Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Holivuda diskvalificēta: kas notiek ar WNBA drafta ceturto numuru?

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Holivuda diskvalificēta: kas notiek ar WNBA drafta ceturto numuru?
Kenedija Kārtere treniņā 2021. gada maijā. Foto: Atlanta Dream

Atlantas "Dream" uz nenoteiktu laiku diskvalificēja aizsardzi Kenediju Kārteri (Chennedy Carter) par "komandai kaitīgu uzvedību", otrdien, 6. jūlijā, vēstīja ASV basketbola mediji.

Spēlētāja ar iesauku “Holivuda” bija Annas Dreimanes komandas biedre NCAA komandā “Texas A&M”. Pēc trīs sezonām studentu basketbolā Kārtere nolēma kļūt par profesionāli un 2020. gada WNBA draftā tika izvēlēta ar ceturto numuru, nokļūstot Atlantas “Dream” rindās.

Debijas sezonā Floridas "burbulī" Kārtere kļuva par jaunāko spēlētāju WNBA vēsturē, kura vienā spēlē guvusi vismaz 30 punktus. Būdama 21 gadu un deviņus mēnešus veca, viņa 2020. gada augustā sameta 35 punktus, taču izlaida sešas no 22 spēlēm potītes savainojuma dēļ.

Pirmajā sezonā Kārtere 17,4 punktiem pievienoja 3,4 rezultatīvas piespēles, savukārt šosezon vidēji atzīmējusies ar 14,2 punktiem un 3,3 piespēlēm. Kārtere piedalījās 11 no 17 spēlēm, pēc elkoņa savainojuma 29. maijā neejot laukumā līdz 23. jūnijam.

“Dream” 4. jūlijā izbraukumā Lasvegasā zaudēja “Aces” ar 95:118. Kārtere laukumā devās Atlantas starta pieciniekā, taču nospēlēja tikai 05:34 minūtes. Treneris Maiks Pītersens izteicās, ka tas nav bijis savainojuma dēļ, bet neiedziļinājās niansēs.

Sešdesmit trīs gadus vecais Pītersens četras vasaras bija “Dream” galvenās treneres Nikijas Kolenas asistents. Kolena 2020. gada maijā pieņēma algas paaugstinājumu un kļuva par pazīstamās "Baylor" komandas stūrmani, bet Pītersens tika iecelts par Atlantas pagaidu galveno treneri.

Minūtes pārtraukuma laikā pirmajā ceturtdaļā “Dream” spēlētāja Kortnija Viljamsa pienāca pie kolēģes un aicināja viņu rīkoties komandas intesesēs. Kārtere sadusmojās, sāka strīdēties un pēc tam vairāk netika laista laukumā. “Aces” spēļu translācijās parasti tiek rādīts Lasvegasas soliņš, tāpēc trūkst vizuālu liecību par notikušo.

Pēc spēles Kārtere provocējusi Viljamsu uz kautiņu, raksta “The Next” žurnālists Spensers Nusbaums. Viljamsa neatbildēja uz provokācijām un ģērbtuvē pavēstīja, ka nevēlas kauties. Fiziska sadursme nenotika, taču pirmdienas vakarā komandas un kluba vadība nolēma Kārterei piespriest diskvalifikāciju.

Viljamsa naktī uz 6. jūliju veica divus ierakstus tviterī. Pirmais: “Ja zināt mani, jūs zināt, kā tieku galā. Nekad nesāku konfliktu. Esmu tam par vecu. Ienācu līgā ar citu attieksmi. Tu cieni vecākus spēlētājus un trenerus, vienalga, piekrīti vai nē. Sargiet sevi.”

Otrais: “Zināšanai. Nekad neesmu aicinājusi kādu aiztirgot un neplānoju to darīt tagad. Man nav daudz, ko piebilst, sasodīts, komandā neesmu pavadījusi nemaz tik ilgu laiku. Jums tikai ienāk prātā visādas idejas.”

Pītersens trešdienas pēcpusdienā tikās ar žurnālistiem un sniedza savu komentāru. "Kārtere ar kluba vadību pārrunā atgriešanās iespēju. Rēķinos, ka manas spēlētājas ir pieaugušas un gatavas trenēties, lai spēlētu, jo viņas ir profesionāles."

Kārtere 2018. gadā tika nosaukta par NCAA labāko pirmgadnieci espnW versijā, taču ārpus laukuma regulāri iekūlās dažādās problēmās. Piemēram, 2018. gada 29. novembrī viņa saņēma vienas spēles diskvalifikāciju par komandas noteikumu neievērošanu, bet “Texas A&M” tūkstošiem pamatskolēnu klātbūtnē negaidīti zaudēja “Lamar” ar 68:74.

“Aggies” treneris Gerijs Blērs publiski nekomentēja Kārteres lietu. "Viņa apzinās savu kļūdu, taču mums ir komandas noteikumi. Šai spēlei nav nekāda sakara ar to, kurš nespēlēja. Tā attiecas vienīgi uz tiem, kuri spēlēja un trenēja."

Pēc pirmās vasaras “Dream” rindās Kārtere parakstīja līgumu ar Turcijas klubu “Elazig”. Komandas rindās viņa aizvadīja tikai trīs spēles (2020. gada 3., 7. un 10. oktobrī), uzreiz pēc tam tiekot atlaista. Tobrīd Elazigā, neskaitot turku basketbolistes, spēlēja slovēņu saspēles vadītāja Nika Bariča un čehiete Alena Hanušova.

2021. gada februārī Kārtere pievienojās Izraēlas līgas vājākajai komandai “Raanana”, taču piedalījās tikai divās oficiālās spēlēs (15. un 22. martā). Papildus tam, spēlētāja jau divas reizes mainījusi aģentu. Kārtere un viņas aģents nav snieguši publiskus komentārus.

“Dream” līdz sezonas pārtraukumam palikušas divas spēles 9. un 11. jūlijā, savukārt treniņu atsākšana paredzēta mēneša beigās. Pēc īpašnieku maiņas komandai joprojām nav ģenerālmenedžera, bet lēmumu pieņemšanā piedalās bijusī Atlantas spēlētāja – tagad kluba līdzīpašniece – Renē Mongomerija.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/wnba/story/_/i...
https://thenext.substack.com/p/how-...