Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Marta Miščenko: ''Šīs pārbaudes spēles ir labs tests pirms čempionāta''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Marta Miščenko: ''Šīs pārbaudes spēles ir labs tests pirms čempionāta''
Marta Miščenko (pa labi). Foto: LBS

Latvijas sieviešu basketbola izlasei pēdējās pārbaudes spēles ir labs tests pirms Eiropas čempionāta, sarunā ar aģentūru LETA atzina valstsvienības centra spēlētāja Marta Miščenko.

Latvijas basketbolistes, gatavojoties Eiropas čempionātam, piektdien priekšpēdējā pārbaudes spēlē ar rezultātu 82:60 uzvarēja Dienvidkoreju.

"Lai gan bija kāpumi un kritumi, komanda pamatīgi cīnījās. Domāju, ka šis bija labs mačs, lai sagatavotos čempionātam. Par savu sniegumu varu teikt, ka vienmēr var labāk," teica Miščenko, kurai piektdien laukumā tika atvēlētas nedaudz vairāk kā piecas minūtes. "Šis man ir īstais pirmais īstais gads izlasē, taču esmu apmierināta."

Komandai pirms Eiropas čempionāta palikusi vairs tikai viena pārbaudes spēle, sestdien Salaspilī vēlreiz tiekoties ar Dienvidkoreju.

"Vienmēr var pielikt ko vairāk, taču domāju, ka šīs pārbaudes spēles ir labs tests. Kolektīvs ir ļoti saliedēts, esam ļoti laba grupa, kurai saskan gan laukumā, gan ārpus tā," stāstīja Miščenko.

Aizvadītajā sezonā 27 gadus vecā Miščenko spēlēja "TTT Rīga" rindās, Baltijas līgā vidēji mačā atzīmējoties ar 6,4 punktiem un 6,8 atlēkušajām bumbām.

"No sevis gribēju vairāk un man gāja grūti, to varēja redzēt arī laukumā. Paņēmu no tā mācības un dodos tālāk. Viena no lietām, ko esmu iemācījusies - vienmēr ir jātic sev," teica basketboliste, piebilstot, ka iespēja spēlēt Eiropas čempionātā dotu papildu pārliecību.

Gatavojoties Eiropas čempionāta finālturnīram Latvijas komanda pārbaudes turnīrā Stambulā ar 51:75 zaudēja Turcijas komandai, bet ar 83:67 pārspēja Čehijas vienību un ar 74:64 Vācijas izlasi. Rīgā "Rozā lentītes spēlē" tika pārspēta Slovākijas izlase (74:61), bet dienu vēlāk treniņspēlē tika zaudēts ar 51:56.

Cīņa par Eiropas čempionāta medaļām notiks no 15. līdz 25.jūnijam.

Izmantotie resursi:
LETA