Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

TTT vienā Eirolīgas grozā ar Šteinbergu, izlozē 18 iespējamas pretinieces

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

TTT vienā Eirolīgas grozā ar Šteinbergu, izlozē 18 iespējamas pretinieces
Anete Šteinberga un "Galatasaray": pirmais Turcijas fināls kopš 2015. gada

Basketbola klubs "TTT Rīga" pirms FIBA Eirolīgas izlozes iekļauts piektajā grozā kopā ar Anetes Šteinbergas pārstāvēto Stambulas "Galatasaray". Izloze notiks ceturtdien, 19. augustā, plkst. 12:00. Kvalifikācijas spēles risināsies 21.-23. septembrī, savukārt regulārā sezona startēs 6. oktobrī.

Eirolīgas 2022. gada sezonai reģistrējās 20 klubi, no kuriem 14 automātiski ieguva tiesības spēlēt pamatturnīrā. Regulārajā sezonā startēs 16 komandas, tādējādi sešas vienības sadalīs atlikušās divas ceļazīmes uz pamatturnīru.

TTT nokļuva piektajā grozā kopā ar Anetes Šteinbergas pārstāvēto klubu “Galatasaray”. Tas nozīmē, ka komandas spēlēs dažādās grupās. Rīdziniecēm pretī var stāties 18 citas komandas – 12 vienības ar automātiskām ceļazīmēm un sešas kvalifikācijas dalībnieces.

Automātiskās pamatturnīra dalībnieces izsētas septiņos grozos.

1.grozs: Jekaterinburgas UGMK (Krievija), Stambulas “Fenerbahce” (Turcija)
2.grozs: Dynamo Kursk (Krievija), Salamankas “Avenida” (Spānija)
3.grozs: ZVVZ USK Praha (Čehija), Sopron Basket (Ungārija)
4.grozs: Uni Girona (Spānija), Lattes Montpellier (Francija)
5.grozs: TTT Rīga (Latvija), Galatasaray Istanbul (Turcija)
6.grozs: Reyer Venezia (Itālija), Basket Landes (Francija)
7.grozs: Arka Gdynia (Polija), MBA Moscow (Krievija)

Astotajā grozā izsētas kvalifikācijas uzvarētājas. Kvalifikācijas A grupā Sfantu Georgē spēlēs “Kayseri” (Turcija), “ACS Sepsi” (Rumānija) un “Szekszard” (Ungārija). B grupā Kitija Laksa un Itālijas vicečempione “Famila Schio” savā laukumā sacentīsies pret “Bourges Basket” (Francija) un “Valencia” (Spānija).

Pamatturnīrā 16 klubi tiks sadalīti A un B grupās. Katrā grupā var spēlēt ne vairāk kā divi klubi no vienas valsts. Tas nozīmē, ka TTT grupā var spēlēt pret, maksimums, diviem Krievijas klubiem. Līdzīga situācija iespējama ar Turcijas, Francijas un Spānijas komandām, tiesa, trīs no tām vēl nav garantējušas vietu pamatturnīrā.

Regulārās sezonas spēles notiks trešdienās – ar trīs izņēmumiem otrdienās. Spēles paredzētas 6., 13., 20. un 27. oktobrī, 2. un 24. novembrī, 1., 8., 15. un 21. decembrī, kā arī 2022. gada 12., 19., 26. janvārī un 1. februārī. Valstsvienību logi plānoti 7.-15. novembrī un 2022. gada 6.-14. februārī.

Katras grupas četras spēcīgākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā. Ceturtdaļfināli sērijās līdz divām uzvarām notiks 2022. gada 23. februārī, kā arī 2. un 9. martā. “Četru fināls” risināsies 8.-10. aprīlī.

TTT basketbolistes Eirolīgā spēlēs ceturto sezonu pēc kārtas.