Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

LA confidential: Dereks Fišers pulcē "slikto meiteņu" brigādi

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

LA confidential: Dereks Fišers pulcē "slikto meiteņu" brigādi
Elizabete Kembedža cīņā pret Brionu Džonsu 2021. gada 23. maijā. Foto: AFP/Scanpix

Svētdienas, 6. februāra, rīts atnesa WNBA brīvās aģentūras ziņas no Losandželosas. Dereka Fišera trenētā "Spark" komanda parakstīja līgumu ar Dalasas “Wings” diskvalificēto aizsardzi Kenediju Kārteri un panāca mutisku vienošanos ar skandalozo Austrālijas superzvaigzni Elizabeti Kembedžu.

Elizabete Kembedža 2021. gada 15. jūlijā izstājās no Austrālijas valstsvienības, atsaucoties uz mentālās veselības problēmām. “Basketball Australia” skandalozās zvaigznes vietā uz izlasi izsauca latviešu izcelsmes spēlētāju Sāru Blicavs.

Kembedža slēgtajā treniņspēlē pret Nigērijas izlasi iesaistījusies fiziskā sadursmē un asā vārdu apmaiņā, 16. jūlijā ziņoja ESPN žurnālists Olguns Ulucs. Valstsvienības vadība pēc notikušā pārrunāja spēlētājas nākotni olimpiskajā komandā un 19. jūlijā sāka izmeklēšanu par starpgadījumu. Federācija nav izvirzījusi apsūdzību, taču gaidāms, ka Kembedža izlasē vairāk nespēlēs.

Varenā centra spēlētāja WNBA spēlē kopš 2011. gada, taču piecās sezonās piedalījusies tikai 142 spēlēs. Vidējie rādītāji – 16,3 punkti un 7,7 izcīnītas bumbas zem groziem. Pērn viņa “Las Vegas Aces” rindās izgāja laukumā 25 spēlēs, palīdzot Grēku pilsētas komandai izcīnīt 19 uzvaras.

Dažas stundas pirms Kembedžas parakstīšanas “Sparks” paziņoja par Kenedijas Kārteres piesaisti. Aizsardze ar iesauku “Holivuda” – viņa arī ceturtais numurs 2020. gada WNBA draftā – tika diskvalificēta 2021. gada 6. jūlijā pēc konflikta ar komandas biedrēm no Atlantas “Dream”.

Kārtere 2018. gadā tika nosaukta par NCAA labāko pirmgadnieci espnW versijā, taču ārpus laukuma regulāri iekūlās dažādās problēmās. Piemēram, 2018. gada 29. novembrī viņa saņēma vienas spēles diskvalifikāciju par komandas noteikumu neievērošanu, bet “Texas A&M” tūkstošiem pamatskolēnu klātbūtnē negaidīti zaudēja “Lamar” ar 68:74.

“Aggies” treneris Gerijs Blērs publiski nekomentēja Kārteres lietu. "Viņa apzinās savu kļūdu, taču mums ir komandas noteikumi. Šai spēlei nav nekāda sakara ar to, kurš nespēlēja. Tā attiecas vienīgi uz tiem, kuri spēlēja un trenēja."

Pēc pirmās vasaras “Dream” rindās Kārtere parakstīja līgumu ar Turcijas klubu “Elazig”. Komandas rindās viņa aizvadīja tikai trīs spēles (2020. gada 3., 7. un 10. oktobrī), uzreiz pēc tam tiekot atlaista. Tobrīd Elazigā, neskaitot turku basketbolistes, spēlēja slovēņu saspēles vadītāja Nika Bariča un čehiete Alena Hanušova.

2021. gada februārī Kārtere pievienojās Izraēlas līgas vājākajai komandai “Raanana”, taču piedalījās tikai divās oficiālās spēlēs (15. un 22. martā). Papildus tam, spēlētāja jau divas reizes mainījusi aģentu. Kārtere un viņas aģents nav snieguši publiskus komentārus.

Kārtere pērn WNBA aizvadīja tikai 11 spēles. Karjeras vidējie rādītāji – 16,1 punkts un 3,4 rezultatīvas piespēles. Pirms dažām nedēļām spēlētāja pievienojās Polijas klubam “AZS Poznan”. Svētdien, 6. februārī, Kārtere guva 25 punktus, bet Poznaņa pieveica Toruņas “Energa” ar 76:74.

Izmantotie resursi:
Austrālija sāk izmeklēšanu Kembedžas lietā par “nesportisku uzvedību”
Holivuda diskvalificēta: kas notiek ar WNBA drafta ceturto numuru?