Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Ukrainu ''Prometey'' pastiprinās ar iepriekš Tallinā spēlējošo aizsargu Kīnu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ukrainu ''Prometey'' pastiprinās ar iepriekš Tallinā spēlējošo aizsargu Kīnu
Markuss Kīns. Foto: FIBA Champions League

Ukrainas basketbola klubs ''Prometey'', kas arī nākamajā sezonā plāno bāzēties Rīgā, paziņojis par saspēles vadītāja Markusa Kīna piesaisti. Basketbolists aizvadīja rezultatīvu pagājušo sezonu ''Strasbourg'' rindās, bet karjeras laikā izcīnījis apvienotās Latvijas - Igaunijas līgas titulu kopā ar ''Kalev''/''Cramo''.

Apvienotās Latvijas - Igaunijas līgas čempione ''Prometey'' pavēstījusi, ka tās rindas pastiprinājis aizsargs Markuss Kīns, kurš savas karjeras laikā Baltijā ir jau spēlējis. 2020./2021. gada sezonā viņš bija Tallinas ''Kalev''/''Cramo'' viens no vadošajiem spēlētājiem, palīdzot klubam izcīnīt apvienotās līgas titulu.

28 gadus vecais aizsargs 2022./2023. gada sezonu pavadīja Francijas augstākās līgas vienībā ''Strassbourg'', daļu sezonas sadarbojoties ar Latvijas izlases galveno treneri Luku Banki. Francijas līgas 21 spēlē viņš vidēji mačā guva 20.2 punktus un atdeva 4.2 rezultatīvās piespēles, kamēr FIBA Čempionu līgas 14 spēlēs aizsargam 18.1 punkts un 4.6 rezultatīvās piespēles. Viņš ''Strasbourg'' palīdzēja sasniegt Čempionu līgas ceturtdaļfinālu un Francijas līgas izslēgšanas mačus.

Karjeras laikā Kīns spēlējis arī G-līgā, Itālijas otrajā līgā, bet pēc laika Tallinā viņš 2021./2022. gada sezonā pārstāvēja divas komandas - sezonu iesāka ''Cedevita Olimpija'', bet noslēdza Itālijā, ''Varese'' sastāvā.

Līdz šim ''Prometey'' paziņojusi par piecu basketbolistu spēlēšanu tās rindās nākamajā sezonā. No iepriekšējās sezonas sastāva pagaidām paliek tikai čehu centrs Ondržejs Balvins, kurš vasarā praksi gūs Ķīnā. Vēl vienība pastiprinājās ar uzbrūkošo aizsargu Ronaldu Mārču, centru Džehaivi Floidu un ukraini Andriju Voinaloviču. Vakar tika paziņots, ka treneru korpusu papildinās latvietis Raimonds Feldmanis.

Prometey sastāvs 2023./2024. gada sezonai

SpēlētājsPoz.Dz.g.Aug.Klubs 2022/2023
Markuss KīnsPG1995178Strasbourg (Francija)
Ronalds MārčsSF1993196Roanne (Francija)
Andrijs VoinalovičsPF1999205Tartu Ulikool (Igaunija)
Održejs BalvinsC1992217Prometey (Ukraina)
Džehaivi FloidsC1997203Galatasaray (Turcija)

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/prometeybc