Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zvirgzdiņš atstāj "Braine" un apsver atgriešanos vīriešu basketbolā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zvirgzdiņš atstāj "Braine" un apsver atgriešanos vīriešu basketbolā
Ainars Zvirgzdiņš
Foto: basketfeminin.com

Ainars Zvirgzdiņš un "Castors Braine" basketbolistes trešdien, 22. aprīlī, noslēdza sezonu, izcīnot zelta medaļas Beļģijas čempionātā. Pēc uzvaras galvenais treneris pavēstīja, ka profesionālo karjeru turpinās citur un, iespējams, atgriezīsies vīriešu basketbolā.

"Esmu lepns un laimīgs par meitenēm, jo Beļģijas turnīros uzvarējām visās spēlēs. Man tas bija ļoti svarīgi (smaida), jo iepriekšējā sezonā tika piedzīvots viens zaudējums. Pats svarīgākais – lieliski nospēlējām Eiropas kausa izcīņā. Biju sarūgtināts par zaudējumu finālos, taču gandarīts par meitenēm, kuras man uzticējās un labi nospēlēja visas sezonas garumā. Mūsu pretinieces “Villeneuve d`Ascq” turpina sevi apliecināt, sasniedzot Francijas finālu.

Paredzēju, ka pēc Eirokausa fināla komandai būs kritums. Nogurām psiholoģiski, jo vajadzēja atkal noskaņoties un spēlēt citā līmenī. Paldies Namūras komandai, kura sapulcēja tik spēcīgu sastāvu, ka finālsērijā notika kārtīga cīņa. Spēles izvērtās smagas, taču bijām labāki.

Brainā viss bija lieliski: teicama organizācija, saprotoša un atbalstoša kluba vadība. Bijām kā liela ģimene. Vadība ļāva man strādāt un neiejaucās darba procesā. Svarīgākais, ka manā vadībā spēlēja lieliskas meitenes – gan jaunas, gan pieredzējušas. Prieks, ka viņas man uzticējās. Ja spēlētājas uzticas trenerim, rezultāti neizpaliks. Ja neuzticas, nekas nesanāks. Paldies meitenēm!

Liels paldies pienākas Brainas līdzjutējiem. Tik lieliskus atbalstītājus iepriekšējās sezonās neesmu redzējis. Viņi mums ļoti daudz palīdzēja un esmu pateicīgs par to. Novēlu komandai panākumus nākamajā sezonā, jo tagad tai jāpārceļas augstākā līmenī (klubs pieteiksies spēlēt Eirolīgā, ja komandas, kuras neiekļūs “play-off”, varēs turpinās cīņu Eiropas kausa izcīņā – Sportacentrs.com).

Dodos projām no Brainas kluba. Žēl, taču dzīve turpinās. Man jāpieņem lēmums, kur turpināšu strādāt. Izteikti dažādi piedāvājumi. Sāku par tiem domāt. Visticamāk, klubu karjeru turpināšu vīriešu basketbolā."

Video: Ainara Zvirgdiņa intervija 22. aprīlī

"Castors Braine" oficiālajās spēlēs sasniedza bilanci 46-2, tai skaitā Eiropas kausā 12-2, nacionālajā čempionātā 28-0 un Beļģijas kausa izcīņā 6-0. Andrē Reno vārdā nosauktajā zālē komanda uzvarēja visās mājas spēlēs, vienīgo neveiksmi savā laukumā piedzīvojot Eiropas kausa finālspēlē Šarleruā.

Neoficiāla informācija liecina, ka "Braine Castors" galvenā trenera amatam ir trīs pretendenti: Beļģijas speciālisti Filips Mestdags un Jurgens Van Mērbeks (Leuven Bears), kā arī spāņu treneris Viktors Lapenja (Zaragoza). Komanda vienojusies par sadarbību ar ukraiņu spēlētāju Aļinu Jagupovu.

Izmantotie resursi:
Castors Braine champion de Belgique - Les...

  +1 [+] [-]

, 2015-04-23 14:45, pirms 9 gadiem
Tik pozitīvs igauņu treneris! Super intervija!

  +1 [+] [-]

, 2015-04-23 14:59, pirms 9 gadiem
Prieks par Ainara izdevušos sezonu. Interesanti būtu zināt, vai ir piedāvājumi arī no LV dižklubiem?

  -3 [+] [-]

, 2015-04-23 15:12, pirms 9 gadiem
Es gan esmu par to, ka Latvijai vajag dāmu basketbola superklubu, kur spēlētu izlases kodols un kurš reāli cīnītos par uzvaru eirokausos...varētu kaut vai Zvirgzdiņa beļģu bebru līmenī, jo tika sasniegts eirokausu fināls..
...kāda jēga no vefa večiem, kuri netiek nevienos playofos un par fināliem pat nesapņo ?
Ar vefa naudu pietiktu dāmu superklubam...

  +3 [+] [-]

, 2015-04-23 15:17, pirms 9 gadiem
dakots rakstīja: Es gan esmu par to, ka Latvijai vajag dāmu basketbola superklubu, kur spēlētu izlases kodols un kurš reāli cīnītos par uzvaru eirokausos...varētu kaut vai Zvirgzdiņa beļģu bebru līmenī, jo tika sasniegts eirokausu fināls..
...kāda jēga no vefa večiem, kuri netiek nevienos playofos un par fināliem pat nesapņo ?
Ar vefa naudu pietiktu dāmu superklubam...
vai maz apjedz kadu murgu esi sarakstijis????

  -1 [+] [-]

, 2015-04-23 15:24, pirms 9 gadiem
dakots rakstīja: Es gan esmu par to, ka Latvijai vajag dāmu basketbola superklubu, kur spēlētu izlases kodols un kurš reāli cīnītos par uzvaru eirokausos...varētu kaut vai Zvirgzdiņa beļģu bebru līmenī, jo tika sasniegts eirokausu fināls..
...kāda jēga no vefa večiem, kuri netiek nevienos playofos un par fināliem pat nesapņo ?
Ar vefa naudu pietiktu dāmu superklubam...
Un ar dāmu superkluba naudu pietiktu 50 kērlinga izlasēm...

     [+] [-]

, 2015-04-23 15:27, pirms 9 gadiem
Ja vīriešu basketbolā, tad atkal maijā būs jāapvieno kluba un sieviešu izlases treniņi (kā jau tas bija 2014.gadā)?
Varbūt ir kādi piedāvājumi no sieviešu eirolīgas klubiem?

  +1 [+] [-]

, 2015-04-23 15:31, pirms 9 gadiem
Uz Itāliju. Iespējas ir,tik jāizmanto,jo domāju,ka kāds A līgas klubs viņam labprāt piedāvātu līgumu.

  -3 [+] [-]

, 2015-04-23 15:54, pirms 9 gadiem
Hahaha tik recigi.katrs koments,viens par otru bezjedzigaks😄 kaut kur peksni iemet Italiju,tad sieviesu superklubs jabuve.jaieraksta ar kads bezsakars...mmmm uz Real ,normals klubs...uz nba pa asistentu.....uz Islandi,attistas basis norm

  +1 [+] [-]

, 2015-04-23 15:58, pirms 9 gadiem
Ja pieņemam, ka Štelmahers nākamsezon netrenēs Ventspili, tad būtu ideāls variants Ventspilij.

     [+] [-]

, 2015-04-23 16:05, pirms 9 gadiem
Uz Dinamo

  +4 [+] [-]

, 2015-04-23 16:30, pirms 9 gadiem
elanss rakstīja: Hahaha tik recigi.katrs koments,viens par otru bezjedzigaks😄 kaut kur peksni iemet Italiju,tad sieviesu superklubs jabuve.jaieraksta ar kads bezsakars...mmmm uz Real ,normals klubs...uz nba pa asistentu.....uz Islandi,attistas basis norm
Manuprāt,ka šis no visiem komentāriem bija viss bezjēdzīgākais. Sorry,nekā personīga,bet nu kāda jēga no tava komentāra?

     [+] [-]

, 2015-04-23 16:55, pirms 9 gadiem
Ja Štelmahers uzvarēs LBL -paliks ja ne- iespējams ideāli Muižnieks vai Zvirgzdiņš vai /neticami bet būtu labi/ abi kopā- tomēr uzvarētāju psiholoģija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-23 20:33, pirms 9 gadiem
Valmiera gaida! Ja veciem bus aknas aizsutit Gati Melderi trenet sportskolniekus, tad Zvirgzdins deretu. Lai Amols paliek par otro, vinam vel jamacas. Manuprat, ORDO naudas Zvirgzdinam varetu pietikt.

  -1 [+] [-]

, 2015-04-23 23:11, pirms 9 gadiem
Var jau jaunieši nepiekrist, bet vajag paskatīties apkārt...esat kaut ko dzirdējuši par Kursku hokejā Khl, vai futbolā , vai veču basī? ...un kāpēc? ...atbilde vienkārša - pilsēta Krievijas mērogam maza un naudas maz, veču klubam nepietiek, bet sieviešu basketbola klubam Eiropas mērogā naudas pietiek! ..arī mums pietiktu, ja atteiktos no vefa, kurš pa pēdējām vietām cīnās...