Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"TTT-Rīga" noslēdz līgumu ar amerikāņu saspēles vadītāju Lemberti

Agris Suveizda

"TTT-Rīga" noslēdz līgumu ar amerikāņu saspēles vadītāju Lemberti
Kaira Lemberte. Foto: texassports.com

Basketbola klubs “TTT-Rīga” turpina komandas komplektēšanu un sastāvam ir pievienojis 26 gadus veco un 176 cm garo amerikāņu saspēles vadītāju Kairu Lemberti, paziņots galvaspilsētas komandas mājaslapā.

Komentējot spēlētājas pievienošanos TTT, vienības galvenais treneris Mārtiņš Gulbis uzsver saspēles vadītājas labākās īpašības, kas īpaši svarīgas komandas ideoloģijā: "Kaira ļoti labi spēlē aizsardzībā, un uzbrukumā viņas stiprākais ierocis ir metiens pēc dribla."

Kaira Lemberte: "Esmu priecīga pievienoties "TTT-Rīga" organizācijai! Komandas uzvarētāja gars un spēja sacensties visaugstākajā līmenī bija noteicošie faktori, pieņemot šo lēmumu. Ar nepacietību gaidu iespēju palīdzēt komandai kvalificēties un gūt panākumus Eirolīgā, kā arī nosargāt Latvijas un Baltijas līgas čempiontitulus!"

Talantīgā amerikāniete savu profesionālo basketbolistes karjeru pāri Atlantijas okeānam sāka 2021. gadā, kad pirmo sezonas pusi pārstāvēja Turcijas klubu "Karsiyaka Carsi Koleji", pēc tam pārcēlās uz Slovākijas "Banska Bystrica", bet sezonu noslēdza "Whai" komandā Jaunzēlandē. Turcijā Kaira Lemberte divas reizes tika nosaukta par līgas nedēļas labāko spēlētāju, Jaunzēlandē viņa pie šī titula tika vienreiz, bet Slovākijas Ekstralīgā basketboliste sevi pierādīja, vidēji spēlē gūstot 13 punktus, izcīnot piecas atlēkušās bumbas un atdodot 4,9 rezultatīvas piespēles.

Aizvadītajā 2022./2023. gada sezonā Kaira Lamberte pārstāvēja Tulūzas sieviešu basketbola klubu "Toulouse" spēcīgajā Francijas sieviešu basketbola virslīgā, kur katrā spēlē vidēji guva 8,4 punktus, savāca 4,8 bumbas zem groziem, atdeva 4,8 rezultatīvas piespēles un 1,8 reizes pārtvēra pretinieku bumbas.

Jau ziņots, ka "TTT-Rīga" komandā atgriežas basketboliste Ieva Pulvere, Vanesa Jasa un Luīze Sila, Latvijas čempionvienību turpina trenēt Mārtiņš Gulbis, prezidenta amatā stājusies Gunta Baško, bet ģenerālmenedžera pienākumus uzņēmies Juris Kalniņš. Jaunajā 2023./2024. gada sezonā TTT basketbolistes centīsies nosargāt čempionvienības titulus Latvijas un Baltijas līgās, kā arī kvalificēties Eirolīgas pamatturnīram.

Izmantotie resursi:
https://www.tttriga.lv/lv/jaunumi/-...

     [+] [-]

, 2023-07-25 13:11, pirms 11 mēnešiem
Bilde no 90x ?

     [+] [-]

, 2023-07-25 16:35, pirms 11 mēnešiem
roliksis40 rakstīja: Bilde no 90x ?
Aha, to pašu padomāju.

Statistika nav pārāk spoža. Bet TTT rindās gan jau būs lielāka loma nekā iepriekšējās komandās.

     [+] [-]

, 2023-07-25 16:35, pirms 11 mēnešiem
Baško - spēlējošā prezidente?

     [+] [-]

, 2023-07-25 18:39, pirms 11 mēnešiem
Galvenais, ka izmīlēs mūsu meičas!