Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"TTT Rīga" gaida "Rīgas satiksmes" lēmumu par iesaisti biedrības dibināšana

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"TTT Rīga" gaida "Rīgas satiksmes" lēmumu par iesaisti biedrības dibināšana
Artūrs Štālbergs. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas basketbola klubs "TTT Rīga" gaida SIA "Rīgas satiksme" lēmumu par iesaisti biedrības dibināšana, aģentūrai LETA apstiprināja vienības ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs.

Jau ziņots, ka Rīgas dome trešdien atbalstīja basketbola kluba "TTT Rīga" juridiskās formas maiņu no nodibinājuma uz biedrību. Kā uzsvēruši basketbola kluba pārstāvji, šādas izmaiņas nepieciešamas, pretējā gadījumā vadošajam sieviešu basketbola klubam "TTT Rīga" ir problēmas piesaistīt finansējumu kluba darbības nodrošināšanai.

Kā skaidrots domes deputātiem iesniegtajā informācijā, "TTT Rīga" komandas dalībai FIBA Eirolīgas turnīrā ir nepieciešami 600 000 eiro kā biedru iemaksa basketbola sezonā. Papildu 150 000 eiro ir privātā sektora finansējums. Līdz ar to vienai kluba sezonai nepieciešami 750 000 eiro.

Izveidojot biedrību un paplašinot biedru skaitu, būtu iespējams nepieciešamos 600 000 eiro nodrošināt caur biedru naudas iemaksām, attiecīgi, jo vairāk dibinātāju un biedru, jo mazāka biedru nauda.

Kā iespējamie kluba dibinātāji vai biedri tiek minēti līdzšinējā nodibinājuma veidotāji Rīgas pašvaldība, "Rīgas satiksme", kā arī pašvaldības kapitālsabiedrības - SIA "Rīgas meži", SIA "Rīgas ūdens" un citas -, kā arī banku sektors.

"Ja šodien Rīgas domes deputāti neatbalstītu šo soli, diez vai klubs pastāvētu. Tagad jāsagaida tāds pats lēmums no "Rīgas satiksmes" puses par iesaistīšanos biedrības dibināšanā. Līdz galam viss nav izdarīts, bet ir labas indikācijas, ka viss varētu būt kārtībā," teica Štālbergs.

Paralēli kluba vadība strādājot pie tā, lai piesaistītu biedrus no privātā sektora. "Viņu iesaiste būs atkarīga no tā, kādi būs kluba statūti. Tiem uzņēmumiem, kuri ir mūs atbalstījuši, ir interese iesaistīties. Saņemot jauno statusu, mums ir gatavs piedāvājums, ko uzņēmumiem prezentēt," uzsvēra Štālbergs.

"TTT Rīga" 2022./2023. gada sezonā nestartēs ne Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgā, ne FIBA Eirokausā. Lēmums tika pieņemts pēc tam, kad nebija skaidrības par kluba turpmāko juridisko statusu.

"Valde šo lēmumu pieņēma, balstoties uz to situāciju, kāda bija tajā brīdī. Piekrist spēlēt Eirolīgā - tas nozīmētu valdei uzņemties finansiālas saistības, nezinot, kas notiks tālāk. Tas tomēr ir atbildīgs lēmums," atzina Štālbergs.

Lai gan klubs par izstāšanos paziņoja pirms pamatturnīra izlozes, FIBA Eirolīgas rīkotāji "TTT Rīga" piemērojuši 12 500 eiro lielu naudas sodu. Štālbergs skaidroja, ka, piesakoties Eirolīgai, un, piemēram, slēdzot līgumus ar spēlētājiem bez garantijām, ka klubam būs finansējums, sekas būtu daudz smagākas.

"Biedrība joprojām nav nodibināta. Kad tas notiks - nevienam nav zināms. Normālā situācijā komandai bija jau jābūt nokomplektētai, bet šobrīd vēl nav neviena līguma. Piemēram, man līgums noslēgsies pēc desmit dienām," uzsvēra Štālbergs.

Ņemot vērā kvalifikācijas sistēmu, "TTT Rīga" komandai ar pēdējo sezonu sniegumu vajadzētu pietikt, lai pretendētu uz vietu turnīrā 2023./2024. gada sezonā.

Pagājušajā sezonā "TTT Rīga" ar izcīnītām sešām uzvarām 14 spēlēs Eirolīgas A grupā ieņēma piekto vietu, un sezona tai bija jāturpina FIBA Eiropas kausā. Taču pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā FIBA apturēja Krievijas komandu dalību turnīrā, Latvijas komandai pakāpjoties uz ceturto vietu. Ceturtdaļfināla sērijā Latvijas komanda ar 0-2 piekāpās Stambulas "Fenerbache".

     [+] [-]

, 2022-07-21 10:01, pirms 2 gadiem
TTT Saga continues... stay with us