Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Laksa izņemta no neaizsargāto spēlētāju saraksta

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Laksa izņemta no neaizsargāto spēlētāju saraksta
Kitija Laksa 2021. gada 3. maijā. Foto: Seattle Storm

Kitija Laksa sestdien, 15. maijā, tika izņemta no neaizsargāto WNBA spēlētāju saraksta (cleared waivers). Tas nozīmē, ka latviešu basketboliste kļuvusi par brīvo aģenti un var vienoties ar jebkuru komandu.

Sietlas "Storm" 13. maijā atskaitīja Laksu, Heiliju Gorecki un Ndea Džonsu, ievietojot visas trīs neaizsargāto spēlētāju sarakstā. Nākamo 48 stundu laikā citi klubi varēja pārņemt atskaitīto līgumus, bet pēc termiņa beigām spēlētājas kļuva par brīvajām aģentēm.

"Storm" 2020. gada 17. aprīlī izvēlējās Laksu drafta pirmajā kārtā ar 11. numuru. Astoņas dienas vēlāk latviete parakstīja pirmgadnieces līgumu (rookie scale contract), bet 29. aprīlī pēc savstarpējas vienošanās ar klubu nolēma izlaist 2020. gada sezonu. Līdzīga notikumu ķēde izveidojās Austrālijas garajai spēlētājai Ezi Magbegorai, kuru Sietla 2019. gadā izvēlējās ar 12. numuru.

Latviete “Storm” treniņnometnē uzturējās no 25. aprīļa līdz 13. maijam. Uzbrucēja piedalījās divās pārbaudēs pret Fīniksas “Mercury”, vidēji 12 minūtēs gūstot 9,0 punktus, izcīnot 1,0 atlēkušo bumbu un izdarot 2,0 rezultatīvas piespēles. Laksa realizēja 3 no 8 divpunktu un 4 no 7 trīspunktu metieniem.

WNBA klubi 9.-13. maijā atskaitīja 54 spēlētājas, ievietojot viņas neaizsargāto spēlētāju sarakstā. Paralēli notika pretējais process – no 11. līdz 15. maijam 53 spēlētājas, tai skaitā Austrālijas latviete Sāra Blicavs, tika izņemtas no neaizsargāto spēlētāju saraksta.

Fīniksas “Mercury”, izmantojot grūtību izņēmumu (hardship exemption), 13. maijā parakstīja trīs dienas iepriekš atlaisto Sjerru Burdiku. “Minnesota Lynx” tajā pašā dienā līdzīgi rīkojās ar 11. maijā atlaisto bijušo TTT spēlētāju Linneju Hārperi, bet “Connecticut Sun” atkārtoja procedūru ar Alea Gūdmani.

Vienu dienu vēlāk, 14. maijā, Ņujorkas “Liberty”, atsaucoties uz grūtību izņēmumu, parakstīja pirms gada atlaisto Rešandu Greju. Lielpilsētas klubs 12. maijā atskaitīja Džoineri Holmsu, piektdien parakstīja viņu, izmantojot grūtību izņēmumu, bet sestdien atlaida spēlētāju uzreiz pēc Rebekas Alenas aktivizēšanas.

Sestdien, 15. maijā, grūtību izņēmumu izmantoja Čikāgas “Sky”, parakstot Britniju Boidu-Džonsu. Visbeidzot, Dalasas “Wings” vienojās ar Kristini Anigvi, kuru 13. maijā atskaitīja Losandželosas “Sparks”.

Izmantotie resursi:
WNBA transactions
WNBA komandu sastāvi 2021. gada 14. maijā