Tajs Odiasi. Foto: Pallacanestro Brescia

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgas aizvadītās sezonas čempionvienība "Prometey" paziņojusi par līguma parakstīšanu ar 27 gadus veco amerikāņu spēka uzbrucēju Taju Odiasi, kurš aizvietos medicīniskās pārbaudes nenokārtojušo Džehaivi Floidu.

Jūnija vidū Ukrainas klubs "Prometey" pavēstīja par vienošanos ar amerikāņu centra spēlētāju Džehaivi Floidu, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja Stambulas "Galatasaray". Tomēr medicīnisko pārbaužu rezultāti nebija apmierinoši un basketbolists nevarētu pievienoties komandas treniņdarbam līdz ar nometnes sākšanos. Tādējādi klubs nolēmis pārtraukt līgumu ar Floidu, meklējot citas alternatīvas.

Par ceturto leģionāru "Prometey" komandā kļuvis cits amerikāņu spēka uzbrucējs Tajs Odiasi, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Itālijas čempionātā desmito vietu ieņēmušajā "Brescia". 26 gadus vecais un 206 cm garais basketbolists piedalījās 30 A sērijas spēlēs, atzīmējoties ar 8,5 punktiem un 4,7 izcīnītām atlēkušajām bumbām. ULEB Eirokausā "Brescia" iekļuva izslēgšanas spēlēs, bet jau pirmajā kārtā atdūrās pret Ankaras "Turk Telekom" barjeru. Odiasi par otro spēcīgāko Eiropas klubu turnīru uzskatītājā Eirokausā ņēma dalību 19 spēlēs, gūstot 7.2 punktus un izcīnot 2,7 atlēkušās bumbas.

Savu profesionālo karjeru Eiropā amerikānis sāka Spānijas vienībā "Iberostar Tenerife", pēc kā sekoja pievienošanās Grieķijas klubam "Lavrio". Savu ceļu uz NBA basketbolists centās 2019./2020. gada sezonā izcīnīt caur G līgas komandu Grīnsboro "Swarm", kas ir Šarlotas "Hornets" attīstības komanda. Neaisniedzoties līdz basketbola Mekas sapnim, Odiasi atgriezās Vecajā kontinentā divas iepriekšējās sezonas pirms itāļu "Brescia" pavadot Vācijas Bundeslīgas klubos "Göttingen" un Oldenburgas ''EWE Baskets''.

Tikmēr aizvadītajā sezonā Ukrainas kluba rindās spoži spēlējušais augstlidotājs Dīdžejs Stefenss, kurš tika iekļauts ULEB Eirokausa simboliskajā pieciniekā, ar Instagram starpniecību pateicies "Prometey" klubam par tajā trīs pavadītajām sezonām. Līdz ar to iespaidīgas epizodes "Prometey" komandas izpildījumā nu būs jāgaida no citiem basketbolistiem.

"Prometey" līdz šim piesaistījusi trīs ASV basketbolistus. Ārējā līnijā spēlējošajiem Markusam Kīnam un Ronaldam Mārčam nu pievienojies arī Tajs Odiasi. "Prometey" rindās garo galu turpinās balstīt čehu milzis Ondržejs Balvins, kā arī no "Tartu Universitātes" pārnākušais ukrainis Andrijs Voinalovičs.

Komandas treneru korpusam kā spēlētāju individuālo prasmju attīstītājs pievienojies latvietis Raimonds Feldmanis.

"Prometey" piesaistītie spēlētāji 2023./2024. gada sezonai

SpēlētājsPoz.Dz.g.Aug.Klubs 2022/2023
Markuss KīnsPG1995178Strasbourg (Francija)
Ronalds MārčsSF1993196Roanne (Francija)
Andrijs VoinalovičsPF1999205Tartu Ulikool (Igaunija)
Tajs OdiasiPF1995206Brescia (Itālija)
Ondržejs BalvinsC1992217Prometey (Ukraina)

     [+] [-]

, 2023-07-03 16:56, pirms gada
Garais gals vairāk nekā iespaidīgs,domāju atkal tēmēs uz iekļūšanu Eiroliga..bet turpinām gaidīt spēlējošo Letiņu.

     [+] [-]

, 2023-07-03 19:59, pirms gada
Dualais rakstīja: Garais gals vairāk nekā iespaidīgs,domāju atkal tēmēs uz iekļūšanu Eiroliga..bet turpinām gaidīt spēlējošo Letiņu.
Gan jau, ka beigās nebūs. Izlīdzēsies ar Feldmani, kā asistentu. ņemt viduvēju letiņu, kā 10.-12. džeku - jēga? Labs letiņš maksā dārgāk, kā labs amerikānis.Ja nu vienīgi Dairis vai Strēlnieks neizlemj savu skatītāju priekšā nospēlēt "pēdējo deju"