Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Žurnāliste: Laksas konkurente parakstījusi "palīdzības līgumu" ar Fīniksas "Mercury"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Žurnāliste: Laksas konkurente parakstījusi "palīdzības līgumu" ar Fīniksas "Mercury"
Heilija Gorecki. Foto: Seattle Storm

Trīskārtējā WNBA čempione "Phoenix Mercury" parakstījusi "palīdzības līgumu" (hardship exemption) ar uzbrūkošo aizsardzi Heiliju Gorecki, trešdien, 26. maijā, ziņoja "Winsidr" žurnāliste Reičela Galigana. Klubs vēl nav oficiāli apstiprinājis panākto vienošanos.

“Hardship exemption” ir izņēmuma situācija, kad komandas sastāvā savainojumu dēļ paliek mazāk par 10 spēlētājām. Šajā gadījumā klubs var parakstīt basketbolisti, kura nav iekļauta oficiālajā sezonas pieteikumā.

Sietlas “Storm” 2020. gada 17. aprīlī izvēlējās Heiliju Gorecki ar 31. numuru, bet 22. aprīlī noslēdza ar viņu pirmgadnieces līgumu (rookie scale contract). Vašingtona pavalsts klubs 26. maijā atlaida spēlētāju, bet 2021. gada 23. februārī parakstīja ar viņu treniņnometnes līgumu.

“Duke” absolvente, līdzīgi kā Kitija Laksa, treniņspēlēs pret Fīniksas “Mercury” izcēlās ar precīziem metieniem no distances. Neraugoties uz to, “Storm” 13. maijā – vienu dienu pirms WNBA sezonas sākuma – atlaida gan latvieti, gan amerikānieti.

Abas spēlētājas 15. maijā tika izņemtas no neaizsargāto spēlētāju saraksta, iegūstot tiesības vienoties ar citām komandām. Tādu iespēju regulārās sezonas laikā gan ir ļoti maz, kamēr pieejamo spēlētāju loks ir gana plašs.

Fīniksas klubs sezonu sāka bez Kias Vonas (spēlēja Turcijas finālā) un Brias Hārtlijas (savainots labās kājas ceļgals). “Mercury” 13. maijā parakstīja “palīdzības līgumu” ar Sjerru Burdiku, taču 26. maijā viņu atlaida, jo aktivizēja Vonu.

Vienlaikus klubu skāra jaunas problēmas – 25. maijā “Mercury” paziņoja, ka Daiana Taurasi krūšu savainojuma dēļ izlaidīs vismaz četras nedēļas. "UConn" un Fīniksas leģenda guva savainojumu regulārās sezonas pirmajā spēlē pret "Connecticut Sun", taču pēc tam piedalījās vēl divās spēlēs.

“Mercury” nākamajā spēlē 29. maijā sacentīsies pret Dalasas “Wings”.