Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

FIBA par "TTT Rīga" izstāšanos no Eirolīgas uzlikusi naudas sodu

Rolands Eliņš

FIBA par "TTT Rīga" izstāšanos no Eirolīgas uzlikusi naudas sodu
Foto: TTT Rīga

Sieviešu Eirolīgas rīkotāja FIBA par "TTT Rīga" izstāšanos no Eirolīgas noteikusi Latvijas Basketbola savienībai naudas sodu 12.5 tūkstošu eiro apmērā, noskaidroja portāls Sportacentrs.com. TTT kluba vadība mūsu portālam norādīja, ka tiek runāts ar LBS par šīs soda naudas segšanas termiņiem.

Latvijas sieviešu basketbola komanda "TTT Rīga" bija veikusi pieteikumu dalībai Eirolīgā, kurā iepriekšējā sezonā iekļuva ceturtdaļfinālā. Komandas dalība tika apstiprināta arī no FIBA puses, iekļaujot to oficiāli izziņotajā dalībnieču sarakstā. Taču dienu pēc tam, septītajā jūlijā, kluba treneris paziņoja par izstāšanos no līgas (paša TTT kluba pēdējais ieraksts sociālajos tīklos gan ir no sestā jūlija par to, ka tiks spēlēts Eirolīgā).

"TTT Rīga" Eirolīgas dalībnieču sarakstā ātri tika aizvietota ar nākamo komandu. Kā skaidro kluba vadība, no Eirolīgas tika nolemts izstāties, jo tobrīd vēl nebija saņemts galīgais Rīgas domes lēmums par kluba juridiskā statusa nomaiņu un joprojām pastāv bažas par finansējumu nākamajai sezonai.

Taču arī izstāšanās no Eirolīgas nāk ar savām konkrētām sekām – saskaņā ar reglamentu, FIBA piemērojusi klubam 12.5 tūkstošu eiro naudas sodu par līgas atstāšanu, lai arī pieteikums bija izdarīts. Lielāko daļu no šīs summas sastādīs drošības iemaksas (10 tūkstoši eiro) zaudēšana, tiesa, TTT drošības iemaksu vēl nebija veikusi.

Kā mūsu portālam paskaidroja TTT kluba ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs, saskaņā ar reglamentu FIBA šo sodu ir piemērojusi Latvijas Basketbola savienībai, kas saņēmusi attiecīgu rēķinu. "Protams, ka ne jau Basketbola savienība šeit pieļāvusi kaut kādu kļūdu, par ko saņēmusi sodu, tāpēc skaidrs, ka šis rēķins kaut kad beigās tomēr nonāks pie mums, taču šeit ar LBS runājam par situāciju un kā to atrisināt."

FIBA Eirolīgas reglaments paredz, ka vēlāka izstāšanās no turnīra tiktu sodīta ar vēl lielākām sankcijām. Šoreiz tas notika brīdī, kad bija izziņots dalībnieku sastāvs, taču vēl ne veikta grupu izloze. Ja tas notiktu pēc grupu izlozes, sods varētu būt līdz 30 tūkstošiem eiro, savukārt, ja klubs izstājas jau pēc turnīra sākuma, nacionālajai federācijai var tikt piemērots sods no 30 līdz 50 tūkstošiem eiro.

     [+] [-]

, 2022-07-20 11:40, pirms 2 gadiem
Kam samaksās pirmajiem parādu LBS vai FIBAI?

     [+] [-]

, 2022-07-20 11:54, pirms 2 gadiem
Vēl jau jāsagaida domes sēde par statusa maiņu un budžetu. Droši vien LBS samaksās un tad sakārtos saistības ar TTT komandu, kurai izskatās, ka būs grūts gads

https://sportacentrs.com/basketbols...

  +1 [+] [-]

, 2022-07-20 12:37, pirms 2 gadiem
BasketLVBasket rakstīja: Kam samaksās pirmajiem parādu LBS vai FIBAI?
Sods jau ir LBS

  -3 [+] [-]

, 2022-07-20 13:16, pirms 2 gadiem
Tomēr kopumā krietns ietaupījums Rīgas iedzīvotājiem.

  +6 [+] [-]

, 2022-07-20 13:50, pirms 2 gadiem
Kur Štālbergs tur garantēts BANKROTS !!!!

  +2 [+] [-]

, 2022-07-20 13:56, pirms 2 gadiem
Sodis ir LBS, bet vēl jau ir parāds par pag sezonas dalības maksu..
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Sods jau ir LBS

  +2 [+] [-]

, 2022-07-20 14:08, pirms 2 gadiem
....ai, nu vara dara visu, lai sačakarētu dāmu basketbolu...izskatās, ka kāda kā vienmēr nav iedevusi kādam un tāpēc cieš visa nozare....Anete neiedeva Mārtiņam?

     [+] [-]

, 2022-07-20 14:20, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: ....ai, nu vara dara visu, lai sačakarētu dāmu basketbolu...izskatās, ka kāda kā vienmēr nav iedevusi kādam un tāpēc cieš visa nozare....Anete neiedeva Mārtiņam?
Tev vienmēr tādi divdomīgi komentāri. Vai gadījumā ar to bisi, kas tev attēlā, tu nešauj amora bultas?

  +1 [+] [-]

, 2022-07-20 14:32, pirms 2 gadiem
ak68 rakstīja: Tev vienmēr tādi divdomīgi komentāri. Vai gadījumā ar to bisi, kas tev attēlā, tu nešauj amora bultas?
tā bise ir no Dakotas...bet dāmu basī viss ir divdomīgi, visas lielākās ķezas nav dēļ naudas, bet gan sex...

     [+] [-]

, 2022-07-20 14:42, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: tā bise ir no Dakotas...bet dāmu basī viss ir divdomīgi, visas lielākās ķezas nav dēļ naudas, bet gan sex...
Droši vien Z-Amerikā nošāvi pēdējo bizonu un pēc tam izdomāji atgriezties Latvijā..

     [+] [-]

, 2022-07-20 17:27, pirms 2 gadiem
''Latvijas sieviešu basketbola komanda "TTT Rīga" bija veikusi pieteikumu dalībai Eirolīgā, kurā iepriekšējā sezonā iekļuva ceturtdaļfinālā. Komandas dalība tika apstiprināta arī no FIBA puses, iekļaujot to oficiāli izziņotajā dalībnieču sarakstā. Taču dienu pēc tam, septītajā jūlijā, KLUBA TRENERIS paziņoja par izstāšanos no līgas (paša TTT kluba pēdējais ieraksts sociālajos tīklos gan ir no sestā jūlija par to, ka tiks spēlēts Eirolīgā).'' Kurā vēl klubā kaut kādam sū*a trenerim ir teikšana par iestāšanos, izstāšanos utt. no līgas. Tur ir tāds bardaks ar visiem gaisa jaucējiem priekšgalā.

     [+] [-]

, 2022-07-20 17:38, pirms 2 gadiem
Sviedēj. Tu tiešām esi lohs, vai par tādu izliecies? Nejau treneris izlēma. Viņš paziņoja jau pieņemtu faktu.