Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Latvijas valstsvienība J grupā spēlēs pret Zviedriju un Izraēlu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Latvijas valstsvienība J grupā spēlēs pret Zviedriju un Izraēlu
Kitija Laksa, Digna Strautmane, Aleksa Gulbe, Paula Strautmane. Foto: LBS

Piektdien, 20. augustā, Minhenē notika "Women`s EuroBasket 2023" kvalifikācijas spēļu izloze. Latvijas valstsvienība J grupā spēlēs pret Zviedriju un Izraēlu. Finālturnīram kvalificēsies grupu uzvarētājas un 4 no 10 otro vietu ieguvējām.

Gundara Vētras trenētā komanda pirms izlozes tika izsēta trešajā grozā. Tas nozīmēja, ka kvalifikācijā nebūs jāspēlē pret Melnkalni, Lielbritāniju, Čehiju un Slovākiju, kā arī pret komandām no ceturtā groza – Slovēniju, Ukrainu, Bosniju, Ungāriju un Horvātiju.

Izlozes noteikumi automātiski atsijāja vēl 14 komandas. Latvija nevarēja tikt ielozēta pret Spāniju, Franciju, Beļģiju, Serbiju un Turciju no pirmā groza, Lietuvu, Poliju, Vāciju, Bulgāriju un Rumāniju no piektā groza, kā arī Somiju, Islandi, Albāniju un Ziemeļmaķedoniju no astotā groza.

Latvija tika ielozēta vienā no divām grupām ar trīs komandām, pretiniekos iegūstot Zviedriju no otrā groza un Izraēlu no sestā groza. Komandas izlozēja “Women`s EuroBasket 2023” vēstnese, Slovēnijas valstsvienības bijusī spēlētāja Maja Erkiča.

Women`s EuroBasket 2023 kvalifikācijas izloze

#1.-2.grozs 3.-4.grozs 5.-6.grozs 7.-8.grozs
ABeļģijaBosnijaVācijaZiemeļmaķedonija
BFrancijaUkrainaLietuvaSomija
CSpānijaUngārijaRumānijaIslande
DTurcijaSlovēnijaPolijaAlbānija
ESerbijaHorvātijaBulgārija-
FKrievijaMelnkalneDānijaAustrija
GGrieķijaLielbritānijaPortugāleIgaunija
HItālijaSlovākijaLuksemburgaŠveice
IBaltkrievijaČehijaNīderlandeĪrija
JZviedrijaLatvijaIzraēla-

Komandas tika sadalītas astoņos grozos atbilstoši “Nike” FIBA pasaules rangam. Komandas no pirmā, ceturtā, piektā un astotā groza ielozēja A, B, C, D un E grupās, savukārt vienības no otrā, trešā, sestā un septītā groza – F, G, H, I un J grupās.

FIBA noteikumu sestā nodaļa “Sacensību kalendārs” paredz, ka Latvijai pirmajā sabraukumā būs divas spēles – izbraukumā pret Izraēlu un mājās pret Zviedriju. Nākamā gada novembrī Latvija uzņems Izraēlu, savukārt 2023. gada februārī viesosies Zviedrijā.

Izspēles kārtība

Trīsdesmit astoņas komandas, sadalītas astoņās grupās pa četrām komandām un divās grupās pa trīs komandām, izspēlēs divu apļu turnīru (4-6 spēles). Kvalifikācijas spēles notiks trīs logos: 2021. gada 7.-15. novembrī, 2022. gada 20.-28. novembrī un 2023. gada 20.-28. februārī. Finālturnīram kvalificēsies grupu uzvarētājas un četras no desmit otro vietu ieguvējām.

Kvalifikācijā piedalīsies arī finālturnīra rīkotājas Slovēnija un Izraēla. Nosakot otro vietu ieguvējas, neņems vērā komandu rezultātus pret ceturto vietu īpašniecēm. Ja viena no rīkotājām finišēs “Top 14”, brīvo ceļazīmi iegūs nākamā labākā otrās vietas ieguvēja.

EuroBasket Women 2023

Starptautiskās basketbola federācijas Eiropas valde piektdien, 11. jūnijā, paziņoja, ka "Women`s EuroBasket 2023" finālturnīru pirmo reizi rīkos Slovēnija un Izraēla.

Eiropas čempionāts 2023. gadā notiks 39. reizi. Tas būs ceturtais gadījums vēsturē, kad finālturnīru rīkos divas valstis. Rumānija un Ungārija 2015. gadā uzņēma 35. čempionātu, Latvija un Serbija sadarbojās 2019. gadā, savukārt Spānija un Francija rīkotāju lomā iejutās 2021. gada 17.-27. jūnijā.

Nākamā Eiropas čempionāta rīkošanai pieteicās trīs valstis – Slovēnija, Izraēla un Austrija. FIBA atbalstīja visu trīs pretendentu priekšlikumu piedalīties “Women`s EuroBasket 2023” kvalifikācijā, lai labāk sagatavotos finālturnīram.

Eiropas čempionāta grupu turnīri notiks Izraēlas lielpilsētā Telavivā, kā arī Slovēnijas pilsētās Celjē un Koperā. Izšķirošās spēles uzņems Slovēnijas galvaspilsēta Ļubļana, kurā iepriekš tika sadalītas “EuroBasket 2013” godalgas.

     [+] [-]

, 2021-08-20 13:09, pirms 3 gadiem
SWE kā favorīts- ar māsām Eld., ja vēl Amanda Z., Binta Dr. un vēl dažas atbilstošas Eirokausu starptautskā apritē, kas spēlē laba līmeņa vienībās ārpus SWE, bet mums ir labāki treneru resursi

  +2 [+] [-]

, 2021-08-20 13:19, pirms 3 gadiem
No spēļu prakses viedokļa grupa pilnīgi garām - tikai trīs komandas, un viena no tām Izraēla, kas jau garantējusi vietu finālturnīrā, attiecīgi, varbūt īpaši neiesprings par šo turnīru. No otras puses tas var dot labu iespēju būt kā vienai no labākajām otrajām vietām. Protams, ceram uz pirmo vietu.

     [+] [-]

, 2021-08-20 13:20, pirms 3 gadiem
Pat ja Zahui uztaisīs kādu slam-dunk, ar komandas spēli varam pārspēt zviedrietes!

     [+] [-]

, 2021-08-20 13:27, pirms 3 gadiem
Atainojos, ka ne par tēmu.

Šodien sāksies 3x3 pasaules tūres posms Lozannā. Sporta veidā, kurā Latvija pirms dažām nedēļām izcīnīja zelta medaļas. SC nekādas informācijas...

  +1 [+] [-]

, 2021-08-20 13:31, pirms 3 gadiem
Latvija pret Zviedriju būs diezgan principiāls duelis. Domāju, ka te jābūt sportiskajam niknumam pierādīt zviedrietēm, ka Latvija tomēr ir labāka.

     [+] [-]

, 2021-08-20 21:03, pirms 3 gadiem
Lab', ka treneris nomainīts, bet Gubio var samaitāt TTT kandidātes.