Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Taurasi naudas sods par tiesneša pagrūšanu, Čikāga soli no titula

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Taurasi naudas sods par tiesneša pagrūšanu, Čikāga soli no titula
Daiana Taurasi otrajā finālspēlē 2021. gada 13. oktobrī. Foto: USA Today/Scanpix

Čikāgas "Sky" basketbolistes piektdien, 15. oktobrī, savā laukumā sagrāva Fīniksas "Mercury" ar 86:50, WNBA finālsērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1. Ceturtā spēle svētdien plkst. 22:00 ESPN.

Džeimsa Veida trenētā Čikāga no divām spēlēm Fīniksā pārveda bilanci 1-1. Piektdien “Sky” spēra nākamo soli titula virzienā, nevienā no ceturtdaļām neatļaujot “Mercury” basketbolistēm iemest vairāk par 14 punktiem – 86:50 (20:11, 26:13, 16:14, 24:12).

Kalea Kopere turpināja spēlēt ar augstu efektivitāti, izceļoties ar 22 punktiem (2p 4/7, 3p 2/3, 1p 8/8). Kendisa Pārkere pievienoja 13 punktus. Daimondas Dešīldsas rēķinā 11 punkti, bet Kortnijai Vanderslūtai četri punkti un 10 rezultatīvas piespēles.

Britnija Grainere atbildēja ar 16 punktiem (2p 7/17, 1p 2/2), taču neviena no centra spēlētājas kolēģēm nesameta vairāk par septiņiem punktiem. Daianai Taurasi pieci punkti, divas rezultatīvas piespēles un divas pārķertas bumbas. Šejai Pedijai viens punkts un piecas atlēkušās bumbas.

Karstākais temats pēc otrās spēles bija epizode 15. minūtes sākumā. “Mercury” spēlētāja Sofija Kaningema, skrienot kopā ar Vanderslūtu, netrāpīja bumbu grozā un, cenšoties to atgūt, saķērās ar pieskrējušo Kali Kūperi. Abas nokrita uz grīdas, klāt piesteidzās Vanderslūta un tiesnese, bet Taurasi pēdējo pagrūda – ar nolūku atbrīvot Kaningemu.

Taurasi 2021. gada oktobrī fanu balsojumā tika nosaukta par WNBA visu laiku izcilāko spēlētāju. Pēc otrās spēles raisījās asas diskusijas, kādu sodu piešķirt aizsardzei – vienas spēles diskvalifikāciju vai naudas sodu. Līgas lēmums – sods 2500 ASV dolāru apmērā. Jāpiebilst, ka spēlētāja pēc incidenta nesaņēma tehnisko piezīmi – pārkāpums tika fiksēts vienīgi Koperei.

“Pat nezināju, ka tā bija tiesnese,” piektdien teica Taurasi un komentēja sociālajos tīklos izskanējušos aicinājumus viņus diskvalificēt. “Redzēju kājas virs Sofijas (Kaningemas) un centos dabūt ikvienu projām no viņas. Kad tviteris runā, līgai jāpieņem lēmums. Viņi (spēles laikā) izskatīja situāciju un nenosvilpa neko. Es pat nebiju iesaistīta sadursmē.”

“Daiana iejaucās, lai palīdzētu komandas biedrei,” teica Fīniksas trenere Sendija Brondello. “Tas ir tas, ko dari uzkarsētās situācijās, vai ne? Nedomāju, ka viņa atpazina tiesnesi. Tas nebija speciāli. Viņa juta, ka Sofijai nepieciešama palīdzība.”

Čikāgas treneris Veids trešdien bija neapmierināts, ka viņa komanda spēles laikā izmeta tikai četrus soda metienus. Par Taurasi sodu viņš izteicās tā: “Man nav komentāra. Viss, kas notiek starp Daianu un līgu, paliek starp viņiem. Negribu tajā iejaukties.”

Džonsa vienbalsīgi iekļauta WNBA simboliskajā komandā

Līga piektdien nosauca 2021. gada sezonas simbolisko komandu. Konektikutas “Sun” spēka uzbrucēja Džonkvela Džonsa vienīgā saņēma vienprātīgu atbalstu – visas 49 balsis. Vēl pieciniekā iekļuva Skailara Diginsa-Smita, Britnija Grainere (abas “Mercury”), Breana Stjuarte un Džūela Loida (abas “Seattle Storm”).

Diginsa-Smita, Grainere un Stjuarte simboliskajā komandā tika iekļautas trešo reizi. Džonsa nāk no Bahamu salām un Eiropā pārstāv Bosnijas izlasi. Diginsa-Smita, Grainere, Stjuarte un Loida šovasar ASV izlases sastāvā uzvarēja Tokijas spēlēs.

Otrajā simboliskajā pieciniekā iekļuva: “Las Vegas Aces” spēka uzbrucēja Eiža Vilsone, “Minnesota Lynx” centra spēlētāja Silvija Folsa, “Dallas Wings” aizsardze Arike Ogunbovale, “Washington Mystics” spēka uzbrucēja Tīna Čārlza un “Sky” aizsardze Kortnija Vanderslūta.

WNBA izslēgšanas spēles

Piektdiena, 24. septembris, pirmā kārta
Chicago Sky – Dallas Wings 81:64 (Wintrust arena)
Phoenix Mercury – New York Liberty 83:82 (Grand Canyon University)

Svētdiena, 26. septembris, otrā kārta
Seattle Storm – Mercury 80:85P (Angel of the Winds Arena)
Minnesota Lynx – Sky 76:89 (Target Center)

Trešdiena, 29. septembris, pusfinālu sākums
Connecticut Sun – Chicago Sky 95:101 P2 (Mohegan Sun)
Connecticut Sun – Chicago Sky 79:68
Chicago Sky – Connecticut Sun 86:83 (Wintrust arena)
Chicago Sky – Connecticut Sun 79:69

Las Vegas Aces – Phoenix Mercury 96:90 (Michelob ULTRA)
Las Vegas Aces – Phoenix Mercury 91:117
Phoenix Mercury – Las Vegas Aces 87:60
Phoenix Mercury – Las Vegas Aces 76:93
Las Vegas Aces – Phoenix Mercury 84:87

Fināli, 10.-19. oktobris
Phoenix Mercury – Chicago Sky 77:91
Phoenix Mercury – Chicago Sky 91:86
Chicago Sky – Phoenix Mercury 86:50
Ceturtā spēle: 17. oktobris, plkst. 22:00

Izspēles kārtība

WNBA vadība 2016. gada 28. janvārī apstiprināja jaunu izspēles kārtību.

1) Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies astoņas labākās komandas, neatkarīgi no konferences.

2) Komandas tiks izsētas, ņemot vērā regulārās sezonas bilanci.

3) Izslēgšanas spēles notiks četrās, nevis trīs kārtās. Regulārās sezonas divas spēcīgākās komandas automātiski iekļūst trešajā kārtā (pusfinālā), savukārt trešās un ceturtās vietas īpašnieces “play-off” sāks no otrās kārtas.

4) Pirmajā un otrajā kārtā cīņa notiks līdz vienai uzvarai. Pirmajā kārtā #5 spēlēs pret #8, savukārt #6 tiksies ar #7. Otrajā kārtā #3 spēlēs pret zemāk izsēto pirmās kārtas uzvarētāju, bet #4 sacentīsies ar citu pirmās kārtas uzvarētāju.

5) Pusfinālos cīņas notiks sērijās līdz trīs uzvarām, tai skaitā #1 spēlēs pret zemāko palikušo izsēto komandu, bet #2 tiksies ar otru palikušo komandu. Augstāk izsētās komandas pirmo, otro un, ja nepieciešams, piekto spēli aizvadīs savā laukumā. Finālā cīņa ritēs līdz trīs uzvarām.

Aizkulisēs izskan informācija, ka nākamgad WNBA varētu atteikties no pašreizējās sistēmas, atgriežoties pie četrām ceturtdaļfināla sērijām (1-8, 2-7, 3-6, 4-5). Šajā gadījumā pirmās divas komandas nevarēs “play-off” sākt no pusfināla, bet nākamās divas vienības nebūs atbrīvotas no pirmās kārtas spēlēm. Līga nav komentējusi iespējamās pārmaiņas.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/wnba/story/_/i...
https://www.espn.com/wnba/story/_/i...