Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Ūdens krūzē pildījās, kamēr sāka līt ārā..."

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gulbis: "Ūdens krūzē pildījās, kamēr sāka līt ārā..."
Mārtiņš Gulbis 2020. gada 3. decembrī "Pavello Fontajau". Foto: FIBA

"Nācās atspēlēties no lieliem mīnusiem, taču varējām uzvarēt. Joprojām esmu pārsteigts par mūsu spēlētāju raksturu un potenciālu – brīžiem vēl neticam, ka varam uzvarēt tāda līmeņa komandas. Jātiek šim posmam cauri un jāturpina iet uz priekšu," pēc otrās cīņas Eirolīgā teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Rīdzinieces pret “Famila Schio” aizvadīja divus dažādus puslaikus, uz brīdi nonākot iedzinēju lomā ar 22 punktu starpību – 19:41. Komanda saņēmās un 37. minūtē samazināja starpību līdz minimumam (66:67), tomēr galotnē aukstasinīgākas un precīzākas bija Itālijas čempiones.

“Kā treneris uzņemos atbildību par nenodoto informāciju pirmajā puslaikā. Nākamajās 20 minūtēs aizsardzībā taktiski nemainījām pilnīgi neko. Otrajā puslaikā ielaidām tikai 31 punktu, atgriezāmies spēlē un cīnījāmies par uzvaru,” pirmajos iespaidos dalījās Gulbis.

Treneris nebija apmierināts ar rezultātu. “Nav tūlītējas atbildes, kāpēc aizvadījām divus diametrāli pretējus puslaikus, jo pēc pārtraukuma spēlējām ar cita līmeņa agresivitāti. Uzbrukumā darbojāmies daudz agresīvāk, taču cīņa beidzās ar zaudējumu. Jāiemācās nevis skaisti spēlēt, bet uzvarēt.”

Pamatlaika pēdējā minūtē TTT stūrmanis saņēma tehnisko piezīmi. “Vajadzēja! Komandai jānopelna cieņa pret klubiem ar lielākiem budžetiem un solīdiem rezultātiem mūsdienu Eirolīgā. Katru reizi, kad pietuvojāmies, mums fiksēja noteikumu pārkāpumu. Ūdens krūzē pildījās, pildījās, kamēr sāka līt ārā...”

“Pirmajā puslaikā Aija (Klakocka) saņēma brīdinājumu par stāvēšanu trīs sekunžu zonā. “Famila Schio” garo spēlētāju – Sandrines Grudas un Natālijas Ahonvas – darbība līdzīgās situācijās pat netika ņemta vērā. Pretinieces nekaunīgi stāvēja vairāk nekā astoņas sekundes – muļķīgi būtu, ja nereaģētu un tēlot, ka viss ir kārtībā. Esmu cilvēks, kurš grib vinnēt, tāpēc – laba tehniskā piezīme!

Pjēra Vensāna trenētais Itālijas klubs otrdien cīņā par atlēkušajām bumbām pārspēja Eirolīgas favorīti Jekaterinburgas UGMK (29-28). Pret TTT pārsvars bija vēl lielāks (35-20). Rīdzinieces izcīnīja sešas atlēkušās bumbas uzbrukumā, tikai dažas reizes tiekot pie atkārtotām iespējām. Tas notika apstākļos, kad Aija Klakocka un Megana Hafa nupat atgriezās pēc savainojumiem.

“Cīņa par atlēkušajām bumbām nav tikai garo spēlētāju uzdevums. Atsevišķās pozīcijās mums ir mazāki augumi – pie maiņām dažreiz nenospēlējām līdz galam. Varbūt atmiņā iesēdies, ka līdzīgā situācijā Latvijas līgā izcīnīsim bumbu, taču Eirolīgā uz to nevar paļauties. Maksimāli jākoncentrējas katrā spēlē, jo par atlēkušajām bumbām notiek nežēlīga cīņa. Bez šādām spēlēm to neuzzinātu,” atzina treneris.

Lielākais Rīgas kluba ieguvums – Kitijas Laksas labākā spēle 2020. gadā. Uzbrucēja iepriekšējās cīņās nevairījās saasināt un gāja apakšā, gūstot punktus tuvāk grozam. Decembra pirmajā ceturtdienā Kitija nopelnīja veiksmi, otrajā puslaikā sametot 14 punktus, kuri ļāva iesaistīties cīņā par uzvaru.

“Redzot, ka Kitijai aizgāja spēle, centāmies veidot sadarbības uz viņu. Kitija pierādīja, ka ir augsta līmeņa spēlētāja – visām TTT basketbolistēm jāseko viņas piemēram. Ja gribam uzvarēt Eirolīgas spēles pret šāda līmeņa komandām, kurām nav nevienas vājas pozīcijas, labi jānospēlē visām spēlētājām. Nevaram atļauties neizdarīt savu darbu par 100%.”

Gulbis uzskata, ka komandai ir rezerves snieguma uzlabošanai. “Pirmajā puslaikā spēlējām pēc sagatavēm, bet nākamajās 20 minūtēs spējām pacelties augstāk, turklāt labi cīnījāmies aizsardzībā. Ja tādu līmeni demonstrētu visu spēli, samestu 80 punktus. Rīt gaida vēl grūtāks eksāmens.”

     [+] [-]

, 2020-12-04 08:43, pirms 3 gadiem
Vispirms trenerim jātic ka var uzvarēt!

  +1 [+] [-]

, 2020-12-04 16:42, pirms 3 gadiem
Gulbi, pietiks liet ūdeni ārā! Paliec to krūzi zem krāna, lai pietek vēl pilnāka, taču pats galvenais - nevajag katra mača sākumā to pašu krūzi ar trīcošām rociņām pašām grābstīt un arī rezultātā izliet... Kad pienāks tas laiks, ka TTT sāks dragāt jau no paša sākuma nevis darīs to tikai tad, kad viss jau sačakarēts?!

     [+] [-]

, 2020-12-04 22:25, pirms 3 gadiem
wolmar rakstīja: Gulbi, pietiks liet ūdeni ārā! Paliec to krūzi zem krāna, lai pietek vēl pilnāka, taču pats galvenais - nevajag katra mača sākumā to pašu krūzi ar trīcošām rociņām pašām grābstīt un arī rezultātā izliet... Kad pienāks tas laiks, ka TTT sāks dragāt jau no paša sākuma nevis darīs to tikai tad, kad viss jau sačakarēts?!
Pats esi dragājis, kad tev blakus lielāki draudziņi??? Haaa... Gudrīti, kaut kas jau ar to savu galviņu jārubī... padzeries no tās krūzītes!!!

     [+] [-]

, 2020-12-04 22:35, pirms 3 gadiem
aizermans rakstīja: Vispirms trenerim jātic ka var uzvarēt!
Kad tad treneris nav ticējis? Tu tiešām domā, ka viņš jau tāpat uz spēlēm laiž?

     [+] [-]

, 2020-12-07 14:20, pirms 3 gadiem
aizermans rakstīja: Vispirms trenerim jātic ka var uzvarēt!
Kaut ko tik stulbu tiešām ir jāmāk uzrakstīt. Tu nopietni par Gulbi, kurš ir basketbolā iekšā no matu galiņiem līdz kāju pēdām??? Viņš grib tikai uzvarēt un prasa arī to no citiem ar milzīgu darbu un ar milzīgām zināšanām basketbolā