Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aija Putniņa nopelna līgumu naudīgajā Turcijas līgā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aija Putniņa nopelna līgumu naudīgajā Turcijas līgā
Aija Putniņa
Foto: Nantes Reze

Aija Putniņa 2017. gada sezonā pārstāvēs Turcijas basketbola līgas komandu "Istanbul Universitesi", spēlētāja sestdien, 21. maijā, apstiprināja Sportacentrs.com .

Spēka uzbrucēja 2016. gada sezonā pārstāvēja Francijas komandu “Nantes Reze”. Putniņa 26 spēlēs vidēji guva 13,4 punktus (otrā komandā), izcīnīja 6,2 bumbas zem groziem, izdarīja 1,3 rezultatīvas piespēles, izprovocēja 4,5 piezīmes (pirmā komandā) un nopelnīja lietderības koeficientu 12,6.

Eiropas kausa izcīņas “Round of 16” kārtā Nantes basketbolistes uzvarēja Krasnojarskas “Enisey”, bet “Round of 8” kārtā piekāpās četrkārtējām Eirolīgas čempionēm “Sparta&K”. Jāpiebilst, ka “viļņu” izredzes iedragāja pamata saspēles vadītajas Isis Arondo gūtais plaukstas savainojums.

Putniņa piedalījās 10 Eiropas kausa spēlēs (bilance 6-4), vidēji 28,7 minūtēs izceļoties ar 11,8 punktiem un 6,3 atlēkušajām bumbām (trešais rādītājs komandā), kā arī pievienoja 1,6 rezultatīvas piespēles un 4,1 izprovocētu piezīmi (otrais rādītājs komandā).

Spēlētājas veikums novērtēts ar piedāvājumu vienā no divām naudīgākajām Eiropas līgām. Turcijas klubi var atļauties nolīgt pa četrām labām ārzemniecēm, turklāt netaupa līdzekļus arī spēlētāju naturalizācijai. Dažās turku komandās ir pa 6-7 ārzemniecēm.

“Istanbul Universitesi” – komanda nosaukta 1453. gadā dibinātās Stambulas Universitātes vārdā – šosezon uzvarēja sešās Eiropas kausa spēlēs pēc kārtas, taču “Round of 16” kārtā zaudēja pilsētas konkurentēm “Bešiktaš”. Klubā spēlēja bijusī TTT aizsardze Tena Vaita.

Turcijas līgā “Istanbul Universitesi” ar bilanci 12-14 ieņēma sesto vietu aiz “Fenerbahce”, “Hatay”, “Mersin”, Kaiseri “AGU Spor” un “Galatasaray”. Ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām studentes atzina “Mersin” pārākumu ar 0-2. Pastāv iespēja, ka Stambulas Universitāte nākamsezon spēlēs Austrumeiropas līgā.

Aija Putniņa ceturtdien kļuva par Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības kapteini. Nākamnedēļ izlase aizvadīs pārbaudes spēles pret Baltkrievijas (24. maijā plkst. 17:00 "Elektrum" Olimpiskajā centrā) un Jaunzēlandes (28. maijā plkst. 17:00 Rīgas arēnā) komandām. Ieeja par ziedojumiem krūts veselībai.

  +2 [+] [-]

, 2016-05-21 22:44, pirms 8 gadiem
Aija Putniņa ceturtdien kļuva par Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības izlasi.

Sievietes kļūst par mātēm un par daudz ko vēl, bet pirmo reizi dzirdu ka sieviete kļūst par basketbola valstsvienības izlasi!

Vēsturisks sasniegums Aijai arī šajā jomā, paldies vēsturiskā notikuma autoram Novika kungam

     [+] [-]

, 2016-05-22 11:57, pirms 8 gadiem
Tas, ka Francijas klubs bija noiets etaps, ir loģiski, bet vai Turcijas līga? Kā LV izlases kapteine, domājams, tas ir labi, pieredze un stabilitāte, viņai var uzticēties.